Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 МОДУЛЬ ДБМС.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
214.53 Кб
Скачать

61. Термін проведення позачергових виборів Президента України?

90 днів

62. Порядок прийняття рішення про ведення надзвичайного стану?

2/3 РНБО

63. Яких посадових осіб звільняє з посади Президент України за згодою Верховної Ради України?

Ген. прокурор, прем’єр – міністр, голова антимонопольного комітету, голова фонду держ. майна, Голова держ. комітету телебачення і радіомовлення .

64. Порядок виконання обов’язків Глави держави у разі дострокового припинення повноважень Президента України?

Прем’єр – міністр

65. Повноваження Президента України щодо скасування актів органів державної влади?

Скасовує дії актів Кабінету Міністрів, Ради Міністрів АРК,право вето, конституційне подання.

66. Повноваження Президента України стосовно амністії та помилування? Відповідно до п. 27 ст. 106 КУ Президент України здійснює помилування. Підготовку матеріалів до розгляду клопотання про помилування та повідомлення заявника про результати такого розгляду здійснює Управління з питань помилування Адміністрації Президента України. Клопотання про помилування і підготовлені Управлінням матеріали попередньо розглядаються Комісією при Президентові України у питаннях помилування. Комісія утворюється Президентом України у складі голови, двох заступників голови і членів Комісії. Одним із заступників голови Комісії є за посадою Керівник Управління. Обов'язки секретаряКомісії виконує один із членів Комісії. Рішення Комісії приймаються шляхом голосування більшістю присутніх на засіданні членів Комісії. У разі рівного розподілу голосів голос головуючого на засіданні є вирішальним. За результатами попереднього розгляду клопотань про помилування і матеріалів, підготовлених Управлінням, Комісія вносить Президентові України пропозиції про застосування помилування. Президент підписує акт про помилування стосовно індивідуально визначеної особи. Амністія оголошується у вигляді закону, який приймається Верховною Радою. Президент не може видавати актів про амністію.

67. Процедура усунення Президента України з поста в порядку імпічменту? Президент України може бути усунений з поста Верховною Радою України в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину. Питання про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту ініціюється більшістю від конституційного складу Верховної Ради України. Для проведення розслідування Верховна Рада України створює спеціальну тимчасову слідчу комісію, до складу якої включаються спеціальний прокурор і спеціальні слідчі. Висновки і пропозиції тимчасової слідчої комісії розглядаються на засіданні Верховної Ради України. За наявності підстав Верховна Рада України не менш як двома третинами від її конституційного складу приймає рішення про звинувачення Президента України. Рішення про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту приймається Верховною Радою України не менш як трьома четвертими від її конституційного складу після перевірки справи Конституційним Судом України і отримання його висновку щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про імпічмент та отримання висновку Верховного Суду України про те, що діяння, в яких звинувачується Президент України, містять ознаки державної зради або іншого злочину.

68. Який орган здійснює інформаційно-аналітичне та організаційне забезпечення діяльності Ради національної безпеки і оборони України? Апарат РНБО.

69. Порядок прийняття рішень Ради національної безпеки і оборони України? Основною організаційною формою діяльності Ради національної безпеки і оборони України є її засідання. На засіданнях Ради національної безпеки і оборони України її члени голосують особисто. Делегування ними обов'язку бути присутніми на засіданні Ради національної безпеки і оборони України іншим особам не допускається. У засіданнях Ради національної безпеки і оборони України може брати участь Голова Верховної Ради України На запрошення Голови Ради національної безпеки і оборони України у її засіданнях можуть брати участь голови комітетів Верховної Ради України, інші народні депутати України, керівники центральних органів виконавчої влади та інші особи, які не є членами Ради національної безпеки і оборони України. Рішення Ради національної безпеки і оборони України приймаються не менш як двома третинами голосів її членів. Голова Верховної Ради України може висловлювати думку щодо прийнятих рішень, яка протоколюється. Прийняті рішення вводяться в дію указами Президента України.

70. Порядок призначення на посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони України? Секретар Ради національної безпеки і оборони України призначається на посаду Президентом України. На посаду Секретаря РНБО можуть призначатися як цивільні особи, так і військовослужбовці.

