Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 17 СВД.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
1.12 Mб
Скачать

Гвинтівка msg-90 1987 г. Германия

Heckler und Koch GmbH

Тактико-технічні характеристики

MSG - 90

Тип механізму

самозарядний, з напіввільним затвором, роликове гальмування відкату

Калібр, мм

7,62х51 NATO (.308Win)

Довжина, мм

1165

Довжина ствола, мм

600

Вага без прицілу і патронів, кг

6,4

Місткість магазину, патронів

5 чи 20

Рушниця MSG - 90 була розроблена німецькою фірмою Хеклер-Кох в 1987 році спеціально як армійську снайперську зброю на базі поліцейської рушниці HK PSG - 1. Рушниця MSG - 90 була полегшена майже на 2 кілограми, отримала укорочений на 5 см ствол (також з полігональним нарізом), змінену і дещо полегшену ложу з пластика з регульованим прикладом. У нижній частині цівки з'явилася напрямна для кріплення відокремленої доладної сошки, кріплення під оптику виконані відповідно до стандартів НАТО, і штатно рушниця комплектується оптичним прицілом кратності 10Х, що забезпечує ефективну дальність стрільби до 1000 метрів. Крім того, на відміну від PSG - 1, корпус ударно - спускового механізму у MSG - 90 виконаний з пластика, зацело з пістолетним руків'ям. Спусковий гачок регульований, зусилля спуску близько 1,5 кг Рушниця має антабки для кріплення рушничного ременя.

У початку-середині 1990-х років фірма Хеклер-Кох модифікувала рушницю MSG - 90 для участі в конкурсі DMR (Designated Marksman Rifle - рушниця для військового снайпера), Оборони США, що проводиться Міністерством. В результаті була випущена модернізована снайперська рушниця MSG -90А1, що відрізнялася від MSG, - 90 рядом особливостей. В перших, MSG -90А1 отримала фіксовані прицільні пристосування - мушку в кільцевому намушнике і регульований целік від кулемета ПК 21, розрахований на дальності від 100 до 1200 метрів. У других, дульна частина ствола була обладнана новим полум'ягасником, що забезпечує можливість установки глушника звуку пострілу. Позаду вікна для викиду гільз з'явився відбивач гільз, що забезпечує можливість ведення вогню з лівого плеча. Важіль запобіжника також став двостороннім. У іншому MSG -90А1 не відрізняється від прототипу.

Гвинтівка ae Великобританія

Тактико-технічні характеристики

AE

Тип механізму

ручне перезарядження, подовжньо ковзаючий поворотний затвор

Калібр, мм

7,62 NATO (.308Win)

Довжина, мм

1120

Довжина ствола, мм

610

Вага без прицілу і патронів, кг

6

Місткість магазину, патронів

5 чи 8

Рушниця під назвою АЕ є найсвіжішою на сьогодні розробкою відомої англійської компанії Accuracy International. Рушниця АЕ розроблена на базі попередніх рушниць фірми серії Arctic Warfare Police спеціально для поліції в якості дешевшої альтернативи рушницям серій AW і AWP. За рахунок відмови від дорогих корозионно-стойких покриттів, спрощеної конструкції ложі і зниження спочатку дуже високих вимог до роботи в тяжких умовах інженерам вдалося понизити ціну рушниці майже в 2 рази в порівнянні з рушницями AWP в тій же конфігурації. Таке зниження вимог цілком прийнятне для поліцейських умов, коли стрільба ведеться на менших дальностях і в менш тяжких умовах, а рушниці забезпечений регулярний хороший догляд. Рушниця АЕ нині випускається в єдиній конфігурації (інших варіантів калібрів і/або довжин стволів не передбачено). Заявлена ефективна дальність стрільби - до 600 метрів.

Рушниця АЕ побудована на основі фірмової конструкції компанії, що включає довге алюмінієве шасі на яке болтами кріпиться порожниста пластикова ложа, що складається з двох боковин. До цього ж шасі кріпиться сталева стовбурна коробка і ударно-спусковой механізм. Затвор по конструкції аналогічний іншим рушницям цієї ж фірми і має три передні бойові упори. Ствол важкий, «плаваючий», стовбурна коробка встановлена в спеціальному V -образном пазу в шасі. Запобіжник трипозиційний, в задній частині затвора, спусковий гачок з попередженням (двоступінчатий спуск), регульований по зусиллю спрацьовування. Ложа спрощеної конфігурації, регулюється тільки довжина прикладу шляхом установки спеціальних вкладишів на потилицю прикладу. У передній частині ложі виконані кріплення для сошок, проте рушниця може використовуватися і для ведення вогню від плеча, з рук. На стовбурній коробці згори встановлена універсальна планка-направляющая для кріплення оптики, відкритих прицільних пристосувань не передбачено. Рушниця зазвичай комплектується прицілами фірм Schmidt & Bender (Німеччина) або Leupold (США). Живлення рушниці - з однорядних відокремлених коробчатих магазинів на 5 (стандартно) або 8 (опционально) магазинів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]