Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KURSOVAYa_RABOTA.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
326.66 Кб
Скачать

3.1. Розширення асортименту додаткових послуг готелю «Єва»

Готель «ЄВА» - це готель бізнес-класу, він повністю відповідає своїй концепції. В готелі надаються всі умови для проведення переговорів і відпочинку індивідуальних туристів, бізнесменів і груп туристів. Але ми б рекомендували готелю збільшити кількість номерного фонду і підвисити їх класність та збільшити кількість місць в ресторані, яка б відповідала нормативу.

У глобальному конкурентному середовищі прийнято застосовувати два способи боротьби за споживача: зниження ціни або підвищення якості. У сфері надання послуг додаткова послуга виконує ці дві функції одночасно. Коли у звичний перелік послуг готелю додається бонус-послуга це споживачем розглядається, як зниження ціни та підвищення якості проживання.

З метою підвищення якості та культури обслуговування клієнтів, а також конкурентноздатності на світовому ринку готельних послуг, підприємства повинні мати не тільки високий рівень комфорту, але й широкий набір додаткових послуг. Сервіс готелів доцільно організувати не за принципом попиту, а за принципом пропозиції. Різноманітність й асортимент додаткових послуг постійно розширюються. Якщо раніше в переліку ц значилось не більше десяти, то сьогодні вже понад шістдесят.

Дуже ефективною стала б така послуга, як двері з магнітним ключем, коли номери відкриваються не ключем, а спеціальною магнітною карткою. Такі двері не тільки сучасні, але й запобігають крадіжкам, тому що вони з'єднані з комп'ютером та відеокамерами. На них записується, хто і коли входив та виходив з номеру.

Крім того були б доречні введення таких додаткових послуг:

- впровадження посад швейцара та носія багажу

- організація зустрічі та проводів (на автовокзалі,залізничному вокзалі)

- дрібний ремонт одягу;

- доставка свіжої кореспонденції в кожен номер;

- картографічна довідка на двох мовах;

- мінеральна вода та конфетки в кожному номері;

- служба організації міні-барів;

- додаткова кава, чай в «люкс» та «люкс-апартаментах».

При розробці нових продуктів потрібно чітко планувати випуск на ринок нових продуктів і створювати систематичний процес їхньої розробки. Для того, щоб розвиток ідей про нові продукти був неперервний, компанія повинна використовувати різноманітні джерела нових ідей.

Для готелю «Єва» я запропонувала:

- Знижки. Знижки для партнерів (бонуси, альянси): знижки для постійних клієнтів; знижки вихідного дня; пакети знижок; знижки, пропоновані в залежності від часу купівлі (сезонні).

- Знижки вихідного дня. У вихідні дні готелі, які в будні дні заповнені бізнесменами, а у вихідні ні, надають знижки. Таким чином можна привабити звичайних туристів для проживання. Пакети знижок. Так, наприклад, Ассоr, надає пакети знижок для своїх гостей: 4 дні проживання - 4-й день на 50% дешевший; 7 днів проживання - 7-й безкоштовно. Сезонні знижки - зниження ціни для покупців, що бажають скористатися послугами компанії не в гарячий сезон, тобто, коли попит більш низький. Сезонні знижки дозволяють готелю утримувати стійкий попит протягом усього року.

Великою зручністю для гостей готелю є введення пластикової картки. Закодовані картки містять такі дані, що їх необхідно мати готелю (вони можуть записуватись ще під час бронювання номеру), а електронний код слугує ключем для входу до номеру.

Американські готельні фірми за допомогою такої картки забезпечують І остю доступ до значної кількості послуг безпосередньо через телевізор, що знаходиться у номері. Спеціальний пристрій, під'єднаний до телевізора дає можливість туристу резервувати місце в ресторані, вибирати страви та напої Для подання їх до номеру, підвести баланс своїх затрат у готелі, забронювати авіаквитки, місця в готелях, автомобіль напрокат тощо. Для ділового туриста готельні номери вже почали оснащувати автоматичними телефонами, комп'ютерами, машинами для передачі факсимільних зображень. Для отримання цих послуг туристу достатньо скористатися кредитною карткою за допомогою якої будуть автоматично фіксуватись і записуватись на його рахунок усі зроблені затрати. А служба побудки та послуги зв'язку також будуть автоматизованими через електронну систему готелю.

Висновки та пропозиції

В даній курсовій роботі проведений аналіз діяльності і структури готелю «ЄВА» та запропоновані шляхи удосконалення організації надання послуг споживачам в готелі. Якість обслуговування споживачів – визначальний фактор конкурентоспроможності підприємства готельного господарства. Надання широкого спектру послуг поряд із високою їх якістю може забезпечити високу ефективність діяльності підприємства. Тому тема роботи актуальна та доцільна.

Список використаних джерел

  1. [Чудновский А.Д. Туризм и гостиничное хозяйство, 2000. – 235 с.]

  2. [Лисяков Ю. Современные информационные технологии. // Гостиничный и ресторанный бизнес. – 2005. № 1. – 41-42 с.]

  3. [Федорченко В.К. Уніфіковані технології готельних послуг. – К.: Вища Школа, 2001. – 236 с.]

  4. [Современные тенденции в гостиничном бизнесе. Материалы зарубежной периодики. // Гостиничный и ресторанный бизнес. – 2003. – 29-30 c.]

  5. [Байлик С.И. Гостиничное хозяйство. Проблемы, перспективы, сертификация. – К.: Альтерпрес, 2003. – 208 с.]

  6. [Марущак Т.П. Приватизація в готельному господарстві: проблеми та перспективи // Вісник КНТЕУ. 2000. №4. – 61-65 c.]

  7. http://hotel-eva.com

  8. http://www.bestreferat.ru

  9. http://www.allbest.ru

  10. http://smida.gov.ua

  11. http://b-ko.com

  12. http://azovzem.com

  13. http://buklib.net

  14. http://www.otpusk.com

  15. http://www.miireferat.com

  16. http://referatu.com.ua

  17. www.sonatahotel.com.ua

  18. www.premier-palace.com

  19. sankurort.ua

  20. http://www.lagioconda.odessa.ua

  21. http://krasnasadyba.if.ua

  22. http://www.tuugo.com.ua

  23. http://www.hotel-central.com.ua

  24. http://rubikon-hotel.com.ua

  25. http://www.ufontana.com