Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИКА КУРСОВОЇ РОБОТИ ПО ФІНАНСОВОМУ МЕНЕДЖМ...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
208.38 Кб
Скачать

4. Вимоги до оформлення курсової роботи

Загальні вимоги

Курсову роботу виконують в рукописному варіанті чітким розбірливим почерком (без виправлень), або друкують за допомогою комп’ютера та принтера на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210 х 297 мм). Шрифт – Times New Roman, Розмір шрифту – 14,інтервал - 1,3. Параметри сторінки : верхній і ніжній - 20 мм; лівий - 25 мм; правий - 10 мм. Шрифт друку повинен бути чітким, стрічка - чорного кольору середньої жирності.

Друкарські помилки, описки і графічні неточності, які виявилися в процесі написання роботи, можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому ж місці виправленого тексту.

Відстань між заголовком і текстом може бути в границях 15-20 мм.

Вступ, кожен розділ, висновки і список літератури починаються з нової сторінки, а наступний підрозділ - відразу після закінчення попереднього.

Розділи і підрозділи нумерують арабськими цифрами і розміщують з абзацним відступом.

Номер підрозділу включає номер розділу і порядковий номер підрозділу, відділені крапкою (1.1, 1.2 і т.д..).

Після номера роздягнула, підрозділу в тексті роботи крапку не ставлять.

Заголовки

Розділи, підрозділи повинні мати заголовки, що чітко і коротко відображають їхній зміст.

Заголовки розділів, підрозділів і пунктів варто друкувати з абзацним відступом з великої букви без крапки наприкінці і без підкреслень.

Таблиці

Таблиці застосовують для уточнення і зручності порівнянню показників. Назва таблиці (при наявності такої) повинне точно і стисло відображати його зміст. Назва варто розміщати над таблицею.

У випадку перенесення частини таблиці на наступну сторінку назву ставлять тільки над першою частиною таблиці.

Таблиці (за винятком таблиць у додатках) нумеруються в межах роздягнула (чи наскрізною нумерацією) арабськими цифрами. У цьому випадку номер таблиці буде складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, відділених крапкою.

Таблиці кожного додатка позначають окремою нумерацією арабськими цифрами з додаванням перед цифрою позначення додатка.

На всі таблиці повинні бути посилання в тексті, що складаються зі слова «таблиця» із указівкою її номера.

Заголовки стовпців і рядків таблиці варто друкувати з великої букви, а підзаголовки – з маленької. Наприкінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки стовпців друкують в однині.

Таблиці ліворуч, праворуч і знизу, як правило, обмежують лініями.

Розділяти заголовки і підзаголовки боковика і стовпців таблиці діагональними лініями не допускається.

Таблицю (у залежності від її розміру) розміщають під текстом з першим посиланням на неї чи на наступній сторінці, а при необхідності — у додатку до роботи.

Допускається розміщення таблиці уздовж довгої сторони листа.

Якщо рядки чи стовпці таблиці виходять за формат сторінки, то таблицю поділяють на частини, які розміщуються одна під однією чи поруч, при цьому в кожній частині таблиці повторюють її голівку і боковик.

У випадку розподілу таблиці на частині допускається його чи голівку боковик заміняти відповідно номерами стовпців і рядків. При цьому нумерують арабськими цифрами стовпці і (чи) рядка першої частини таблиці.

Слово «Таблиця» відзначають один раз ліворуч над першою частиною таблиці, над іншими частинами друкують слова «Продовження таблиці» чи «Закінчення таблиці» із указівкою номера (позначення) таблиці.

Якщо наприкінці сторінки таблиця переривається і її продовження буде на наступній сторінці, то в першій частині таблиці нижню горизонтальну лінію, що обмежує таблицю, не креслять.