Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TZ_-_modul1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
120.83 Кб
Скачать

1.Види транспортних засобів

  • Автомобільний т-т

його переваги: ​​- висока маневреність і оперативність; - регулярність поставок; - менш жорсткі вимоги до упаковки товару, в порівнянні з іншими видами транспорту;- Можливість використання різних маршрутів і схем доставки; - можливість відправки вантажу малими партіями.

його недоліки: - порівняно висока собівартість перевезень; - терміновість розвантаження;- Можливість розкрадання вантажу; - можливість викрадення автотранспорту; - порівняно мала вантажопідйомність; - залежність від сезонних і дорожніх умов

• залізничний транспорт:

ефективний для перевезення масових видів вантажів на середньо і далекі відстані з високою концентрацією вантажопотоків.

його плюси: - порівняно невисока собівартість перевезень; - хороша пристосованість для перевезення різних партій вантажів за будь-яких погодних умовах; - можливість доставки вантажів на великі відстані;- Регулярність перевезень; - можливість ефективної організації навантаження / розвантаження.

його мінуси: - обмежене число перевізників; - великі капітальні вкладення у виробничо технічну базу; - висока енергоємність перевезень; - низька доступність до кінцевих точках продажів.

  • морський транспорт:

Найбільший перевізник у міжнародних перевезеннях. Виконує в основному зовнішні експортно-імпортні перевезення, в тому числі всі вантажні перевезення в міжконтинентальному повідомленні. Велика роль транспорту у внутрішніх перевезеннях для північних і східних прибережних районів країни.

його плюси: - низькі тарифи і висока провізна здатність

його мінуси: - низька швидкість; - жорсткі вимоги до упаковки і кріплення вантажів;- Мала частота відправлень.

• внутрішній водний транспорт:

Призначений для перевезень окремих масових видів вантажів на середні та дальні відстані, а також для пасажирського сполучення. Однак в останні роки, внутрішній транспорт не витримує конкуренції і перетворився в технологічний транспорт, який перевозить будівельні матеріали.

його плюси: - низькі вантажні тарифи.

його мінуси: - мала швидкість доставки; - низька доступність в географічному плані;- Сезонність.

• повітряний транспорт:

його переваги: висока швидкість, можливість досягнення віддалених районів, короткі маршрути, висока схоронність вантажів.

його недоліки: дороге паливо

• трубопровідний транспорт:

Вузькоспеціалізований

2.Розміщення вантажів у вагонах різних конструкцій

в критому вагоні вантаж повинен бути упакований в стандартній тарі або упаковці. Основна перевага перевезення в критих вагонах: збереження вантажів і можливість автоматизації навантаження. Вся номенклатура вантажів, дозволених для перевезення в критих вагонах, визначена в Правилах перевезення вантажів залізничним транспортом. Для відправки вантажу в критих вагонах потрібно розробити ескіз розміщення та кріплення вантажу та погодити його на станції відправлення.

Основні особливості кріплення:

- Вантажі розміщуються завжди від торцевих стін, біля яких необхідно встановити дерев'яні щити на висоту завантаження. У простір між вантажами встановлюються від зсуву і завалу щити і розпірні конструкції з бруса. Невеликі порожнечі дозволяється заповнювати малоцінними матеріалами.

- Вантажі повинні бути розставлені таким чином щоб загальний центр ваги вантажів знаходився в геометричному центрі вагона.

- При завантаженні автонавантажувачами обов'язково покласти на підлогу металеві листи.

- Кріплення здійснюється в основному розпірними брусками з упором в торцеві і бічні стіни вагона, в стіни вагона забивати цвяхи не можна, можна забивати тільки в підлогу і в дверні коробки при установці захисту від навалу на двері.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]