Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт1.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
284.67 Кб
Скачать

5. Основні принципові рішення по вибору технології переробки тексту.

Персональні комп’ютери типу “IBM РС”, дають можливість автоматизувати складання тексту, правку та верстання видання, обробку зображень. Ця КВС допоможе значно скоротити час до друкарської обробки і спростити деякі трудомісткі операції, забезпечивши високу якість поліграфічної продукції.

Основні складові частини КВС за їх функціональним призначенням можна поділити на:

– пристрої обробки і оперативного збереження інформації (власне основний блок комп`ютера з процесорм, оперативною дисковою пам`яттю);

– програмне забезпечення (пакети для набору тексту, пакети для розпізнавння тексту зісканованих графічних файлів, пакети для вводу і обробки зображень, пакети верстання, пакети кольороподілу, мережеві оболонки та інші програми);

– підсистеми оперативного відображення інформації (графічні плати, монітори);

– засоби інтеграції пристроїв в єдиний комплекс (сервери, мережеві адаптери і з`єднувачі, кабелі);

– пристрої збереження і передачі даних на носіях (флопі-диски, компакт-диски, магнітооптичні диски, системи архівації на магнітних стрічках);

– пристрої введення графічної інформації (планшетні сканери, барабанні сканери, слайд-сканери, цифрові камери, графічні планшети);

– пристрої чорно-білого друку (лазерні, струминні, матрично-голкові принтери);

– пристрої кольорового друку (лазерні, струминні, сублімаційні і термічні принтери, пристрої з твердими барвниками);

– прободрукарське обладнання (кольоропроби з кольороподілених плівок, цифрові кольоропроби);

– пристрої виводу кольороподілених форм (фотонасвітлююче; проявне обладнання, безпроявні фотонасвітлювачі);

– пристрої виводу друкарських форм (computer-to-plate обладнання);

– пристрої прямого виводу тиражу (computer-to-press обладнання);

– контрольно-вимірювальне обладнання (еталонні кольорові атласи, денситометри, спектрофотометри, переглядові столи і бокси, мікроскопи та інше устаткування).

КВС застосовують у: газетному виробництві, книговидавничій справі, виготовленні акцидентної продукції, обробці і виготовленні графічного матеріалу. До складу КВС входять: комп’ютери, програмне забезпечення, скануючі пристрої, пристрої вводу і виводу інформації.

Для вводу інформації в КВС застосовують дискети та компакт-диски, на яких міститься інформація в закодованому вигляді. Кодування інформації видавничих оригіналів відбувається за допомогою клавіатури і сканера.

ПК є відділенням КВС, яке опрацьовує інформацію. ПК крім процесора комплектуються якісними моніторами, графічними платами і необхідною к-тю оперативної пам’яті.

Під час вибору способу друку для видання необхідно врахувати певні особливості, які характеризують кожен вид друку. На даний момент домінуючим способом виготовлення книжкових видань є офсетний друк з використанням автоматизованих систем переробки текстової і графічної інформації.

Найбільш бажаним варіантом для проведення перевидання є використання настільно-видавничої системи,яка представляє собою комплекс пристроїв вводу, обробки та виводу текстової та графічної інформації, кінцевим результатом роботи яких є електронний оригінал-макет майбутньої книги. Саме тому наше видання необхідно виготовляти за методом оригінал-макету з використанням КВС.