71. Суб'єкти права висунення кандидатів на пост Президента України? Право висування кандидата на пост Президента України належить громадянам України, які мають право голосу. Це право реалізується ними через політичні партії та їх виборчі блоки, а також самовисуванням.

72. Система і порядок утворення виборчих комісії на виборах Президента України? Вибори Президента України організовують і проводять: 1) Центральна виборча комісія Верховна Рада України призначає на посаду та припиняє повноваження членів Комісії за поданням Президента України. У поданні Президента України про призначення на посаду членів Комісії враховуються пропозиції депутатських фракцій і груп, утворених у поточному скликанні Верховної Ради. До складу Комісії входять 15 членів Комісії; 2) територіальні виборчі комісії - утворюються ЦВК не пізніш як за вісімдесят днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше десяти осіб. Подання щодо кандидатур до складу територіальних виборчих комісій (не більше двох осіб до однієї виборчої комісії від одного кандидата) вноситься до Центральної виборчої комісії не пізніш як за вісімдесят п'ять днів до дня виборів за підписом кандидата на пост Президента України, засвідченим в установленому законом порядку. У поданні зазначаються відомості про наявність досвіду у запропонованих осіб щодо участі в роботі виборчих комісій, відповідної освіти чи підготовки. До подання додаються заяви осіб, запропонованих до складу відповідної територіальної виборчої комісії, про згоду на участь у її роботі; 3) дільничні виборчі комісії - утворюються відповідною територіальною виборчою комісією не пізніш як за тридцять п'ять днів до дня виборів у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії. Дільнична виборча комісія утворюється у складі не менше дванадцяти осіб. На виборчих дільницях, де кількість виборців не перевищує п'ятдесяти осіб, дільнична виборча комісія може утворюватися у складі голови, секретаря та двох - чотирьох членів комісії.

73. Джерела фінансування виборів Президента України? Фінансове, матеріально-технічне забезпечення виборів Президента України здійснюється Центральною виборчою комісією. Фінансування виборів Президента України здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету, які розподіляються між усіма виборчими комісіями. Але кандидати у Президенти України мають право створювати власні виборчі фонди, які можуть формуватися за рахунок власних коштів (не більше 100 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), коштів, виділених Центрвиборчкомом на передвиборну агітацію, коштів виборчих об’єднань, добровільних пожертвувань фізичних та юридичних осіб. Не допускається пожертвування у виборчі фонди з боку державних підприємств, державних органів, установ і організацій, органів місцевого самоврядування, а також іноземців та осіб без громадянства, іноземних юридичних осіб, підприємств з іноземними інвестиціями, благодійних організацій та релігійних об’єднань, підприємств, організацій та установ, що мають заборгованість перед бюджетами усіх рівнів. Закон встановлює сувору звітність щодо пожертвувань до виборчих фондів.

74. Порядок скасування рішення про реєстрацію кандидата в Президенти України? ЦВК відмовляє у реєстрації кандидата на пост Президента України у разі: 1) порушення встановленого законом порядку утворення виборчого блоку та висунення кандидата; 2) встановлення Верховним Судом України наявності у передвиборній програмі кандидата положень, спрямованих на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, здоров'я населення; 3) відсутності або неналежного оформлення документів, зазначених у статті 51 цього Закону; 4) припинення громадянства України або невиходу із громадянства іншої держави особою, висунутою кандидатом на пост Президента України; 5) виїзд особи, висунутої кандидатом, за межі України для постійного проживання; 6) визнання особи, висунутої кандидатом, недієздатною чи набрання щодо неї законної сили обвинувальним вироком суду за вчинення умисного злочину;7) виникнення обставин, зазначених у частині п'ятій статті 46 цього Закону. Рішення про відмову в реєстрації кандидата повинно містити вичерпні підстави відмови. Копія цього рішення не пізніше наступного дня після його прийняття видається (надсилається) уповноваженому представнику відповідної партії (блоку) або кандидата. Відмова у реєстрації кандидата не виключає можливість повторного подання партією (блоком) чи кандидатом заяви про реєстрацію кандидата.

