Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА з Практика 4 курс 2012р_doc.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.09.2019
Размер:
223.23 Кб
Скачать

6. Критерії оцінок з практики

Відмінно:

Виконання програми практики: дотримання режиму практики, відсутність негативних відгуків, позитивний відгук керівника практики від установи, на базі якої проходила практика, своєчасне виконання індивідуального плану.

Ведення документації: регулярне ведення щоденника практики, своєчасне і якісне оформлення звіту.

Оцінка професійних якостей: морально-етичний обрис, загальна культура, професійний такт, комунікабельність, організаторські здібності.

Добре:

Виконання програми практики: неістотні зауваження щодо режиму практики, відсутність негативних відгуків, позитивний відгук керівника практики від установи, на базі якої проходила практика (із зазначенням окремих зауважень), своєчасне виконання індивідуального ллану.

Ведення документації: регулярне ведення щоденника практики, неістотні зауваження щодо змісту і оформлення щоденника, своєчасне оформлення звіту.

Оцінка професійних якостей: морально-етичний обрис, загальна культура, професійний такт, комунікабельність, організаторські здібності.

Задовільно:

Виконання програми практики: нерегулярне дотримання режиму практики, наявність негативних зауважень у відгуку керівника практики від установи і організації, на базі якої проходила практика, зауваження щодо виконання індивідуального плану.

Ведення документації: нерегулярне ведення щоденника практики. Переважна більшість питань програми у звіті висвітлена, однак мають місце неточності, помилки, логічні похибки.

Оцінка професійних якостей: характеристика студента в цілому позитивна.

Незадовільно:

Виконання програми практики: недбале дотримання режиму практики, неповний об'єм годин, негативний відгук керівника практики від установи чи організації, де проходила практика.

Ведення документації: нерегулярне ведення щоденника практики або його відсутність, неякісне і несвоєчасне оформлення звіту.

Оцінка професійних якостей: нетактовне, неуважне ставлення до колег і користувачів соціальних послуг.

Оцінка за практику за чотирибальною системою ("відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно") вноситься до заліково-екзаменаційної відомості та до залікової книжки студента за підписом групового керівника практики.

Студенту, який не виконав програму практики з поважних, підтверджених документально причин, може бути надано право її повторного проходження за індивідуальним графіком з фінансуванням всіх витрат на її організацію та проведення фізичними чи юридичними особами за окремим кошторисом.

Студент, який не виконав програму практики з неповажних причин або за підсумками її повторного проходження отримав в комісії незадовільну оцінку, відраховується з університету.

7. Методичні вказівки з проходження практики

Методичні вказівки щодо змісту практики.

Придбання у період практики студентами вмінь, навичок, досвіду і знань, необхідних для формування якостей, що дозволять успішно завершити навчання в університеті та кваліфіковано виконувати у майбутньому посадові обов'язки фахівця у відповідному напрямку, повинно здійснюватися поетапно.

1-й етап практики.

Разом з керівником від університету практикант складає індивідуальний план, в якому визначаються основні завдання і зміст практики з урахуванням вибраної студентом випускної роботи.

Керівники практики від університету і бази практики повідомляють на початку практики кожному студенту про місце проходження практики, порядок і терміни її проходження. На підставі цієї інформації студент-практикант разом із керівником випускної роботи формують коло питань, які необхідно глибоко вивчити під час проходження практики, визначають необхідну інформацію і порядок її збору та обробки.

ІІ-й етап практики.

Ознайомлення студентів з організаційною структурою бази практики (установи, організації, закладу).

Знайомство здійснює керівник практики від бази практики.

У рамках цієї організаційної структури важливо правильно визначити певне місце проходження практики (службу, відділ) і основні обов'язки практиканта з урахуванням ролі відповідної служби (відділу) в системі поділу праці та управління.

Ш-й етап практики (основний).

Зібрати матеріал для написання соціального проекту.. Продемонструвати вміння комплексного застосування соціологічних методів для аналізу соціальної ситуації. На основі соціального проекту виробити пропозиції по удосконаленню системи соціального обслуговування населення.

ІУ-й етап практики

Він пов'язаний з попереднім узагальненням зібраного матеріалу, стислим його аналізом і розробкою пропозицій щодо змін, які покращать життя та діяльність організації, установи, міста, регіону, держави в цілому.

Підбір та обробка інформації, розвиток навичок і поглиблення знань повинні нести творчий характер і мати елементи наукового дослідження.

У-й етап практики

Складається звіт за результатами виконання індивідуального плану. Звіт є документом підсумкового контролю якості роботи студента протягом практики і підготовки до виконання випускної роботи.

У процесі оформлення звіту треба звернути увагу на те, що обов'язковою частиною випускної роботи є демонстраційні листи, на яких за допомогою діаграм, схем, таблиць, графіків відображаються результати аналізу дослідницької проблеми. Тому в звіті необхідно, виходячи із зібраних та узагальнених протягом практики даних. Представити достатню кількість графічного матеріалу.

УІ-й етап практики (заключний) Підведення підсумків практики і захист студентами звітів.