Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lr4.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
546.3 Кб
Скачать

1.2.Архівування файлів за допомогою контекстного меню.

Для створення архівного файлу за допомогою контекстного меню необхідно виконати такі дії:

  • відкрити папку, яка містить об’єкти, що необхідно заархівувати (файли, папки) та виділити їх;

  • викликати контекстне меню для одного з виділених об’єктів;

  • вибрати команду програми WinRAR Добавить в “<і’мя файлу>.rar” для швидкого створення архівного файлу (він буде названий ім’ям одного з об’єктів), або вибрати команду програми WinRAR Добавить в архів... для детального опису параметрів нового архіву; (після чого відкриється діалогове вікно, в якому можна задати тип архівного файлу, ім’я, метод стискання інформації, розмір тому архіву та інші параметри; по завершенні введення параметрів – натиснути кнопку ОК);

  • в тій самій папці, де знаходились об’єкти, буде створений архівний файл.

1.3. Вилучення файлів з архіву

Щоб витягти файли за допомогою оболонки WinRAR, спочатку потрібно відкрити ар­хів у WinRAR. Це можна зробити кількома способами:

  • двічі клацнути лівою кнопкою миші або натиснути Enter на файлі архіву в оболонці Windows Проводнику або на Робочому столі);

  • двічі клацнути мишею або натиснути Enter на файлі архіву у вікні WinRAR;

  • перетягнути архів на значок або вікно WinRAR;

  • запустити WinRAR з командної стрічки з одним параметром - ім'ям архіву.

При відкритті архіву у вікні WinRAR виводиться його вміст. Потрібно виділити файли і папки, які необхідно витягти з архіву і клацнути на кнопці Извлечь панелі інструментів або вибрати пункт Извлечь файлы из архива в меню Команды. Якщо потрібно витягти файли не в поточну папку, клацніть на кнопці Извлечь в... або натисніть Alt+A, і введіть у діалоговому вікні, що з'явиться, потрібний шлях та натисніть Ok. У цьому ж вікні можна поміняти декілька додаткових параметрів.

1.4. Розархівування за допомогою контекстного меню.

Розархівування за допомогою контекстного меню відбувається наступним чином:

  • відкрити папку, що містить архівний файл;

  • викликати для нього контекстне меню;

  • вибрати пункт програми WinRAR Извлечь в <і’мя архіву>\ для швидкого розархівування вмісту архівного файлу (при цьому створюється папка з ім’ям архіву, в неї розархівовуються файли), або Извлечь файлы для вибору додаткових параметрів (з’явиться діалогове вікно в якому можна вказати папку – куди розархівовувати об’єкти та інші параметри розархівування).

  • об’єкти із архіву будуть розархівовані за вказаним шляхом.

► Завдання. Утворити архів будь-якої папки, розміщеної на диску С:. Архівний файл розмістити у папці STUDY в папці Мои документы:. Потім розархівувати його.

2. Таблиця символів.

Цей стандартний додаток призначений для добавлення у документи символів, яких немає на клавіатурі. Запускається він через головне меню: ПускПрограммыСтандартныеСлужеб­ныеТаблица символов. Після виконання цієї команди меню на екрані з’явиться вікно програми.

У полі Шрифт можна вибрати будь-який із зареєстрованих у операційній системі шрифтів, після чого на робочому полі вікна з’явиться таблиця із символами вибраного шрифту. В ній можна виділити необхідний символ (його зображення збільшиться) і натиснути кнопку Выбрать, щоб помістити цей символ у поле Для копирования. Можна вибрати і інші необхідні символи. Кнопка Копировать дозволяє скопіювати символи у буфер обміну. Після чого в іншій програмі (наприклад, в текстовому редакторі WordPad) можна за допомогою команди меню ПравкаВставить помістити вибрані символи з буферу обміну у текст документа.

► Завдання. Відкрити таблицю символів. Переглянути набори символів для різних шрифтів. Знайти символи: ☺ ♫ © ³ £ ¾ λ Ω, скопіювати їх у буфер обміну.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]