75. Порядок визначення обраним кандидата у Президенти України? Обраним вважається кандидат, який отримав більше половини голосів виборців, що взяли участь у голосуванні. Центрвиборчком визнає вибори такими, що не відбулися, у разі вибуття всіх кандидатів у Президенти України. У випадку, коли до бюлетеня було включено більше двох кандидатів і жоден з них не був обраний, призначається повторне голосування по двох кандидатах, які отримали найбільшу кількість голосів виборців (так званий другий тур, характерний для країн з багатопартійною системою). За підсумками повторного голосування обраним вважається кандидат, що отримав більшу, ніж інший кандидат, кількість голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. У разі, коли повторне голосування проводилося лише по одній кандидатурі, кандидат вважається обраним Президентом України, якщо він одержав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

76. Порядок призначення Представника Президента України в Конституційному Суді України? Представник Президента України призначається на посаду та звільняється з посади Президентом України.

77. З якою посадою поєднується посада першого заступника Глави Адміністрації Президента України? З посадою Представника Президента України в Конституційному Суді України.

78. Порядок формування Кабінету Міністрів України? Процес формування Кабінету Міністрів складається з кількох етапів, на першому з яких здійснюється попереднє узгодження кандидатури на посаду Прем’єр-міністра, для чого Президент проводить відповідні консультації з Головою Верховною Ради та головами депутатських груп і фракцій. Узгоджена кандидатура вноситься главою держави на розгляд парламенту. Одночасно з письмовою пропозицією до Верховної Ради подаються інформаційні матеріали щодо кандидата на посаду Прем’єр-міністра: відомості про освіту, фах; виписка з трудової книжки про трудову діяльність; автобіографія з висвітленням найбільш істотних результатів трудової діяльності; декларація про доходи, зобов’язання фінансового характеру, відомості про нерухоме та інше цінне рухоме майно, вклади в банках і цінні папери відповідно до вимог, встановлених для державного службовця першої категорії; відомості щодо самостійного входження кандидата до складу керівних органів підприємств, організацій, господарських товариств тощо. Другий етап включає безпосередній розгляд кандидатури на посаду Прем’єр-міністра у парламенті. Порядок розгляду цього питання детально регламентується Постановою Верховної Ради України від 10 липня 1996 р. № 287/96-ВР «Про процедуру надання згоди на призначення Прем’єр-міністра України» (із змінами, внесеними Постановою Верховної Ради України № 1326-XIV від 22.12.1999 р.), відповідно до якої перед внесенням на розгляд Верховної Ради України питання про надання згоди на призначення Президентом України Прем’єр-міністра України проводяться зустрічі кандидата на цю посаду з групами (фракціями) народних депутатів України. Потім на пленарному засіданні парламенту кандидат на посаду Прем’єр-міністра України виступає з доповіддю про основні напрями діяльності нового складу Кабінету Міністрів України (до 30 хв.), після закінчення якої надається час (до 45 хв.) на запитання народних депутатів та відповіді на них. Після цього проводиться обговорення запропонованої кандидатури (до 45 хв.), включаючи виступи представників груп (фракцій) народних депутатів України. Під час розгляду кандидатури Прем’єр-міністра у засіданні Верховної Ради може брати участь Президент України. Він може зняти з розгляду запропоновану ним кандидатуру в будь-який момент її обговорення, але тільки до початку процедури голосування щодо неї. На третьому етапі Верховна Рада України дає згоду на призначення глави уряду більшістю від конституційного складу і оформлює своє рішення відповідною постановою. Вказане рішення приймається у режимі поіменного голосування. У разі, коли запропонована главою держави кандидатура на посаду Прем’єр-міністра не дістала підтримки необхідної більшості депутатів, Президент представляє Верховній Раді у 10-денний строк іншу кандидатуру, щодо якої проводиться нове обговорення і голосування. Повторне подання відхиленої кандидатури не допускається. Після цього Президент підписує Указ про призначення Прем’єр-міністра України.

