Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
001 НАОМА Кур. р - методика 1 курс.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
283.65 Кб
Скачать

1. Список ілюстрацій.

Ініціали і прізвище автора. Назва твору (без лапок). Місце походження. Час створення. Матеріал, розміри. Місцезнаходження (місто, музей, галерея, приватна колекція).

Наприклад:

Рис. 1. Голова Гермеса Пропілея з Херсонеса Таврійського. IV ст. до н. е. Мармур. Висота 0,20 м. Санкт-Петербург, Державний Ермітаж.

Рис. 2. Трон Людовізі. Близько 460 р. до н. е. Мармур. Висота 1,04 м. Рим, Музей Терм.

Рис. 3. Алксенор з острова Наксос. Стела з Орхомена. Чоловік, що дражнить собаку сараною. Близько 490 р. до н. е. Мармур. Висота 1,97 м. Афіни, Наці­ональний археологічний музей.

Рис. 2. Майстер Клеофона. Стамнос червонофігурний. Аттика. 440—435 рр. до н. е. Висота 0,398 м. Санкт-Петербург, Державний Ермітаж.

2. Підписи під ілюстраціями повинні бути більш стислими. Вони містять порядковий номер ілюстрації, ім’я автора, назву твору і час створення

Наприклад:

2. Майстер Клеофона. Стамнос червонофігурний. 440—435 рр. до н. е.

3. Текст роботи повинен містити посилання на ілюстрації з зазначенням їх порядкового номера. Посилання потрібно робити у круглих дужках в основній частині курсової роботи (іл. 1) або (рис. 1) відразу після згадування твору. Нумерація ілюстрацій наскрізна: 1, 2, 3, 4 і т. п. Послідовність розташування ілюстрацій у Додатку залежить від послідовності згадування їх у тексті. Посилання на ілюстрацію в тексті робиться при першому її згадуванні.

Додаток 10

Бібліографічна карточка на книгу складається за зразком, що міститься на звороті титульного аркуша видання або за інформацією на титульному аркуші книги. Спочатку вказують Прізвище та ініціали автора, далі — назву книги, місце видання, видавництво, рік видання, клькість сторінок. Порядок розташування даних на карточці, знаки пунктуації і скорочення повиння точно відповідати прикладам, які наведені у Додатку 7.

Додаток 11

Примітки

У Примітках можна розташувати:

  1. Додаткові роз’яснення і уточнення автора роботи.

  2. Біографічні, історичні, історико-культурні свідчення, що не увійшли до основного змісту. Посилання на праці, з яких запозичені ці свідчення, потрібно оформити так само, як і в тексті курсової роботи (див. Додаток 6).

  3. Великі за об’ємом додаткові матеріали, які мають самостійне значення можна винести наприкінець роботи у якості додатків.

1 Иванова А.П. Скульптурные изображения Диониса из Херсонеса //СА. — 1964. — № 2. — С. 135.

2 Philippart H. Iconographie de l’Iphigenie en Tauride de’Euripide // Revue Belge de Philologie et Historie. — 1925. — Vol. 4. — P.5―33.

3 Ананьич Е.Б. Сюжеты Троянского цикла в вазовой живописи Южной Италии //Шлиман ― Петербург ― Троя. Научный каталог выставки. ― СПб., 1998. ― С.173―174.

4 Кадеев В.И. Херсонес Таврический. Быт и культура (I — III вв. н. э.). Харьков, 1996. — С. 109—126; Кадеев В.И. Воспитание и обучение граждан в Херсонесе Таврическом в первых веках н .э. // Херсонесский сборник. — Севастополь, 1996. — Вып. VII. — С. 93—99.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]