Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 МОДУЛЬ ДБМС.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
214.53 Кб
Скачать

135.Правова основа регулювання організації діяльності місцевих державних адміністрацій у місті Києві та Севастополі?

Укази Президента,Акти Кабінету Міністрів,рішення вищих органів виконавчої влади

136.Особливості правового статусу голови Київської міської державної адміністрації?

Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою, яка Президентом України призначається головою Київської міської державної адміністрації. Як голова Київської міської державної адміністрації Київський міський голова з питань здійснення виконавчої влади є відповідальним перед Президентом України і Кабінетом Міністрів України, підзвітним і підконтрольним Кабінету Міністрів України. На посадову особу, яка є Київським міським головою і одночасно головою Київської міської державної адміністрації, не поширюються вимоги про граничний вік перебування на державній службі.

137.Термін повноважень голів місцевих державних адміністрацій?

Голови місц.держ.адміністрацій признач.на посаду Президентом України за поданням Прем*єр-міністра України на строк повноважень ПУ.

138.Порядок оскарження розпоряджень голів місцевих державних адміністрацій, що суперечать Конституції України?

Акти місцевих державних адміністрацій, що суперечать Конституції України, законам України, рішенням Конституційного Суду України, актам Президента України та Кабінету Міністрів України або інтересам територіальних громад чи окремих громадян, можуть бути оскаржені до органу виконавчої влади вищого рівня або до суду. (до адміністративних судів)

139.Періодичність звітування голів районних державних адміністрацій перед головами обласних державних адміністрацій?

Голови районних державних адміністрацій регулярно інформують про свою діяльність голів обласних держ.адміністрацій, щорічно та на вимогу звітують перед ними

140.Порядок скасування розпоряджень голів місцевих державних адміністрацій, які суперечать законодавству?

Розпорядження голови державної адміністрації, що суперечать Конституції України, законам України, рішенням Конституційного Суду України, іншим актам законодавства або є недоцільними, неекономними, неефективними за очікуваними чи фактичними результатами, скасовуються Президентом України, Кабінетом Міністрів України, головою місцевої державної адміністрації вищого рівня або в судовому порядку.

140. Порядок скасування розпоряджень голів місцевих державних адміністрацій, які суперечать законодавству?

- відповідно до вимог ст. 118 Конституції України, рішення голів місцевих державних адміністрацій, що суперечать Конституції та законам України, іншим актам законодавства України, можуть бути відповідно до закону скасовані Президентом України, або головою місцевої державної адміністрації вищого рівня.  Крім вищезазначеного, у ст. 43 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» встановлено, що розпорядження голови державної адміністрації, що суперечать Конституції України, законам України, рішенням Конституційного Суду України, іншим актам законодавства або є недоцільними, неекономними, неефективними за очікуваними чи фактичними результатами, скасовуються Президентом України, Кабінетом Міністрів України, головою місцевої державної адміністрації вищого рівня або в судовому порядку.

141.Порядок призначення на посаду начальника юридичного відділу апарату обласної державної адміністрації?

- Юридичний відділ апарату облдержадміністрації (далі - відділ) є підрозділом апарату, що утворюється головою обласної державної адміністрації для правового забезпечення діяльності обласної державної адміністрації.

142. Які управління створюються у структурі районних державних адміністрацій?

-

Управління  агропромислового розвитку

Управління економіки

Фінансове управління

Управління  праці та соціального захисту населення

  1. Порядок призначення заступників голови обласної державної адміністрації?

- Перший заступник голови обласної міської держадміністрації призначається на посаду та звільняється з посади відповідно головою обласної міської держадміністрації за згодою Прем'єр-міністра України.

- Заступники голови обласної, міської держадміністрації призначаються на посади та звільняються з посад відповідно головою обласної, міської держадміністрації за погодженням з відповідним Віце-прем'єр-міністром України.

  1. Хто очолює колегію місцевої державної адміністрації?

- голова місцевої держадміністрації (голова колегії)

  1. Який правовий акт регулює організаційно-процедурні питання внутрішньої діяльності місцевих державних адміністрацій?

- Організаційно-процедурні питання внутрішньої діяльності місцевих державних адміністрацій регулюються їх регламентами, що затверджуються головами відповідних місцевих державнихадміністрацій.

  1. Повноваження місцевих державних адміністрацій у сфері управління об'єктами комунальної форми власності?

- порядок управління і розпорядження комунальною власністю, місцевими фінансами, регулювання земельних відносин, забудови території, використання природних об’єктів місцевого значення та ін.

  1. Порядок звільнення з посади голови районної державної адміністрації?

- Повноваження голів місцевих державних адміністрацій припиняються Президентом України у разі порушення ними КУ та ЗУ, втрати громадянства,виявлення факту подвійного гром-ва,визнання судом недієздатним,віїзду на проживання в іншу країну,порушення вимог несумісності .

-висловлення недовіри двома третинами від складу відповідної ради;

-подання заяви про звільнення з посади за власним бажанням.

-Повноваження голів місцевих державних адміністрацій припиняються також у разі їх смерті

  1. Який органдержавної влади(посадова особа)утворює структурні підрозділи місцевої державної адміністрації?

-КМУ.(премєр –міністр)

  1. Повноваження районної державної адміністрації у бюджетно-фінансовій сфері?

- Здійснює контроль за станом фінансової дисципліни, обліку та звітності, виконанням Державних контрактів і зобов'язань перед бюджетом, своєчасною і в повному обсязі сплатою податків та платежів до бюджетів всіх рівнів. Забезпечує складання проекту бюджету та його виконання. Координує роботу щодо підготовки і подання в установленому порядку до центральних органів виконавчої влади фінансових показників і пропозицій до проекту Державного бюджету України, пропозицій щодо обсягу коштів Державного бюджету України для їх розподілу між територіальними громадами та розмірів дотацій і субсидій, даних про зміни складу об'єктів, що підлягають бюджетному фінансуванню, балансів фінансових ресурсів для врахування їх при визначенні розмірів субвенцій, а також для бюджетного вирівнювання, виходячи із забезпеченості мінімальних соціальних потреб.

  1. Порядок набрання чинності розпорядженнями голів місцевих державних адміністрацій?

     Голови місцевих державних адміністрацій видають розпорядження одноособово  і  несуть   за   них   відповідальність   згідно   із законодавством.

     Проекти розпоряджень      нормативно-правового      характеру погоджуються з  керівниками  відповідних  структурних  підрозділів місцевих державних адміністрацій.

     Акти місцевих    державних    адміністрацій    ненормативного характеру,  прийняті в межах їх повноважень,  набирають чинності з моменту  їх прийняття,  якщо самими актами не встановлено пізніший термін введення їх у дію.  Ці акти доводяться до їх виконавців,  а при потребі - оприлюднюються.

     Нормативно-правові акти   місцевих   державних  адміністрацій підлягають державній реєстрації у відповідних  органах  юстиції  в установленому  органом  порядку  і набирають чинності з моменту їх реєстрації,  якщо самими актами  не  встановлено  пізніший  термін введення їх у дію.

     Нормативно-правові акти місцевих державних адміністрацій, які стосуються  прав  та  обов'язків  громадян  або  мають   загальний характер,  підлягають  оприлюдненню і набирають чинності з моменту їх оприлюднення, якщо самими актами не встановлено пізніший термін введення їх у дію.

Акти місцевих державних адміністрацій, які відповідно до закону є регуляторними актами, розробляються, розглядаються, приймаються та оприлюднюються з урахуванням вимог Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності"

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]