Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мова3.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
73.73 Кб
Скачать
    1. Складіть простий номінативний план.

План

  1. Прийняття антимонопольного закону.

  2. Спрямування закону.

  3. Антимонопольний комітет.

    1. Напишіть анотацію на текст.

Економічний словник-довідник / За ред. С. В. Мочерного. – К.: Феміна, 1995. - 368 с. У словнику через систему економічних законів та категорій відображено закономірності й новітні тенденції економічного розвитку, неупереджено використано надбання світової економічної думки.

Для студентів вузів, викладачів та осіб, які цікавляться економікою, управлінням, фінансами.

    1. Прочитайте запропонований текст, доберіть до нього заголовок

Походження та значення слова „маржа”

    1. Випишіть із нього терміни вашого фаху, перекладіть їх українською мовою, запишіть за абеткою у формі називного відмінка однини.

Я навчаюсь на спеціальності „Комп’ютерні мережі та системи”. У запропонованому тексті немає комп’ютерної термінології, але чимало економічних термінів:

Вартість кредиту, вкладники, депозитні відсотки, кредит, кредитні відсотки, маржа, позичальники, страхувальники, страхові внески, страхування, сума забезпечення кредиту, сума кредиту, фінансові показники.

    1. До одного з термінів укладіть невелику статтю до тлумачного словника .

ВКЛАДНИК, а, ч. Той, хто вносить грошовий вклад; власник цього вкладу. Ощадні каси сплачують вкладникам прибуток на вклади (Радянська Україна, З.УП 1946, 4); А чому б і собі не зробитися вкладником? (Олесь Донченко, II, 1956, 213). І

    1. Доберіть текст, що належить до іншого стилю, на таку саму тематику.

У ПОШУКАХ МАРЖІ

Світлана ГРИШУТКИНА

"Де маржа" - під такою назвою в лютневій Москві пройшла чергова міжнародна конференція сільськогосподарських виробників і постачальників засобів виробництва і послуг для аграрного сектора. Неважко помітити відсутність звичного для даної фрази знаку питання. Схоже, організатори конференції з Інституту кон'юнктури аграрного ринку (ІКАР) зробили це свідомо, оскільки запросили справжніх професіоналів, як вітчизняних, так і закордонних, які апріорі знають відповідь на питання:"Де?" і готові розповісти про це аграріям, які заповнили місткий зал готелю "Ренесанс Москва Монарх Центр".

Одразу хочеться відзначити добре продуману і злагоджену організацію заходу. Цікава, насичена програма дала можливість з усіх боків розглянути проблему рентабельності сільгоспвиробництва, а також супутніх галузей у сфері переробки та сервісу. Тематика сесій була присвячена впливу держави, стану аграрно-продовольчих ринків, забезпеченню сільгосптехнікою, інноваціям, інвестуванню в земельні та інші сільгоспактиви, страхуванню та прогнозуванню урожаїв, управлінню аграрними активами. (З газети)

(Публіцистичний стиль)

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

1. Головащук С. І. Українське літературне слововживання: Слов.-довід.

- К .: Вища шк., 1995.

2. Загнітко А.П., Данилюк І.Г. Українське ділове мовлення: професійне і непрофесійне спілкування. – Донецьк: ТОВ ВКФ «БАО», 2008.

3. Козачук Г. О. Українська мова – для абітурієнтів: Навч. посібник – 2-ге вид., стер. – К.: Вища шк., 1994.

4. Нечволод Л. І. Сучасний словник іншомовних слів. – Харків: ТОРГСІНГ ПЛЮС, 2007.

5. Новий російсько-український словник-довідник /Уклад. С. Я. Єрмоленко та ін. – Вид. 2-ге, доп. і випр. – К.: Довіра, 1999.

6. Орфографічний словник української мови / Уклад.: С. І. Головащук та ін. – К.: Довіра, 1999.

7. Словник української мови: В 11 т. – К.: Наук. думка, 1971 – 1981. – Т. 1-11.

8. Ющук І. П. Практикум з правопису української мови. – К.: Освіта, 1994.

9. http://rozum.org.ua/

10. http://sum.in.ua/s/

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]