Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ekzamen_ovs.docx
Скачиваний:
43
Добавлен:
17.12.2019
Размер:
41.51 Кб
Скачать

A. Заступник Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим з питань аграрної політики

b. головний державний інспектор ветеринарної медицини в Автономній Республіці Крим

c. Міністр аграрної політики України

d. Головний державний інспектор ветеринарної медицини України

19.Сумарний показник (у грошовому виразі), який складається із збитку, попередженого внаслідок проведення ветеринарних заходів, вартості продукції, одержаної додатково за рахунок збільшення її кількості чи підвищення якості, економії трудових і матеріальних витрат внаслідок застосування більш ефективних засобів та методів профілактики хвороб і лікування тварин – економічна ефективність, Порівняння (підставлення) показників захворюваності, летальності, продуктивності тварин, якості продукції, витрат праці та матеріалів у базовому і новому варіантах ветеринарних заходів – економічний ефект.

20.Планування ветеринарних заходів передбачає дотримання таких принципів, як єдність, комплексність, демократичність та виділення провідної ланки.

Визначення першочергового, або головного заходу, без якого неможливе чи недоцільне проведення всіх інших заходів, передбачених цим планом – Виділення провідної ланки в комплексі планових заходів,

Планування ветеринарних заходів знизу до верху, тобто розроблення первинних планів необхідно починати з потужностей (об'єктів) господарської діяльності розташованих на території відповідного адміністративного району, і закінчуючи Департаментом ветеринарної медицини Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України – Демократичність,

Поєднання в плані організаційно-господарських, зоотехнічних, ветеринарно-санітарних і спеціальних заходів, спрямованих на підвищення природної та специфічної резистентності організму тварин, виявлення, ізоляцію та знешкодження джерела збудника інфекції в навколишньому середовищі, лікування хворих тварин, тощо – Комплексність, Обов'язковість єдиного планування ветеринарних заходів щодо конкретних завдань на визначеній території незалежно від відомчої приналежності потужностей (об'єктів) господарської діяльності. – Єдність планів.

Колок 3

1.Встановлено, що особи, які навчаються за рахунок державних коштів, укладають з адміністрацією вищого навчального закладу угоду, за якою вони зобов'язуються після закінчення навчання та одержання відповідної кваліфікації працювати в державному секторі народного господарства не менше, ніж Відповідь:3 роки.

2.Чи правильним є наступне твердження: Якщо випускник без поважних причин не захистив дипломний проект, замовник може надати йому роботу з урахуванням одержаної спеціальності та кваліфікації.

Правильно

Неправильно

3.Підвищення кваліфікації спеціалістів ветеринарної медицини проводиться не рідше ніж один раз на _________ років.

Виберіть вірну відповідь:

a. шість

b. десять

c. п'ять

4.Підставою для укладання трудового договору між молодим фахівцем і замовником є:

a. оформлене замовником або вищим навчальним закладом (за домовленістю із замовником) направлення на роботу

b. заява молодого фахівця

c. рішення суду

5.Всесвітня ветеринарна асоціація (ВВА) - це _______________, що являє собою федерацію з понад 80 національних ветеринарних асоціацій, до складу яких входять анатоми, фармакологи, фізіологи, біохіміки, паразитологи, патологи, мікробіологи, імунологи, інфекціоністи, фахівці з гігієни продуктів тваринного походження, зоотехніки, фахівці з історії ветеринарної медицини, з хвороб жуйних тварин, дрібних тварин і птахів.

a. громадська міжнародна ветеринарна організація

b. міжнародна ветеринарна організація неурядового типу

c. міждержавна ветеринарна організація урядового типу

6.Вперше спеціальна кафедра "Скотолікування" була відкрита в 1805 р. на медичному факультеті Московського університету. Ініціатором відкриття цієї кафедри був випускник Києво-Могилянської академії -

a. Пирогов Микола Іванович

b. Григорій Сковорода

c. Андрієвський Іван Самійлович

d. Луї Пастер

7.Посади за штатним розписом, на які в поточному році повинні бути прийняті на роботу молоді фахівці згідно з угодою, не підлягають заміщенню іншими працівниками. У разі виробничої потреби на ці посади можуть бути прийняті інші працівники на термін _________.

a. до призначення на них молодих фахівців

b. до тридцяти днів

c. до шестидесяти днів

8.Чи зараховується час перебування жінки у відпустці після закінчення вищого навчального закладу у зв'язку з вагітністю, пологами, доглядом за дитиною до досягнення нею трирічного віку до терміну роботи за призначенням? (так/ні або зараховується/не зараховується)

Відповідь: Так.

9.Молодим фахівцям, які звернулися за сприянням у працевлаштуванні до державної служби зайнятості і зареєстровані як такі, що шукають роботу, протягом ________ календарних днів з моменту реєстрації підшукується підходяща робота з урахуванням спеціальності. Якщо підходящої роботи не запропоновано, їм надається статус безробітних з виплатою допомоги по безробіттю до вирішення питання про працевлаштування згідно із законодавством про зайнятість населення. В цей період молоді фахівці мають право на безоплатну професійну орієнтацію, а також на участь в оплачуваних громадських роботах. На осіб, зайнятих на громадських роботах, поширюються соціальні гарантії, включаючи право на пенсійне забезпечення, виплату допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю.