79. Порядок призначення на посаду Прем'єр-міністра України? Прем'єр-міністр України призначається на посаду Президентом України за згодою більше ніж половини від конституційного складу Верховної Ради України. Президент України після прийняття рішення про відставку Кабінету Міністрів України або про припинення повноважень Прем'єр-міністра України вносить до Верховної Ради України письмове подання про надання згоди на призначення на посаду Прем'єр-міністра України. Президент України подає до Верховної Ради України письмове подання про надання згоди на призначення на посаду Прем'єр-міністра України, до якого додаються відомості про кандидата. Верховна Рада України розглядає подання Президента України про надання згоди на призначення на посаду Прем'єр-міністра України не пізніше ніж у п'ятиденний строк з дня внесення такого подання до Верховної Ради України. Голосування у Верховній Раді України щодо надання згоди на призначення Прем'єр-міністра України проводиться у поіменному режимі. Рішення про надання згоди на призначення Прем'єр-міністра України приймається у формі постанови Верховної Ради України. Постанова Верховної Ради України про надання згоди на призначення Прем'єр-міністра України невідкладно направляється

Президенту України. У разі ненадання згоди Верховною Радою України на призначення Прем'єр-міністра України Президент України вносить на розгляд Верховної Ради України подання про надання згоди на призначення на зазначену посаду в порядку, встановленому частиною другою цієї статті. Особа, призначена Прем'єр-міністром України, набуває повноважень за цією посадою з моменту видання Указу Президента України про призначення цієї особи Прем'єр-міністром України.

80. Порядок прийняття резолюції недовіри Кабінету Міністрів України? Верховна Рада України за пропозицією не менш як однієї третини народних депутатів України від її конституційного складу може розглянути питання про відповідальність Кабінету Міністрів України та прийняти резолюцію недовіри Кабінету Міністрів України. Питання про відповідальність Кабінету Міністрів України не пізніше ніж через десять днів після внесення пропозиції розглядається на пленарному засіданні Верховної Ради України, на яке запрошуються всі члени Кабінету Міністрів України. Під час розгляду питання про відповідальність Кабінету Міністрів України у пленарному засіданні Верховної Ради України може брати участь Президент України. Резолюція недовіри Кабінету Міністрів України вважається прийнятою, якщо за це проголосувала більшість від конституційного складу Верховної Ради України. Прийняття Верховною Радою України резолюції недовіри Кабінету Міністрів України має наслідком відставку Кабінету Міністрів України. Питання про відповідальність Кабінету Міністрів України не може розглядатися Верховною Радою України більше ніж один раз протягом чергової сесії, а також протягом року після схвалення Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

81. Акти КМУ :

Ответ: постанови та розпорядження 84.Порядрк внесення кандидатур на посали ін.членів КМУ: Ответ: здійсн.ПУ за поданням Прем'єр-міністра України 85.Посадовий склад КМУ: Ответ: Прем'єр-міністр України,його 4 заступника,перший віце прем'єр- міністр і три віце прем'є-міністри,міністри України. 86. Основна організаційна форма роботи КМУ: Ответ: засідання (чергові, позачергові) 88. Який орган державної влади визначається як головний центральний орган виконавчої влади, що формує та реалізує державну політику?

Ответ: загальнодержавні органи викон.влади спецю компетенції

90. Система центр.огранів виконавчої влади в Україні: Ответ: Міністерство, держ. служба, держ. агенства, держ. інспекція, іншу групу становлять центр.органи викон. влади зі спец.статусом

пока все!сейчас еще ищу ищу..ниче нету(

  1. Правова основа організації та діяльності Кабінету Міністрів України? є норми КУ,міжнародних актів,які ратифіковані парламентом У.,Закону У «Про Кабінет М»,актів Президента Украіни,інших нормативних актів:зокрема,Регламенту Кабінету Мінісирів У,затвердженого постановою Кабінету Міністрів У,затвердженого постановою Кабінету Міністрів У від 12 серпня 2009р.№850 ,постанови Кабінету Міністрів Украіни від 20 грудня 2010р.№1151 «Деякі питанння Секретаріату Кабінету Містрів Украіни»(з наступними змінами)та ін.

92 Природа посад членів Кабінету Міністрів України? . 93Порядок розробки і затвердження Програми діяльності Кабінету Міністрів України?94Який орган державної влади (посадова особа) має повноваження щодо скасування актів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади? 95 ????? Порядок скликання засідань Кабінету Міністрів України? з закона…..

1. Засідання Кабінету Міністрів скликає Прем'єр-міністр.

2. Засідання Кабінету Міністрів проводяться щосереди і

розпочинаються о 10-й годині.

3. Прем'єр-міністр може прийняти рішення про скликання

позачергового засідання Кабінету Міністрів.

