Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
229.38 Кб
Скачать

3.2.2. Забезпечення нормальних теплових умов

Котельні

В даний час на центральній проммайданчику працюють дві котельні.

Котельня № 1 обладнана трьома котлами ДКВР-4-13. Загальна теплова потужність котельної 7,95 МВт. Теплове навантаження на котельню - 7,64 МВт. Котельня виробляє воду з параметрами 95-70 ° С. Водопідготовка вихідної води в котельні відсутня через непридатність Nа-катіонітових фільтрів. Димові гази перед викидом в атмосферу очищаються в циклонах ВЦ4-16с, що мають ступінь очищення 72% і викидаються через кирпичну димову трубу Н = 45 м, діаметром 1,6 м. Котельня працює тільки в опалювальний період. У котельні встановлені акумулюючі баки гарячої води: ємністю 15 м3 - 2 шт., 5 м3 - 1 шт.

Котельня № 2 обладнана двома Ланкаширські котлами. Теплова потужність котельної - 2,3 Мвт. Котельня виробляє воду з параметрами 70-40 ° С, використовується для гарячого водопостачання в теплий період року. Гаряча вода по трубопроводу подається в акумулюючи баки котельні № 1, а потім до споживачів (лазня і пральня). Водопідготовка і газоочистка димових газів відсутня. Димові гази відводяться металевої димової трубою Н = 25 м, діаметром 0,7 м. Обладнання котелень придатне для подальшої експлуатації. Хімводоочищення вихідної води в існуючих котелень відсутня.

Паливом для існуючих котелень центрального проммайданчика служить вугілля марок Т і ТР власного видобутку. Нижча теплота згоряння на суху беззольну масу становить 5950 ккал / год, вологість і зольність на робочу масу відповідно 5,3% і 26,1%, сірка 3,1%. Вихід летких речовин 10,3%.

На майданчику допоміжного ствола № 4 споруджено будинок котельні на 2 котла КВ-Р-2 ,5-95Н і технологічний комплекс углеподачі і шлакозоловидалення, але обв'язка котлів трубопроводами не виконано, і котельня на даний момент не працює.

На майданчику західній воздухоподающей свердловини № 2 джерела теплопостачання будівель та споруд немає.

На даний період будівля котельні східній вентиляційної свердловини № 1 зруйнована. Будівля вентиляційної установки обігрівається за рахунок використання тепловиділень обладнання.

Калориферні

На центральній проммайданчику для подальшої роботи зберігається існуюча калоріферная, що складається з двох калориферних секцій. У кожну секцію входить вентагрегат Ц4-70 № 16 і вісімнадцять калориферів КВБ-11.

На майданчику допоміжного ствола № 4 будівля вентиляторної калориферною установки, повітрозабірна шахта і калориферних канал побудовані, частково виконаний монтаж технологічного обладнання.

На майданчику західній воздухоподающей свердловини № 2 затвердженим проектом передбачати будівництво безвентиляторну калориферною продуктивністю 51,6 м / с В даний час калориферна побудована і знаходиться в неробочому стані. Будівля зруйнована. Обладнання демонтовано.

Теплові мережі

На центральній проммайданчику існуючі теплові мережі, прокладені на високих металевих опорах, зберігаються на подальший період роботи шахти.

На майданчиках західній воздухоподающей свердловини № 2 і допоміжного ствола № 4 теплові мережі відсутні.

Гаряче водопостачання

Гаряче водопостачання будівель центральної промплощадки здійснюється за настапною схемою:

1. в зимовий період - від котельні з котлами ДКВР, в якій встановлені баки горячої води ємністю 15 м3 - 2 шт., Ємністю 5 м3 - 1 шт.,

2. в літній період - від котельні з Ланкаширські котлами, звідки гаряча вода подається по трубопроводу в вищевказані баки котельні з котлами ДКВР.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]