Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Філантропія.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
59.39 Кб
Скачать

5.Знамениті філантропи

Мати Тереза — протягом більше 45 років служила для бідних, хворих, сиріт, і нужденних. Наприкінці життя вона працювала в 610[12] представництвах в 123 країнах. Після смерті була зарахована до лику блаженних Папою Іоанном Павлом II і отримала звання Блаженної Терези з Калькутти[13].

Степан Федак — 1921 року у Львові організував Горожанський Комітет для опіки й допомоги українським полоненим, інтернованим і політичним в'язням. Товариство надавало допомогу для емігрантів з Наддніпрянщини.

Третьяков Павло — брав участь у безлічі благодійних актів, виплачував[14] допомогу сім'ям загиблих солдатів під час Кримської і Російсько-турецької війни. Стипендії[14] П. М. Третьякова були встановлені в комерційних училищах — Московському і Олександрівському. У своєму заповіті Павло Михайлович передбачив капітали для училища глухонімих. Для вихованців училища, в якому жили 150 дітей, Третьяков купив великий кам'яний будинок з садом.

Білл Ґейтс — засновник Microsoft. Засновник найбільшої[15] у світі благодійної організації Білла та Мелінди Гейтсів спонсорує проекти в галузі освіти та охорони здоров'я, виділяє кошти на боротьбу зі СНІДом та іншими захворюваннями в усьому світі. Оголосив[15], що накопичені подружжям Гейтсів гроші будуть віддані на благодійність протягом 50 років після їхньої смерті. Статки тільки одного Біла Гейтса журнал Forbes у 2006 р. оцінив у більш ніж 53 млрд. $. [15]

Евангелос Заппас — відомий, перш за все, тим, що в 1859 р. на свої гроші організував і провів перші Олімпійські ігри нового часу [16].

Джон Девісон Рокфеллер — профінансував[17] будівництво Центру Рокфеллера для індустрії зв'язку в Нью-Йорці, пожертвував 9 млн. $ на будівництво будівлі ООН. Будучи побожною людиною, Рокфеллер пожертвував[17] частину свого стану на церкву, особливо на потреби громади Північних Баптистів, членом якої він був.

Висновок

Висновком цього я можу сказати , що філантропія пройшла дуже довгий шлях у своєму розвитку.

Філантропія почала розвиватися ще зі стародавніх часів і продовжується до сьогодення. Вона розвивається і стає більш поширенішою та доступнішою і з кожним часом вона удосконалюється. Адже благодійність дуже важлива у житті людини, особливо у наш час ,коли зросла кількість людей які потребують підтримки та допомоги

І тому філантропія повинна бути розумною, безсумнівно, дбайливою і ніколи не марнотратною для того щоб забезпечити кращого життя людству.

Література

1.Апресян Р.Г. Дилеми доброчинності / / Суспільні науки і сучасність. 1997. № 6. С. 56-67.

2.Гузенко Ю.І. Становлення і діяльність громадських об‘єднань на Пд. України в другій половині XIX – на початку XX ст.

3.Історія благодійності в Росії

4.Благодїйність у християнстві