4. За ініціативою Президента України або за рішенням

Прем'єр-міністра можуть проводитися засідання Кабінету Міністрів з

питань, які стосуються певної сфери, а також з питань реалізації

програм Президента України.

96 ????? Порядок розробки та затвердження порядку денного засідання Кабінету Міністрів України? Порядок денний

1. Пропозиції Прем'єр-міністрові щодо порядку денного

засідання Кабінету Міністрів готує Секретаріат Кабінету Міністрів

на підставі матеріалів, підготовлених для розгляду в порядку,

встановленому розділами 4-7 цього Регламенту.

2. Порядок денний засідання Кабінету Міністрів складається з

таких розділів:

концептуальні засади реалізації державної політики;

акти законодавства;

кадрові питання;

звіти та питання контролю;

різне.

3. Керівник Секретаріату Кабінету Міністрів подає

Прем'єр-міністрові для схвалення проект порядку денного засідання

Кабінету Міністрів разом з відповідними матеріалами до нього.

97 Якимсуб'єктом затверджується структура Секретаріату Кабінету Міністрів України? -КМУ. 98. Визначення постійного консультативно-дорадчого органу міністерства, завданням якого є інформаційне, аналітичне сприяння у визначенні напрямів діяльності міністерства, опрацювання проектів рішень? 99 Порядок призначення керівників урядових органів? 100 ?? Структура центральних органів виконавчої влади? Структуру цент.органів вик. Влади становлять міністерства та інші центр. Органи вікон. Влади.(держ.служба,держ.агенство,держ.інспекція)

101. Акти урядових органів - акти,що мають нормативний характер видаються у формі ПОСТАНОВ, акти з організаційно – розпорядчих та ін..питань у формі РОЗПОРЯДЖЕНЬ.

102.Строк проведення чергових засідань Кабінету Міністрів України - проводяться щосереди ,починаючи о 10 годині.

103.Умови повноважності засідань Кабінету Міністрів України – якщо на ньому присутні більше ніж половина посадового складу КМУ.

104. Який суб'єкт вирішує питання щодо можливості брати участь в засіданні Кабінету Міністрів України з правом дорадчого голосу – міністром КМУ за пропозиціями членів уряду.

105. Правовий режим стенограми та протоколу засідання Кабінету Міністрів України – внутрішні конфіденційні робочі документи.

106. Порядок роботи урядових комітетів – засідання, які проводяться за графіком ,затвердженим Прем’єр-міністром . Засідання скликає та проводить голова урядового комітету ,а у разі його відсутності Перший віце-прем’єр міністр, Віце-прем’єр міністр,який здійснює повноваження відсутньої особи.

107. Порядок призначення на посади працівників Секретаріату Кабінету Міністрів України?

108. Які акти Кабінету Міністрів України підлягають включенню до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів України - ПОСТАНОВИ І РОЗПОРЯДЖЕННЯ

109. Набуття чинності актами Кабінету Міністрів України – постанови –не раніше дня їх офіційного опублікування , розпорядження –набирають чинності з моменту їх прийняття.

110. Порядок призначення голови місцевої державної адміністрації- призначаються на посаду Президентом за подання Прем’єр- міністра на строк повноважень глави держави.

111. Система місцевих державних адміністрацій- становлять обласні,районні , Київська і Севастопольська міські, а районні міст києва і севастополя державні адміністрації.

112. Правовий статус голови місцевої державної адміністрації - затверджує положення та визначає структуру апарату, призначає і звільняє з посади керівника апарату , керівників та інших працівників структурних підрозділів апарату.

113. Який орган державної влади (посадова особа) визначає структуру місцевої державної адміністрації - КМУ

114. Акти місцевих державних адміністрацій – розпорядження і накази нормативного характеру ,регламенту місцевої держадміністрації , положення про її структурні підрозділи та апарат ,доручення

  1. Порядок призначення заступників голови районної державної адміністрації?

Заступники голови районної державної адміністрації призначаються на посаду головою районної державної адміністрації за погодженням з головою обласної державної адміністрації.

  1. Порядок призначення керівників структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій?

Керівники структурних підрозділів місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду та звільняються з посади головами відповідних державних адміністрацій за погодженням з органами виконавчої влади вищого рівня в порядку, що визначається Кабінетом Міністрів України.

