Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекции Инвестиционное кредитование.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
2.53 Mб
Скачать
  1. Реквізити Сторін

Заставоутримувач Заставник

Додаток 5

Договір поруки №__________

м. Київ ___ _________200_року

Фірма ____________ в особі Президента________________________, який діє на під­ставі Статуту та прав за посадою (далі «Поручитель»); акціонерне това­риство _________в особі Генерального директора___________, який діє на підставі Статуту (далі «Позичальник»), та акціонерно-ко­мерційний банк____________в особі Голови Правління___________, який діє на підставі Статуту і прав за посадою (далі «Кредитор»), що разом за текстом цього договору (далі «Договір») іменуються Сторони, згідно зі ст. 191—194 Цивільного кодексу України уклали Договір про таке:

  1. Терміни, що застосовуються в Договорі

1.1. Позичальник__________________________________.

1.2. Кредитор — Український акціонерний комерційний банк — кредитор Позичальника за кредитним договором №_________ від ________________2000 р. (надалі — Кредитний договір), у забезпе­чення виконання Позичальником зобов'язань за яким укладено цей Договір.

1.3. Поручитель —_________________________________— особа, яка зобов'язується перед Кредитором відповідати за погашення забор­гованості Позичальника за Кредитним договором на засадах солідарно­го боржника.

  1. Предмет Договору

2.1. Поручитель, відповідно до умов цього Договору, у випадку не­виконання та/або прострочення виконання Позичальником зобов'язань за Кредитним договором по поверненню Кредитору:

1) заборгованості за наданим кредитом у розмірі________грн;

2) відсотків, нарахованих за користування кредитом (у тому числі у разі прострочення виконання зобов'язання по поверненню кредиту, від­сотків за неправомірне користування кредитом);

3) недоутримки (штрафу, пені), а також виконати інші боргові зобов'язання у грошовій формі, що випливають з Кредитного дого­вору, зобов'язується виконати зобов'язання по поверненню вказа­них вище і несплачених Позичальником сум Кредитору, а Позичаль­ник зобов'язується відшкодувати Поручителю сплачені ним суми заборгованості у випадку виконання останнім зобов'язань перед Кре­дитором.

2.2. У випадку невиконання Позичальником зобов'язань, що випливають із Кредитного договору, Поручитель відповідає перед Кредитором як солідарний боржник у тому ж обсязі, що і Пози­чальник.

  1. Порядок пред'явлення претензій за порукою та розрахунків

3.1. У випадку невиконання зобов'язань Позичальником у строки, визначені Кредитним договором, Кредитор зобов'язаний звернутися з письмовим повідомленням на адресу Поручителя.

3.2. У повідомленні вказується:

1) номер і дата цього Договору;

2) дані щодо невиконання Позичальником своїх зобов'язань та вка­зівка на обсяг невиконання (несплата суми кредиту та/або відсотків, та/або сум недоутримки, інше);

3) перелік документів, що підтверджують невиконання Позичаль­ником своїх зобов'язань (виписка з особового рахунку, інші доку­менти);

4) номери рахунків, на які необхідно перерахувати суми забор­гованості за Кредитним договором.

3.3. Виконання Поручителем зобов'язань перед Кредитором по­винно відбуватися протягом 10 днів з дати отримання Поручи­телем повідомлення, направленого відповідно до п. 3.2 цього Дого­вору.

3.4. Виконання Поручителем зобов'язань перед Кредитором здійс­нюється шляхом перерахування суми заборгованості з поточного рахун­ку у визначений цим договором термін на рахунки, відкриті Кредито­ром у Головному операційному управлінні Промінвестбанку України, МФО 300012, номери яких повинні бути вказані у порядку, передбаче­ному п. З цього Договору.

3.5. Після виконання Поручителем зобов'язань перед Кредитором, Поручитель набуває права регресної вимоги до Позичальника в обсязі виконаних зобов'язань.