Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
комплекс сімейні- 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
417.28 Кб
Скачать

Шкала оцінювання:

За шкалою університету

100-бальн. Система

Оцінка за національною шкалою

та шкалою університету

90 – 100

Відмінно

5

75 – 89

Добре

4

60 – 74

Задовільно

3

0 – 59

Незадовільно

2

Приклад розрахунку оцінки знань студента:

12 балів ЗМ1 + 15 балів ЗМ2 + 49 балів КПМ = 76 балів – оцінка знань студента за семестр.

За шкалою оцінювання зазначена кількість балів відповідає оцінці 4 – «добре».

Тематичний план дисципліни

теми

Назва теми

Кількість годин

лекції

семінари

самостійна

робота

студента

Змістовний модуль

реалізація спадкових правовідносин в нотаріальному процесі

1.

Загальні положення про реалізацію сімейних правовідносин в нотаріальному процесі України. Поняття та принципи реалізації сімейних правовідносин шляхом здійснення нотаріальної діяльності. Основні положення вчення про сімейне правовідношення. Поняття та сутність сімейного правовідношення. Загальні правила нотаріального посвідчення правочинів між членами сім’ї.

2

-

13

2.

Процесуальний порядок нотаріального посвідчення правочинів між подружжям стосовно їх спільного майна. Нотаріальне посвідчення договорів про порядок користування спільним сумісним майном подружжя та договорів про поділ майна. Процедура нотаріального засвідчення згоди одного подружжя на вчинення правочинів іншим подружжям. Процесуальний порядок посвідчення спільного заповіту подружжя. Особливості процесуального порядку посвідчення договорів між подружжям про надання утримання одному з них та про припинення права на утримання.

6

3

13

3.

Особливості порядку укладення та нотаріального посвідчення шлюбного договору.

2

2

13

4.

Процесуальний порядок нотаріального посвідчення договорів між батьками дитини. Особливості нотаріального посвідчення договорів про сплату аліментів на дитину. Нотаріальне посвідчення договорів про припинення права на аліменти на дитину у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно. Процедура нотаріального посвідчення договорів подружжя про утримання і виховання дитини у зв’язку з розірванням шлюбу. Процедура нотаріального посвідчення договорів між батьками дитини про визначення місця проживання дитини. Процедура нотаріального посвідчення договорів між батьками дитини про управління майном дитини.

2

2

13

5.

Нотаріальне засвідчення згоди одного з батьків на вчинення іншим з батьків правочину щодо майна малолітньої дитини. Нотаріальне засвідчення згоди батьків на вчинення неповнолітньою дитиною правочину. Нотаріальне засвідчення згоди батьків на усиновлення дитини. Нотаріальне засвідчення згоди другого з подружжя на усиновлення дитини одним із подружжя. Процесуальний порядок оформлення згоди опікуна, піклувальника, закладу охорони здоров’я або навчального закладу на усиновлення дитини.

2

2

13

Всього за змістовим модулем:

14

11

65

Всього годин за спецкурсом:

84

68

172

ЗМІСТ ЛЕКЦІЙ, ПЛАНИ СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ,

ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ

Змістовий модуль

реалізація сімейних правовідносин

в нотаріальному процесі