  1. Який орган публічної влади може прийняти рішення про делегування повноважень районній державній адміністрації?

Районні Ради

  1. Порядок утворення колегії місцевої державної адміністрації?

Рішення про утворення приймається відповідно головою місцевої держадміністрації.

  1. Порядок висловлення недовіри голові районної державної адміністрації?

Висловлення недовіри двома третинами від складу районної ради, Президент України приймає відставку голови відповідної місцевої державної адміністрації.

  1. Правова основа створення структурних підрозділів місцевої державної адміністрації?

Про затвердження Типового положення про структурний підрозділ місцевої державної адміністрації; Закону України “Про місцеві державні адміністрації”.

  1. Термін звітування голови місцевої державної адміністрації перед відповідними місцевими радами з питань виконання місцевих бюджетів, програм та делегованих повноважень?

Голова місцевої державної адміністрації щорічно звітує перед відповідною обласною, районною радою з питань виконання бюджету,

  1. Основна організаційна форма роботи місцевої державної адміністрації?

До основних організаційних форм належать персональна діяльність голів, заступників, керівників структурних підрозділів і керівника апарату; наради; засідання колегії, консультативних і допоміжних органів і служб.

  1. Структурні підрозділи районних державних адміністрацій?

Агропромислового розвитку (крім районної у мм. Києві та Севастополі державних адміністрацій); архівний (крім районної у м. Києві державної адміністрації); економічного розвитку і торгівлі; житлово-комунального господарства та будівництва; інфраструктури; культури; містобудування та архітектури; освіти, молоді та спорту; охорони здоров’я; соціального захисту населення; фінансів.

  1. Хто очолює апарат місцевої державної адміністрації?

Апарат місцевих державних адміністрацій очолює керівник, який призначається на посаду головою місцевої державної адміністрації.

  1. Порядок затвердження регламентів місцевих державних адміністрацій?

Регламенти затверджуються головами відповідних місцевих державних адміністрацій. Типові регламенти місцевих державних адміністрацій затверджуються Кабінетом Міністрів України.

  1. Структура апарату районної державної адміністрації?

Керівник, заступники, керівникі та працівників структурних підрозділів апарату.

  1. Права голови обласної державної адміністрації на сесії обласної ради?

Голова обласної державної адміністрації має право вносити на розгляд обласної ради питання, пов’язані з виконанням делегованих повноважень, вносити пропозиції до проекту порядку денного сесії обласної ради.

  1. Питання несумісності посади голови місцевої державної адміністрації з іншими видами діяльності (посадами)?

  2. Порядок припинення повноважень заступників голови місцевої державної адміністрації?

Голова місцевої держ. адміністрації призначають на посади та звільняють з посад своїх заступників перед новообраними головами,керівників структурних підрозділів

  1. Особливості структури обласної державної адміністрації?

Управління,відділи,головні управління

1.Структурні підрозділи:1.агропромислового розвитку (крім Київської міської державної адміністрації);2економічного розвитку і торгівлі;3.житлово-комунального господарства та будівництва;4.інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю;5.інфраструктури та туризму;6.культури, національностей та релігій;7.містобудування та архітектури;8.освіти і науки, молоді та спорту;9.охорони здоров’я;10.соціального захисту населення;11.спільної власності територіальних громад (за умови делегування обласними радами повноважень з управління майном) або комунальної власності (для Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій);12.фінансів;

2.Державний архів області (міста).

3.Служба у справах дітей.

  1. Порядок звільнення з посади голови обласної державної адміністрації?

Обласна рада може висловити недовіру голові ОДА, на підставі чого, з урахуванням пропозицій органу виконавчої влади вищого рівня, Президент України приймає рішення та дає обласній раді обґрунтовану відповідь. Якщо недовіру голові ОДА висловили 2/3 від складу обласної ради, Президент України приймає відставку голови обласної державної адміністрації

  1. Порядок та підстави відставки голови місцевої державної адміністрації?

Обласна Рада може висловити недовіру голові ОДА,на підставі чого,з урахуванням пропозицій органу виконавчої влади вищого рівня,ПУ приймає рішення та дає обласній раді обґрунтовану відповідь.Якщо недовіру голові ОДА висловили 2/3 від складу обласної ради ,ПУ приймає відставку голови обласної держ.адміністрації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]