Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
комплекс сімейні- 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
417.28 Кб
Скачать

Література:

Антошкіна В. Договірне регулювання майнових відносин подружжя// Право України. - 2005.- № 3.- С. 95-98

Калітенко О.М. Особисті відносини подружжя та відносини подружжя стосовно їх майна: Дис. ... канд.. юрид. наук: 12.00.03/ Одеська національна юридична академія.- Одеса, 2001

Косарева И.А. Нотариальные действия как юридические факты в гражданском праве: Учебное пособие. – Хабаровск: РИЦ ХГАЭП, 2001. – С.88.

Михеева Л. Опека и попечительство/ Под ред. Р.П. Мананковой.- М.: Волтерс Клувер, 2004

Савченко Л.А. Особисті права та обов’язки батьків і дітей за сімейним законодавством України: Дис. ... канд.. юрид. наук: 12.00.03 - Київ., 1997

Сміян Л.С., Нікітін Ю.В., Хоменко П.Г. Нотаріат в Україні: навчальний посібник. – 3-тє вид., доп. і перероб./ За ред. Ю.В. Нікітіна. – К.: КНТ, 2008. – 632 с.

Фурса С.Я., Драгневич Л.Ю., Фурса Є.І. Настільна книга нотаріуса: Сімейні відносини в нотаріальному процесі. - К.: Концерн „Видавничій дім Ін Юре”, 2003.- 352 с.

Фурса С.Я., Фурса Є.І. Нотаріат в Україні. Особлива частина. К.: Вентурі, 1999.- С.286.

Фурса С.Я., Фурса Є.І. Нотаріат в Україні Теорія і практика. Навчальний посібник. К.: А.С.К., 2001. – С. 976

Фурса С.Я. Нотаріальний процес: Теоретичні основи.-К.: Істина, 2002.-320 с.

Чефранова Е.А. Порядок и условия совершения сделок между супругами // Проблемы гражданского, семейного и жилищного законодательства / Отв.ред. В.Н.Литовкин. – М: Городец, 2005. – С. 117 – 141.

Чефранова Е.А. Имущественные правоотношения в российской семье. Практическое пособие. – М.: Юристъ, 1997. – 168 с.

Чорна Ж.Л. Цивільно-правовий захист майнових прав та інтересів малолітній та неповнолітніх осіб: Автореф. дис. ... канд.. юрид. наук.- Львів, 2005

Рекомендації до самостійної роботи студентів

Самостійна робота магістрів як важлива складова навчального процесу передбачає опрацювання студентами теоретичних питань теми, особливостей законодавчого оформлення запропонованих до самостійної роботи питань, практичних матеріалів, вирішення задач, а також складання процесуальних документів.

З метою повного опрацювання питань, запропонованих в плані заняття, перш за все студент має звернутися до відповідного підрозділу підручника, навчального посібника, в яких розкривається зміст питання, що вивчається. По-друге, необхідно ознайомитися з положеннями Закону України „Про нотаріат”, Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, Цивільного кодексу України, інших нормативно-правових актів, а також з практичними матеріалами, що дозволить належним чином проаналізувати запропоновані в задачах ситуації, правильно скласти процесуальні документи.

Належне та правильне вирішення задачі передбачає аналіз проблематичних аспектів проблем, сформульованих в переліку питань до задачі, формулювання відповіді на поставлені в ній питання, обґрунтування відповідей та аналітичних висновків, зроблених студентом, на основі нормативно-правових актів.

Складання процесуальних документів із спецкурсу передбачає складання різних видів свідоцтв про право на спадщину, оформлення проектів заяв про прийняття спадщини, про відмову від прийняття спадщини, угоди про зміну черговості при спадкування за законом, договорів про розподіл спадкового майна та інших процесуальних документів, якими оформлюються нотаріальні дії при здійсненні провадження з видачі свідоцтва про право на спадщину.

В навчальному комплексі запропоновані переліки питань для самоконтролю, які дозволять здійснювати самостійну оцінку рівня знань з даного спецкурсу, полегшать процес засвоєння студентом інформації завдяки можливості здійснювати проміжні перевірки рівня засвоєння навчального матеріалу.

Запропонований в навчальному комплексі перелік тем для написання магістерських робіт дозволяє вже на початковому етапі вивчення цієї дисципліни визначати для себе та обрати ті напрямки комплексних наукових досліджень, які відповідають науковим інтересам кожного конкретного студента.