Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 Программі суд мех.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
288.33 Кб
Скачать

Тема 1: Предмет психології. Методи дослідження / 3.04.Пр.Р.02.01/

Вступ. Сутність предмету психології, її завдання та принципи. Структура психології, її зв’язок з іншими науками. Науковий та життєвий психологічний досвід. Методи наукового дослідження в психології та їх класифікація. Значення психології в професійної підготовки моряка. Поняття «психіка», «структура психіки особистості».Поняття про 1 та П сигнальні системи. Мозок як матеріальна основа психіки. Характеристика структурних елементів психіки особистості. Резервні можливості психіки особистості. Висновки.

Тема 2: Психічні пізнавальні процеси в професійної підготовки моряка /3.03.Пр.Р.03.01; 3.01.Пр.Р. 04.01; 3.01.Пр.Р.05.01/

Вступ. Поняття про психічні пізнавальні процеси. Сутність, закономірності та значення відчуттів в пізнавальної діяльності. Класифікація відчуттів. Шляхи удосконалення відчуттів моряка. Сприйняття та його закономірності.

Поняття про вищи психічні пізнавальні процеси. Пам’ять, її сутність, види, основні ознаки. Значення видів пам’яті в професійної діяльності моряка. Уява та її види. Значення уяви в професійної діяльності моряка. Шляхи удосконалення уяви. Мислення як вищий психічний пізнавальний процес. Види мислення. Зв’язок мислення з мовою. Значення вищих психічних процесів в професійної підготовки спеціаліста морського та річкового транспорту. Висновки.

Тема 3: Емоційно-вольова сфера моряка.

/3.02.ПР.Р.01.01 ; 3.02.ПР.Р.02.01/

Вступ. Сутність поняття «особистість», його значення в професійної підготовки моряка. Структура особистості. Психологічні вимоги до професійної підготовки сучасного моряка.

Поняття «емоційно - вольові стани». Значення емоційних станів в професійної діяльності працівника водного транспорту. Види емоційних станів. Емоції, їх сутність та функції. Почуття, їх специфіка, значення, класифікація. Значення моральних почуттів в роботі моряка.

Воля, її сутність та закономірності. Характеристика вольової регуляції. Прості та складні вольові дії. Значення вольового регулювання для роботи працівника морського та річкового транспорту. Шляхи підвищення рівня емоційно-вольової стійкості курсанта. Висновки.

Тема 4: Психологічні особливості особистості моряка. /3.03.Пр.Р.01.01/

Вступ. Поняття «психологічні особливості особистості». Поняття про темперамент. Механізм темпераменту за І.П.Павловим. Характеристика холеричного, сангвіністичного, флегматичного та меланхолічного типів темпераменту. Необхідність врахування типу темпераменту в професійної діяльності моряка. Поняття про характер. Професійно значущі риси характеру моряка та шляхи їх удосконалення. Здібності та їх класифікація. Рівні розвитку здібностей особистості. Професійно важливі здібності моряка. Шляхи удосконалення психологічних властивостей курсанта. Висновки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]