Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Soil_mineralogy.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
1 Mб
Скачать

5. Теми семінарських занять

У програмі семінарські заняття не заплановані

6. Теми практичних занять

№ п\п

Назва теми

Кількість годин

1

Практична робота № 1. Вивчення експонатів зразків гірських порід і первинних силікатів і алюмосилікатів у мінералогічному музеї.

1

2

Практична робота № 2. Вивчення експонатів зразків мінералів-солей у мінералогічному музеї і діагностика сольових акумуляцій на ґрунтових монолітах.

1

3

Практична робота № 3. Вивчення експонатів зразків залізомісних порід, мінералів гідрооксидів Fe і Al у мінералогічному музеї і діагностика залізистих акумуляцій на ґрунтових монолітах.

1

4

Практична робота № 4. Виділення мулистої фракції ґрунту для мінералогічного аналізу. Дослідження фізико-механічних властивостей глин.

2

5

Практична робота № 5. Діагностика процесів руйнування і трансформації мінералів: розчинення, гідроліз, окислення.

1

6

Практична робота № 6. Діагностика процесів переміщення мінералів: вилуговування, лесиваж.

1

7

Практична робота № 7. Вивчення мінералогічного складу чорноземів за даними мінералогічного аналізу їхньої мулистої фракції.

1

Разом

8

7. Теми лабораторних занять

У програмі лабораторні заняття не заплановані

8. Самостійна робота

п/п

Назва і зміст теми

Кількістьсть годин

1

Процеси утворення мінералів і гірських порід в земній корі. Мінерали. Гірські породи. Ендогенні процеси. Екзогенні процеси. Метаморфічні процеси. Метасоматичні процеси.

2

2

Мінерали. Характерні ознаки мінералів. Основні риси систематики мінералів.Описи мінералів. Зовнішні ознаки мінералів.

2

3

Самородні мінерали. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

2

4

Мінерали сульфіди і арсеніди. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

2

5

Мінерали галоїди. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

2

6

Мінерали оксиди і гідрооксиди. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

2

7

Мінерали нітрати. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

2

8

Мінерали карбонати. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

2

9

Мінерали сульфати. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

2

10

Мінерали силікати і алюмосилікати. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

2

11

Магматичні гірські породи. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

2

12

Осадові гірські породи. Характерні ознаки мінералів. Умови утворення і знаходження. Діагностика. Практичне значення і поширення в ґрунтах і породах.

2

13

Зміна мінералогічного складу ґрунтів у процесі ґрунтоутворення. Відносний консерватизм мінералогічного складу ґрунтів. Чинники зміни мінералогічного складу ґрунтів. Тенденції змін мінералогічного складу ґрунтів. Наслідки змін в мінералогічному складі ґрунтів.

3

Разом

27

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]