Виберіть вірну відповідь:

a. шестидесяти

b. тридцяти

c. десяти

Коментар

10.У разі _____________________ випускник зобов'язаний відшкодувати у встановленому порядку до державного бюджету вартість навчання та компенсувати замовникові всі витрати.

a. звільнення за власним бажанням протягом трьох років

b. неприбуття молодого фахівця за направленням або відмови без поважної причини приступити до роботи за призначенням

c. звільнення його з ініціативи адміністрації за порушення трудової дисципліни

11.Якщо замовник відмовив у прийнятті на роботу молодого фахівця, останній звертається до державної служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні. При цьому пред'являється:

a. направлення на роботу і скріплена печаткою замовника довідка про відмову у працевлаштуванні

b. диплом про закінчену вищу освіту

c. рішення суду

12.Молодим фахівцям, які одержали направлення на роботу після закінчення вищого навчального закладу, надається відпустка тривалістю ____ календарних днів. За час відпустки молодим фахівцям виплачується допомога у розмірі академічної або соціальної стипендії, що вони отримували в останній місяць навчання у вищому навчальному закладі (крім додаткової соціальної стипендії, що виплачується особам, які постраждали від Чорнобильської катастрофи) за рахунок замовника.

a. 30

b. 10

c. 60

13.Міжнародне співробітництво в галузі ветеринарної медицини регулюється статтею 108-109 Закону України Про ветеринарну медицину і забезпечується:

a. участю в роботі МЕБ та інших міжнародних організацій, ратифікацією міжнародних договорів та гармонізацією ветеринарно-санітарних заходів

b. гармонізацією законодавства в галузі ветеринарної медицини з передовою міжнародною практикою, уніфікацією профілактичних та протиепізоотичних заходів, методів діагностики хвороб тварин, застосуванням імунобіологічних, біологічних, рослинних, хімічних, хіміко-фармацевтичних та інших ветеринарних препаратів

c. встановленням професійних та наукових контактів, обміном інформацією про ветеринарно-санітарний статус України

14.Які правила застосовуються, якщо чинним міжнародним договором, згоду на обов'язковість якого надано Верховною Радою України, встановлено інші правила, ніж ті, що містяться в Законі України "Про ветеринарну медицину"?

a. Закону України "Про ветеринарну медицину"

b. правила міжнародного договору

c. правила визначені Кабінетом Міністрів України

15.Керівним органом Всесвітньої ветеринарної асоціації є:

Виберіть вірну відповідь:

a. Конгрес ВВА

b. Постійний комітет ВВА

c. Бюро ВВА

16.Всесвітня ветеринарна асоціація (ВВА) - у 2013 році в Празі, відзначатиме своє ____-річчя.

a. 100

b. 150

c. 50

17.Вкажіть п'ять найстаріших ВНЗ України ветеринарного профілю.

a. Білоцерківський національний аграрний університет

b. Національний університет біоресурсів і природокористування України

c. Харківська державна зооветеринарна академія

d. Одеський державний аграрний університет

e. Подільський державний аграрно-технічний університет

f. Житомирський національний агроекологічний університет

g. Луганський національний аграрний університет

h. Полтавська державна аграрна академія

i. Дніпропетровський державний аграрний університет

j. Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Гжицького

k. Сумський національний аграрний університет

18.Випускники, яких не було забезпечено житлом згідно з угодою і які продовжують працювати за призначенням після визначеного терміну, мають право на позачергове одержання житла __________________.

a. впродовж 5 років після закінчення навчання

b. незалежно від терміну роботи за цим призначенням

c. впродовж 3 років після закінчення навчання

19.Керівники вищих навчальних закладів після зарахування осіб на навчання за державним замовленням укладають з ними угоду. Розірвання угоди за ініціативою замовника допускається у разі:

a. проходження чоловіком (дружиною) військової служби (крім строкової), в тому числі за контрактом, на посадах рядового, сержантського й старшинського складу, прапорщиків, мічманів та офіцерів у Збройних Силах, Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Службі безпеки, а також інших військових формуваннях, створених відповідно до законодавства України, та служби в органах внутрішніх справ поза місцем розташування замовника

b. банкрутства замовника

c. неможливості надання випускникові роботи за спеціальністю згідно з медичним висновком (якщо медичний огляд для прийняття на роботу відповідно до законодавства є обов'язковим) або висновком медико-соціальної (експертної) комісії

d. якщо випускник - вагітна жінка, мати або батько, які мають дитину у віці до трьох років, або дитину, яка згідно з медичним висновком потребує догляду (до досягнення нею шестирічного віку); одинока мати або батько, які мають дитину до чотирнадцяти років або дитину-інваліда

e. вступу до вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації для випускників вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації

Соседние файлы в предмете Организация и экономика ветеринарного дела