Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОргМУ-2010.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
26.09.2019
Размер:
995.33 Кб
Скачать

Ш. Парашутна підготовка.

  1. При проведенні парашутної підготовки та авіаційно-спортивної роботи керуватися:

  • планом спортивних заходів ЦК ТСОУ з авіаційних видів спорту на 2010 рік;

  • вимогами керівних документів ТСОУ з урахуванням вимог цих Організаційно-методичних вказівок.

В міру запровадження в дію інших документів, що стосуються регулювання авіаційної спортивної діяльності, в авіаційні організації будуть направлені відповідні вказівки.

  1. Підготовку парашутистів по вправах, не передбачених СППП-90, проводити тільки після затвердження їх начальником відділу авіації та спорту ЦК ТСОУ програм, методичних розробок з порядку навчання і заходів безпеки.

Персональний допуск інструкторського складу до навчання за програмами, не передбаченими СППП-90, здійснювати тільки за клопотанням керівника АО та після дозволу начальника відділу авіації та спорту ЦК ТСОУ.

  1. Заборонити експлуатацію в АО ТСОУ саморобних та тих, що мають не передбачені конструкцією зміни та доробки, парашутів (куполів, підвісних систем).

  2. Заборонити продовження термінів експлуатації парашутної техніки, що зберігається в умовах, які не відповідають вимогам інструкції з експлуатації.

  3. Керівникам АО взяти під особистий контроль забезпечення умов збереження парашутної техніки у відповідності до інструкцій з експлуатації. Звернути увагу на недопустимість зберігання в одному приміщенні парашутних систем придатних до експлуатації та тих що тимчасово чи назавжди з експлуатації вилучені.

  4. Рішенням керівника АО до роботи в якості інструкторів парашутно-десантної підготовки та інструкторів-льотчиків-парашутистів можуть бути допущені спеціалісти позаштатного особового складу які мають відповідну кваліфікацію та досвід роботи.

При цьому позаштатний особовий склад обов’язково повинен проходити програму щорічного вдосконалення (програма № 4 СППП-90) та складати заліки на умовах штатних спеціалістів АЛПП, ознайомлюватись під особистий підпис з відповідними наказами, розпорядженнями керівника АО (про призначення на посаду, закріплення спортсменів та т. інш.) і функціональними обов’язками, (посадовою інструкцією) та виконувати їх в повному обсязі.

Приклад запису в наказі про призначення на посаду: „З функціональними обов’язками (посадовою інструкцією) інструктора ПДП (інша посада) ознайомлений та зобов’язуюсь їх виконувати в повному обсязі”, дата, підпис.

  1. До навчання за програмами парашутної підготовки з практичним виконанням стрибків з парашутом в АО допускати:

  • штатних та позаштатних співробітників парашутних підрозділів авіації ТСО України які за своїм службовим обов’язком здійснюють парашутну підготовку;

  • парашутистів початкового навчання та спортсменів-парашутистів, які зараховані на навчання до АО;

  • штатний та змінний склад льотних підрозділів авіаційної організації;

  • штатних співробітників інших відомств та установ, які згідно з службовими обов’язками потребують набуття та вдосконалення навичок у стрибках з парашутом. При укладанні письмової угоди на таку діяльність між АО ТСОУ та установою-замовником чітко розмежувати права, обов'язки і відповідальність АО і установи-замовника робіт;

  1. Парашутистів, що проходять підготовку в інших авіаційних організаціях та мають допуски до стрибків з парашутом на поточний рік, допускати до стрибків з парашутом рішенням командира парашутного підрозділу АО.

Парашутисти, що тимчасово прибувають з інших АО, повинні мати при собі:

  • паспорт чи документ, що його заміняє;

  • сертифікат парашутиста;

  • парашутну книжку з даними про проходження підготовки та завіреним печаткою допуском до парашутних стрибків на поточний рік;

  • медичну картку (сертифікат);

  • паспорти на парашутні системи та страхуючи прилади,

  • дані про техогляд парашутних систем, страхуючих приладів та регламентні роботи на них.

Крім того парашутист повинен написати заяву про зарахування його до АО в якості спортсмена на поточний рік, заповнити детальну анкету, ознайомитись з правилами виконання парашутних стрибків в АО та пройти необхідні тренажі із заходів безпеки під керівництвом інструктора АО, за яким парашутист тимчасово закріплюється.

  1. До участі в показових виступах, авіаційних святах, демонстраційних польотах допускати тільки сертифікованих парашутистів категорії "С" і вище.

  2. Для стрибків з парашутом використовувати спеціально обладнані ПС, КЛЕ яких передбачено дані види польотів.

Максимальна кількість парашутистів в одному підйомі не може перевищувати кількість штатних місць для сидіння.

Осіб, які не відносяться до складу екіпажу ПС та не виконують стрибок з парашутом, на борт ПС не допускати.