Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vidpovidi_na_ekzamen_46-70.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
240.64 Кб
Скачать
  1. Робота з панелею інструментів

Під рядком меню розміщуються звичайно панелі інструментів. Панелі інструментів - це рядок кнопок, при натискуванні на-які виконується певна дія. Для натискування кнопки слід клацнути мишою по кнопці. При фіксації курсора миші на кнопці під нею з'являється її назва, а в рядку стану - коротка довідка' про призначення кнопки. Ряд кнопок дублюють відповідні команди меню. Однак користуватись кнопками панелі значно швидше і зручніше. Word забезпечує користувача декількома панелями інструментів. Для вибору потрібної панелі слід скористатися командою Вид/Панели инструментов. При цьому на екрані з'явиться вікно діалогу Панели инстру-ментов, у списку якого можна вибрати необхідні панелі. По замовчуванню Word виводить на екран панелі інструментів Стандартная і Форматирование. Деякі панелі інструментів виводяться на екран автоматично при виконанні певних дій (так, наприклад, панель інструментів Рисованне виводиться при побудові малюнків). Виведені на екран панелі можна перемістити типовим для середовища Windows-95 способом.

  1. Створення змісту документу;

Одна із стандартних складових професійних документів – це зміст. За допомогою Microsoft Word можна легко створювати зміст без використання стилів та позначати окремі слова чи групи слів в окремих частинах тексту для їх додавання до змісту.  Зміст можна автоматично створити за допомогою функції виділення початкового фрагмента, застосувавши стилі заголовків до будь-якого початкового тексту (перше слово чи група слів в абзаці чи реченні). За допомогою функції виділення початкового фрагмента можна створювати абзаци, перша частина яких має стиль заголовка та відображається у змісті, а інший текст є звичайним та не відображається у змісті. У цій статті описується використання цієї нової функції для створення змісту. Створення змісту

У Word зміст можна створювати на основі частини тексту в абзаці, не враховуючи весь абзац. Щоб включити текст до змісту, його можна позначити стилем заголовка за допомогою функції виділення початкового фрагмента. Щоб вставити зміст, виконайте такі дії:

  1. Запустіть Word і відкрийте документ.

  2. Клацніть пустий абзац, куди потрібно вставити зміст.

  3. У меню Вставка виберіть Посилання та клацніть Зміст і покажчики. Примітка. У Microsoft Office Word 2007 клацніть Зміст у групі Зміст на вкладці Посилання. Потім клацніть Вставити зміст.

  4. Виберіть вкладку Зміст і клацніть Панель структури. Примітка. У Word 2007 пропустіть цей крок.

  5. У діалоговому вікні Зміст і покажчики виберіть потрібні параметри змісту та клацніть . Примітка. У Word 2007 виберіть потрібні параметри змісту в діалоговому вікні Зміст і клацніть.

  1. Створення та редагування макросів;

Розглянемо для прикладу створення макросу пошуку наступного заголовка будь-якого рівня в тексті документа Word. Такий макрос дасть нам можливість швидко переміщатися по тексту лекцій нашого з Вами курсу. Зробимо наступні кроки. 1. У меню «Сервіс» ввійдемо в підменю «Макрос» і активізуємо пункт «Почати запис». 2. У вікні «Запис макросу» введемо «Наступний_заголовок» як ім’я макросу. 3. Для завдання гарячої комбінації клавіш натиснемо другу кнопку із групи кнопок під груповим ім’ям «Призначити макрос». 4. У діалоговому вікні «Настройка клавіатури» натискаємо комбінацію «Ctrl+H», перебуваючи в рядку «Нове сполучення». Натискаємо спочатку кнопку «Призначити», а потім – кнопку «Закрити». Гаряча комбінація для виклику макросу призначена, і запис макросу почалася. 5. Видаємо команду «Перейти» з меню «Правка». 6. У діалозі «Знайти і замінити», що розкрився, у списку «Об’єкт переходу» виставляємо значення «Заголовок». Перевіряємо, що рядок під назвою «Введіть номер заголовка» порожній. Натискаємо кнопку «Далі». Потім натискаємо кнопку «Закрити». Діалог «Знайти і замінити» закривається, курсор опиняється на наступному заголовку в тексті документа. 7. У меню «Сервіс», підменю «Макрос» активізуємо пункт «Зупинити запис». Наш макрос готовий. Тепер в будь-який момент ми можемо натиснути комбінацію Ctrl+H», і курсор відразу переміститься до наступного заголовку. Таким чином ми за кілька хвилин можемо побачити вміст будь-якої з лекцій нашого курсу. А якщо створимо аналогічний макрос для переходу до попереднього заголовку, то зможемо швидко переміщатися по тексту і в зворотному напрямку. А гарячої комбінацією для цього макросу я раджу Вам призначити комбінацію «Control+Shift+H». Зауважу, що під час запису макросу Ви не зможете нікуди підглядати, оскільки всі Ваші дії записуються в макрос. Тому Ви повинні добре знати і пам’ятати всі дії, що записуються в макрос.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]