Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema11_1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
219.14 Кб
Скачать
  1. Підбиття підсумків уроку.

У першу чергу Delphi призначений для професіоналів-розробників корпоративних інформаційних систем. Може бути, тут варто пояснити, що конкретно мається на увазі. Не секрет, що деякі вдалі продукти, призначені для швидкісної розробки додатків (RAD - rapid application development) чудово працюють при виготовленні досить простих додатків, однак, розробник стикається з непередбаченими труднощами, коли намагається зробити щось дійсно складне. Буває, що в продукті розкриваються властиві йому обмеження тільки після деякого часу.

Delphi такі обмеження не притаманні. Гарний доказ тому - це той факт, що сам Delphi розроблений на Delphi. Можете робити висновки. Однак Delphi призначений не тільки для програмістів-професіоналів. Я читав в електронній конференції зовсім несподівані для мене листи, де вчителі, лікарі, викладачі ВНЗ, бізнесмени, всі ті, хто використовують комп'ютер з чисто прикладною метою, розповідали про те, що придбали Delphi for Windows для того, щоб швидко вирішити якісь свої завдання, не залучаючи для цього програмістів зі сторони. У більшості випадків їм це вдається. Вражаючий факт - журнал Visual Basic Magazine присудив свою премію Delphi for Windows.

Керівники підприємств, які планують виділення коштів на придбання програмних продуктів, повинні бути впевнені в тому, що плановані інвестиції окупляться. Тому одним з оцінюваних чинників має бути питання - а чи легко знайти фахівця з Delphi і скільки буде коштувати його навчання, скільки часу спеціаліст витратитьна оволодіння продуктом. Відповідь тут отримати дуже просто - будь-який програміст на паскалі здатний практично відразу професійно освоїти Delphi. Фахівцеві, раніше використовував інші програмні продукти, доведеться важче, проте найперше працює додаток він зможе написати впродовж першого ж години роботи на Delphi. І, звичайно ж, відкрита технологія Delphi є потужним гарантом того, що інвестиції, зроблені в Delphi, будуть збережені протягом багатьох років. 

  1. Домашнє завдання. Опрацювати конспект уроку та відповідний розділ у підручнику.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]