Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NIK_KPK_Ukrayini-3-1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
2.49 Mб
Скачать

Стаття 440. Закриття кримінального провадження судом касаційної інстанції

1. Суд касаційної інстанції, встановивши обставини, передбачені статтею 284 цього Кодексу, скасовує обвинувальний вирок чи ухвалу і закриває кримінальне провадження.

Стаття 441. Судові рішення суду касаційної інстанції

1. З усіх процесуальних питань суд касаційної інстанції постановляє ухвали.

2. Судові рішення суду касаційної інстанції ухвалюються, проголошуються, видаються, роз'яснюються або надсилаються учасникам судового провадження в порядку, передбаченому статтями 368 - 380 цього Кодексу.

Стаття 442. Зміст ухвали суду касаційної інстанції

1. Ухвала суду касаційної інстанції складається з:

1) вступної частини із зазначенням: дати і місця її постановлення; найменування суду касаційної інстанції, прізвищ та ініціалів суддів і секретаря судового засідання; найменування (номера) кримінального провадження; прізвища, ім'я і по батькові обвинуваченого, засудженого, року, місяця і дня його народження, місця народження і місця проживання; закону України про кримінальну відповідальність, що передбачає кримінальне правопорушення, у вчиненні якого підозрюється (обвинувачується) особа; імен (найменувань) учасників судового провадження;

2) мотивувальної частини із зазначенням: короткого змісту вимог касаційної скарги та оскаржених судових рішень; узагальнених доводів особи, яка подала касаційну скаргу; узагальненого викладу позиції інших учасників судового провадження; встановлених судами першої та апеляційної інстанцій обставин; мотивів, з яких виходив суд касаційної інстанції при постановленні ухвали, і положення закону, яким він керувався;

3) резолютивної частини із зазначенням: висновку суду касаційної інстанції по суті вимог касаційної скарги; розподілу процесуальних витрат; строку і порядку набрання ухвалою законної сили та її оскарження.

2. При залишенні касаційної скарги без задоволення в ухвалі зазначається, якими нормами права спростовуються її доводи.

3. При скасуванні або зміні судових рішень в ухвалі має бути зазначено, які статті закону порушено та в чому саме полягають ці порушення.

Стаття 443. Повернення матеріалів кримінального провадження

1. Після закінчення касаційного провадження матеріали кримінального провадження не пізніше як у семиденний строк направляються до суду першої інстанції, якщо інше не випливає з судового рішення суду касаційної інстанції.

Лекція № 19 провадження у верховному суді україни

Лекція висвітлює такі питання:

1. Підстави, особи та строки для перегляду судових рішень у Верховному Суді України за ст. ст. 444-447 КПК України.

2. Вимоги і порядок подання заяви про перегляд судових рішень у Верховному Суді України за ст. ст. 448-449 КПК України.

3. Повноваження Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ за ст. ст. 450-451 КПК України.

4. Підготовка та порядок перегляду судового рішення у Верховному Суді України (ст. ст. 452-453 КПК України).

5. Повноваження та ухвали Верховного Суду України, обов’язковість його судових рішень (ст. ст. 454-458 КПК України).

Питання 1. Підстави, особи та строки для перегляду судових рішень у Верховному Суді України за ст. ст. 444-447 КПК України

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]