Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Кримінально_виконавче_право_методичка.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
210.43 Кб
Скачать

Тема 7. Виконання покарання у виді арешту.

Установа відбування покарання у виді арешту. Порядок і умови відбування цього покарання. Залучення осіб, засуджених до арешту до праці. Матеріально-побутове забезпечення і медичне обслуговування засуджених. Заходи заохочення та стягнення стосовно засуджених. Особливості відбування арешту засудженими військовослужбовцями.

Тема 8. Порядок виконання покарання у виді обмеження волі.

Установа відбування покарання у виді обмеження волі. Порядок направлення засуджених до обмеження волі для відбування покарання. Обчислення строку покарання. Порядок і умови відбування покарання у виді обмеження волі. Праця засуджених до обмеження волі. Обов’язки адміністрації виправного центру. Обов’язки власника підприємства, установи, організації за місцем роботи засуджених. Медичне обслуговування засуджених до обмеження волі та їх матеріально–побутове забезпечення. Виховна робота із засудженими. Участь засуджених до обмеження волі в самодіяльних організаціях, заходи заохочення та стягнення і порядок їх застосування. Посадові особи, які застосовують заходи заохочення і стягнення, їх повноваження.

Тема 9. Виконання покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців

Порядок виконання покарання у виді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців. Режим відбування покарання. Організація побачень і телефонних розмов засуджених. Листування засуджених військовослужбовців. Короткострокові виїзди засуджених за межі дисциплінарного батальйону. Одержання засудженими військовослужбовцями посилок (передач) і бандеролей. Праця засуджених, їх військове навчання. Виховна робота із засудженими військовослужбовцями. Заходи заохочення та стягнення, порядок їх застосування. Матеріально–побутове та медичне забезпечення засуджених. Звільнення від покарання засуджених військовослужбовців.

Тема 10. Виконання покарання у виді позбавлення волі

Рівень безпеки як критерій поділу колоній на види. Визначення засудженому до позбавлення волі виду колонії – направлення засудженого для відбування покарання. Переміщення засуджених. Порядок прийняття засуджених до виправних і виховних колоній. Роздільне тримання засуджених у виправних і виховних колоніях. Відбування засудженими всього строку покарання в одній виправній чи виховній колонії. Структурні дільниці виправних і виховних колоній. Зміна умов тримання засуджених. Переведення засуджених на інший режим.

Тема 11. Режим у колоніях та засоби його забезпечення

Поняття режиму у колоніях та його основні вимоги. Технічні засоби нагляду і контролю в колоніях. Оперативно–розшукова діяльність в колоніях. Режим особливих умов у колоніях. Підстави та порядок застосування заходів фізичного впливу, спеціальних засобів і зброї.

Тема 12. Умови відбування покарання в колоніях

Права і обов’язки засуджених до позбавлення волі. Придбання засудженими продуктів харчування і предметів першої потреби, літератури і письмового приладдя. Побачення засуджених з родичами, адвокатами та іншими особами, телефонні розмови. Короткочасні виїзди засуджених за межі виправних і виховних колоній. Листування засуджених, одержання і відправлення ними грошових переказів. Матеріально–побутове та медико–санітарне забезпечення засуджених. Порядок виконання примусового лікування.