Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
bakalavr (1).doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
08.02.2020
Размер:
103.42 Кб
Скачать

КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

ІНСТИТУТ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН

КАФЕДРА УПРАВЛІННЯ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЮ

ДІЯЛЬНІСТЮ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання випускної бакалаврської роботи

студентами спеціальності

"Міжнародний бізнес"

КИЇВ - 2005

Методичні вказівки до виконання випускної бакалаврської роботи студентами спеціальності "Міжнародний бізнес". Уклад. проф. В.А. Вергун, доц. В.П. Мазуренко. - Київ: ІМВ , 2005.-18 с.

Містять загальні вимоги та структуру бакалаврської роботи, методичні вказівки до виконання її основних розділів та оформлення, організацію підготовки та порядок захисту.

Укладач: В.А.Вергун, проф.

В.П.Мазуренко, доц.

Ухвалено на засіданні кафедри управління зовнішньоекономічною діяльністю

протокол № 5 від 18 січня 2005 року.

З М І С Т

1. Цілі та завдання випускної роботи.

2. Вибір і затвердження теми та керівника випускної роботи.

3. Організація виконання випускної роботи.

4. Структура, зміст та методи виконання випускної роботи.

5. Вимоги до оформлення випускної роботи.

6. Підготовка та захист випускної роботи.

7. Порядок зберігання та використання випускних робіт.

8. Додаток 1. Зразок заяви на затвердження теми випускної роботи.

9. Додаток 2. Зразок завдання на випускну роботу.

10. Додаток 3. Зразок титульного листа випускної роботи.

1. Цілі та завдання випускної роботи

Випускна робота бакалавра є самостійною, науково-практичною роботою студента, що підводить підсумки набутих ним знань, вмінь та навичок з основних дисциплін, передбачених навчальним планом за базові курси навчання. Випускна робота виконується з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань, одержаних студентом за час навчання та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання. Випускна робота є важливим етапом підготовки економіста-міжнародника в галузі зовнішньоекономічної діяльності, готує студента до виконання самостійної роботи за спеціальністю "Міжнародний бізнес".

У випускній роботі студент повинен засвідчити, що він оволодів необхідними теоретичними знаннями та навичками їх практичного застосування в конкретних умовах. В зв'язку з цим робота повинна виконуватись стосовно конкретного об'єкту зовнішньоекономічної діяльності і містити його аналіз з конкретними пропозиціями щодо розв'язання проблем та завдань, які розглядаються в даній роботі.

Виконання випускної роботи передбачає основні цілі:

- поглиблення, розширення та систематизацію теоретичних знань і практичних навичок, отриманих студентом за базовий період навчання за спеціальністю;

- оволодіння методиками теоретичного та експериментального дослідження при розв'язанні конкретних міжнародних правових, політичних, економічних та соціальних проблем, пов'язаних з аналізом та розробкою рекомендацій для прийняття відповідних управлінських рішень;

- розвиток навичок пошуку та систематизації інформації із управління зовнішньоекономічною діяльністю, її обробки з застосуванням сучасних інформаційних систем та технологій, математичних та статистичних методів обробки інформації, моделювання та прогнозування;

- розвиток вмінь та навичок в проведенні самостійних аналітичних маркетингових робіт, а також оволодіння методами та формами їх виконання;

- визначення підготовленості студента для самостійного аналізу та викладу матеріалу, вміння захищати свою роботу перед комісією.

Головне завдання спеціаліста з міжнародного бізнесу полягає в проведенні аналізу діяльності досліджуваного об'єкта і в розробленні пропозицій для прийняття рішень за результатами цього аналізу. В сучасних умовах розбудови державності України особливу значимість мають питання, пов'язані з зовнішньоекономічними та міжнародними правовими аспектами діяльності державних та підприємницьких структур, ефективним проведенням експортно-імпортних операцій, їх інформаційно-аналітичним забезпеченням, проведенням PR-кампаній , створенням відповідного іміджу тощо.

Випускна робота повинна носити проблемний характер, сутність якого полягає у вмінні аналізувати, досліджувати проблему з допомогою наукових методів, синтезувати та узагальнювати накопичений в процесі аналізу матеріал, а також розробляти рекомендації на рівні оперативних, тактичних та стратегічних рішень.

Випускна робота за освітньо-професійною програмою базової вищої освіти напряму "міжнародний бізнес" з професійною орієнтацією "економіст-міжнародник" виконується у восьмому семестрі, за освітньо-професійною програмою бакалавра з міжнародного бізнесу.

Випускна робота у восьмому семестрі є випускною кваліфікаційною роботою бакалавра в системі державної атестації випускників Київського національного університету.

Кафедра управління зовнішньоекономічною діяльністю організовує виконання випускних робіт за реальною сучасною тематикою, в тому числі і за замовленнями зацікавлених організацій та установ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]