Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Браузер.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
68.16 Кб
Скачать

Особливості

Google Chrome націлений на підвищення безпеки, швидкості та стабільності. 9 червня 2009 року розробники Google Chrome в своєму інтерв'ю для неофіційного співтовариства користувачів намітили стратегію подальшого розвитку власного продукту, яка передбачає те, що браузер буде мати максимально високу швидкість роботи і мінімально допустимий функціонал, а всі додаткові функції планується додавати за допомогою розширень.

Безпека

Chrome періодично завантажує оновлення з двох чорних списків (один для фішинг сайтів і один для сайтів містять шкідливе ПЗ) і попереджає користувача, коли той намагається відвідати шкідливий сайт.

Chrome, як правило, створює для кожної вкладки окремий процес, щоб не допустити ситуації при якій вміст однієї вкладки має можливість впливати на вміст іншої (також, в разі, якщо процес обробки вмісту вкладки зависне, його можна буде завершити без ризику втрати даних інших вкладок). Процесу вкладки дається найменше число привілеїв, процес може здійснювати обчислення, але не може зчитувати або запис. Образно висловлюючись, вкладка знаходиться в пісочниці.

Як правило, плагіни (найбільш популярний Adobe Flash Player), не є частиною браузера і не можуть бути вбудовані в пісочницю. 30 березня 2010 Google оголосив, що незабаром Adobe Flash буде вбудований в браузер, що позбавляє користувача від необхідності завантажувати і встановлювати його. Оновлюватися Flash Player буде також автоматично. Починаючи з версії 5.0.375.86 Adobe Flash Player був інтегрований. При завантаженні виконуваного файлу (наприклад, з розширенням EXE, DLL або BAT) спочатку необхідно підтвердити завантаження, натиснувши кнопкуЗберегти, яка з'являється на панелі завантажень. Це дозволяє запобігти автоматичній завантаження шкідливого програмного забезпечення на комп'ютер.

Браузер підтримує режим інкогніто. Сторінки, які проглядаються в анонімному вікні, не з'являться в історії браузера або історії пошуку, а також не залишать на комп'ютері інших слідів, таких як файли cookie, вони автоматично видаляються коли користувач закриє це вікно. Тим не менш, всі файли, які будуть завантажені, або закладки, які будуть створені, будуть збережені на вашому комп'ютері.

Інтерфейс

Типово інтерфейс Google Chrome включає кнопки: назад, вперед, відновити / зупинити завантаження, додати поточну сторінку в закладки, перейти на головну сторінку (додому). Кнопка переходу на головну сторінку може бути відключена.

Панель вкладок є основним компонентом інтерфейсу і знаходиться у верхній частині вікна, а не під рядком адреси. Ця зміна виглядає досить контрастно в порівнянні з багатьма іншими браузерами. Вкладка легким перетягуванням на вільне місце може бути перенесена в окреме вікно (можливий також і зворотний варіант). Кожна вкладка має свій власний набір елементів, у тому числіOmnibox.

Omnibox- це адресна рядок, яка знаходиться зверху кожної вкладки, вона поєднує в собі адресну рядок і рядок пошуку. Omnibox перенаправляє запит в пошукову систему в тому випадку, якщо адреса не відповідає правилам написання URL — наприклад, не містить точок, імені протоколу, косих рис, містить прогалини на початку адреси і т. д. При введенні пошукового запиту Google, використовуючи функцію пошуку в Інтернеті «Мені повезе», пропонує перший за списком URL-адресу (наприклад, при введенні в адресний рядок слова «Яндекс» браузер автоматично запропонує варіант « www.yandex.ru »). Також автодоповнення пропонується пошуком по закладках та історії раніше відвіданих сторінок. У браузері можливий виклик різних пошукових машин прямо з адресного рядка. Для цього треба ввести скорочення для даної пошукової машини (наприклад, букву 'g' для google), потім натиснути клавішу «Пробіл» і ввести пошуковий запит. Скорочення для пошукових машин можна задавати самостійно. При відвідуванні сайтів браузер автоматично копіює звідти рядок пошукових запитів і наступного разу при введенні цього сайту автоматично буде запропоновано пошук з використання його пошукової системи.

Однією з відмінних рис Chrome є сторінка швидкого доступу, яка може заміняти домашню сторінку і відкривається при створенні нової вкладки. На сторінці швидкого доступу міститься 8 найбільш відвідуваних веб-сайтів (відображаються у вигляді маленьких знімків веб-сторінок), недавно закриті вкладки, поради з використання Chrome і синхронізація закладок. За бажанням користувач може змінити зовнішній вигляд сторінки, додавши або видаливши одну з опцій .

Chrome має менеджер закладок, доступний з меню. Зліва від Omnibox є кнопка (на ній зображена зірочка), при натисканні на яку поточна сторінка додається в закладки. На даний момент ця функція не доступна у версіях Chrome на платформах Linux і Mac. У 6-ої версії ця кнопка була прибрана разом з опцією в параметрах, а зірочка перемістилася в праву частину Omnibox, як у браузера Mozilla Firefox.

Вікно «Параметри Google Chrome» містить три вкладки: «Основні», «Особисті» та «Розширені». Вкладка «Основні» містить налаштування: домашньої сторінки, пошукових систем і браузера за умовчанням. Вкладка «Особисті матеріали» містить налаштування: синхронізації закладок, збереження паролів, автозаповнення форм, можливість імпорту даних про роботу з іншого браузера і налаштування тем. Вкладка «Розширені» містить налаштування: конфіденційності, мережі, перекладача, завантаження та безпеки.

Chrome дозволяє користувачеві створювати локальні ярлики на додатки (а саме — їх сторінки). При запуску такого ярлика сторінка, на яку він веде, відкривається в Chrome, але без елементів інтерфейсу (за винятком заголовка вікна).

При завантаженні файлу з веб-сайту в нижній частині вкладки з'являється панель завантажень, на якій відображається хід завантаження. Список всіх завантажених файлів знаходиться на сторінці завантажень.

Теми

Починаючи з версії 3.0, користувачі можуть встановити теми змінюють зовнішній вигляд браузера. Була створена галерея, яка включала в себе як теми від Google, так і теми від третіх осіб.