Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Рига

.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
11.01.2020
Размер:
96.29 Кб
Скачать

Найчастіше, ми пропускаємо основні визначні пам'ятки міста і намагаємося в першу чергу подивитися нетипові і цікаві місця, а в Ризі їх досить, незважаючи на вмовляння ведучих з «Орла і решки». З огляду на те, що головні must see місця в Ризі розташовані досить купчасто (маршрут вийшов всього на два кілометри), навіть при одноденному візит в цю столицю у вас залишиться час на прогулянку по нетиповим пам'яток. Більш того, ви можете скористатися безкоштовним туром по Старому місту, щоб подивитися його швидко і з гумором (так на своєму форумі обіцяли організатори)

1. Оглядові майданчики

Найцікавішим в плані виду, але набитим туристами оглядовим місцем Риги, є оглядовий майданчик Собору св. Петра. Як альтернативу можна відвідати будинок Академії наук Латвії - там теж платний підйом, але набагато менше туристів. Якщо хочеться подивитися на Ригу зверху безкоштовно, то можна піднятися на восьмий поверх Galleria Riga (Dzirnavu iela 67). Найвищу точку міста - Телевежу не радимо, вона на віддалі і недорозвинена. Багато барів і готелів пропонують хороші тераси: бар Star Lounge в Albert Hotel, бар-ресторан Neo, тераса готелю Islande, готель Gutenbergs, бар Sky Line в Reval Hotel Latvija. Вибирайте будь-яку і насолоджуйтеся.

2. Квартал Калнціема

Це цілий квартал відреставрованої дерев'яної забудови, просочений духом Риги XIX століття. Тут проводять багато заходів, дегустацій національної кухні, ярмарків. Але якщо ви потрапили сюди в момент, коли цих заходів немає, тут просто цікаво погуляти, зайти в дизайнерські магазини, подивитися ремісничі майстерні.

3. Базар Берга

Стильний пішохідний комплекс, в якому також часто можна потрапити на ярмарок або суботній селянський базар. Вхід біля Верманського саду. Потрапите в суботу - поринете в атмосферу фермерської ярмарку і зможете спробувати їх смачну продукцію. Не в суботу тут теж приємно прогулятися і є куди зайти.

4. Творчий квартал Spīķeri і променад

У декількох хвилинах ходьби від центру Старої Риги є квартал, який історично був складським. За часів Другої світової війни тут було ризьке гетто. Сьогодні це місце творчої індустрії, з концертними залами, виставками сучасного мистецтва, арт-кафе. Тут же розташовується Latvijas Balzams outlet з фірмовою продукцією найбільшого виробника алкоголю в країні. З цього місця починається красивий і упорядкований променад уздовж Даугави.

5. Центральний ринок

Спочатку, будівля центрального ринку Риги передбачалося як ангари для дирижаблів, але в 1930 році тут відкрився у своїй дійсній іпостасі. При цьому, на момент відкриття він був найбільшим і сучасним ринком Європи. Підземні підвали ринку розкинулися на два гектари, вони з'єднані з каналом підземними тунелями, через які товари потрапляли сюди і піднімалися на поверхню на вантажних ліфтах. Тут ви зможете побродити між рядами, спробувати і купити знамениті латвійські молочні продукти, рибу, м'ясо і овочі. Якщо в поїздці ви готуєте самі, то вируючий життям центральний ринок забезпечить вам «хліба і видовищ»

6. Етнографічний музей

Цей музей на відкритому повітрі розташований за містом, але сюди можна добратися на громадському транспорті (квиток на трамвай коштує 2 євро). На 84-х гектарах розміщуються 118 будівель та споруд, які цілком повторюють типові будови з усіх куточків Латвії.

7. Парк Луцавсала

Парк розташований на острові на Даугаві. Тут ще кілька років тому перебували занедбані садові будиночки, але після благоустрою цей парк став популярним місцем відпочинку і купання в Ризі. Відмінне місце для активного відпочинку - обладнаний пляж, волейбольні майданчики, вейк-лебідка з прокатом. Тут збираються і любителі йоги, і велосипедисти, і відпочиваючі з дітьми - в парку багато дитячих майданчиків

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]