Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бізнес-план.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
34.94 Кб
Скачать

4.Маркетонговий аналіз та стратегія

Дослідження показують,що подібні центри мають прибуток від 1000 до 2000грн за день. В Київській області та в Україні загалом арт-центрів дуже мало, всього 50 закладів. Тому загальну масу відвідувачі буду складати не тільки місцеві жителі, але й жителі інших міст,а це буде збільшувати прибуток та популярність.

Основну частину прибутку буде складати кав’ярня. Ціна формується від собівартості продукції плюс накрутка компанії. Компанія Ionia буде постачати каву в зернах за 225грн за кілограм. На одну порцію кави в середньому потребується 30г кави плюс інгредієнти в залежності від вибраного виду кави(молоко,вершки,сиропи,топінги,шоколад,морозиво і т.д),отже середня ціна однієї порції коливається від 6грн(звичайне еспрессо) до 18грн(кавові коктейлі). Ціна на кондитерські вироби буде формуватись в залежності від зарплатні кондитера та витрати на продукти,отже середня ціна від 4грн(цукерка ручної роботи) до 20грн(вишуканий десерт).В меню будуть присутні вишукані алкогольні коктейлі,вартість їх буде формуватись від вартості лікеру плюс допоміжні інгредієнти залежно від вибраного виду(соки,сиропи),середня вартість складатиме в середньому від 15грн(простий,з малою кількістю інгредієнтів) до 35грн(більш складний).

Другу частину прибутку будуть складати проведені заходи вхід на який буде платний. Ціна на вхід формується від роду заходу, на вечірки 15грн(без запрошених гуртів),на концерти від 20 до 30грн(без запрошених зірок) на прим’єри нових гуртів чий перший виступ буде проводитись без гонорару,адже галерея сама бере на себе витрати,гонорар за подальші виступи буде формуватись в залежності від успіху проекту, на концерти з запрошеними гостями ціна за вхід буде формуватись в залежності від гонорару за виступ. Вечірки та виступи на свята будуть формуватись в залежності від свята,на це впливатимуть витрати на оформлення,та організацію,в середньому вхід буде від 50грн. Вхід на перегляди кінофільмів формується в залежності від заходу, щонеділі на мультимедійній дошці буде транслюватись арт-хаусне кіно, на цей перегляд вхід буде безкоштовний. Міні кінофестивалі будуть платні,ціна формується в залежності від заходу,на нічний перегляд ціна буде 55 грн, місця будуть розташовані на диванах.

Для просування на ринку буде використовуватись декілька факторів:

  • Реклама. Розміщення реклами на фастівських сайтах fastiv.biz та fastiv.in.ua,також на мистецьких порталах України та в найпопулярніших соціальних мережах.

  • Проведення акцій. Для приваблювання нових відвідувачів.

  • Перевага над конкурентами за допомогою різних інновацій.

Прямих конкурентів в місті немає. Арт-центр буде перший в місті. Кав’ярні складатиме конкуренцію лише кав’ярня «Рандеву» ,розташована в центрі міста. Отже, арт-центр має створити ажіотаж та велику зацікавленість в жителів Фастова та близьких мікро-районів.

По дослідженням, основними відвідувачами «NewArt» стануть молоді люди віком від 14 до 35 років. Люди яких цікавить сучасне мистецтво,прогресивна молодь. Люди старшого та молодшого віку стануть споживачами кав’ярні. Тому арт-центр «NewArt» розрахований на широку аудиторію і буде актуальний довгий час.