Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
non-finite forms of the verb.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
958.98 Кб
Скачать

Model c: As the holidays are over, we must get down to some hard work. – The

holidays being over, we must get down to some hard work.

1. As our lessons were finished we went home. 2. As the stores are shut we can not go shopping now. We have to do it tomorrow. 3. As her little son had closed the door and had gone to sleep she couldn’t get into the house. 4. As the weather was not appropriate for picnics we decided to put it off till next weekend. 5. As my friend had booked four seats for the show we didn’t have to hurry.

Exercise 41. Find the participle constructions in the following sentences and state their functions. Translate the sentences into Ukrainian.

1. I can’t imagine her cooking or mending. 2. We found the picture damaged. 3. I had my coat cleaned in two days. 4. She was kept waiting for a long time. 5. The car was considered stolen. 6. Where do you have your dresses made? 7. The lesson can be considered finished. 8. I left them playing in the yard. 9. The children were seen fighting. 10. Sometimes she was heard saying that she could look after herself. 11. She has her kitchen drawn in green. Anyway, I don’t like it green. 12. In the afternoon she could be seen watering the flowers. 13. She looked even prettier with most of her make up gone. 14. He didn’t want his words recorded on the tape. 15. Why didn’t you leave the door shut? 16. The teacher was heard singing in the next room. 17. The room being practically dark, I couldn’t at first see where the speaker was. 18. Dennis rose to his feet, his arms folded in his favourite pose.

Exercise 42. Translate the following sentences into English using the participle constructions.

1. Машину знайшли побитою. 2. Я бачив, як вони підходили до будинку. 3. Я чув, як моя подруга розповідала Ніку про цей випадок. 4. Ми чули, як він щось кричав з протилежного берега річки. 5. Ми спостерігали, як вони ремонтували машину. 6. Так як все було приготовлено, ми могли розпочинати концерт. 7. Том бачив, як вона вимкнула світло і вийшла з кімнати. 8. Вас бачили, як ви переходили вулицю. Чи знаєте ви, що в цьому місці заборонено переходити вулицю? 9. Було чути, як наші сусіди пліткували про моє розлучення. 10. Так як уроки наші закінчилися, ми пішли додому. 11. Я хочу , щоб полагодили мій телевізор. 12. Ми бачили, як ящики перерахували і повантажили на корабель. 13. Ви полагодили свій годинник? 14. Він хоче, щоб документи відіслали завтра. 15. Я повинен почистити своє взуття. 16. Оскільки вже було досить темно, ми вирішили вирушити вранці. 17. Так як погода була прекрасна, мої товариші запросили мене піти до лісу. 18. Було видно, як машина повернула за ріг вулиці і зупинилася біля лялькового магазину. 19. Тобі слід обрізати волосся. 20. Я хочу випрати своє зелене плаття.

Exercise 43. Translate the following sentences into English using any of the structures of the non-finite forms of the verb..

1

. Я побачив, що лист не був підписаний. Тому я вирішив не відкривати його, маючи страх, що у ньому міг бути небезпечний білий порошок. 2. Повідомляють, що терористи знищили будівлю світового торгівельного центру у Нью Йорку. 3. Нема надії, що вони завершать будівництво вокзалу до початку осені. 4. Моя сестра навряд чи погодиться взяти участь у цій виставі. 5. Чули, як дівчинка співала у сусідній кімнаті. 6. Відомо, що він чудовий спортсмен і прекрасний батько. 7. Я хотів, щоб ви виступили з доповіддю на нашій науковій конференції. 8. Я хочу зробити зачіску. 9. Оскільки вітер дув із заходу, у кімнаті стало досить холодно. 10. Ми знайшли щеня переляканим до смерті. 11. Всі в ресторані бачили, як він став на коліно і попросив Анну одружитися з ним. 12. Кажуть, що він написав дуже цікавий роман. 13. Ви не проти, щоб я сів біля вас? 14. Наш вчитель наполягає на тому, щоб ми розмовляли лише англійською. 15. Я випадково був у бібліотеці, коли він зайшов до читального залу. 16. Мій товариш був здивований, коли я з’явився на вечірку з його молодшою сестрою. 17. Здавалося, він був незадоволений результатами своєї роботи. 18. Наш вчитель спостерігав, як ми писали наші твори. 19. Мені щойно полагодили мою машину. Тепер я можу їхати додому. 20. Було чути, як жінка схлипувала у сусідній кімнаті, а кілька хвилин пізніше ми побачили, як звідти вийшов якийсь дивний мужчина, голосно гримнувши дверима.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]