Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вступ до фаху.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
94.72 Кб
Скачать

2. Використання інтернет ресурсів у рекламі

Сьогодні все більші обороти набирає такий вид послуг рекламного ринку, як Інтернет-реклама. Зростання попиту на Інтернет-рекламу пояснюється рядом причин. По-перше, різко зросла роль Інтернету, збільшилася кількість користувачів і, отже, потенційної аудиторії рекламного ринку. По-друге, реклама в Інтернеті приваблива з точки зору різноманіття видів і способів її технічного втілення. Різні технології, які існують на даний момент, дозволяють створювати види реклами, по-різному впливають на користувача. По-третє, видаткова частина реклами в Інтернеті набагато нижче, ніж реклами на традиційних носіях.

2.1 Банерна Інтернет реклама

Банерна реклама може бути статичною або динамічною. В залежності від того, які завдання були поставлені, банери можуть виконувати певні функції. Або привертати увагу потенційних покупців до товару, або підвищувати впізнаваність бренду. У другому випадку дану медійну рекламу краще всього розміщувати на сайтах загальної тематики, де відвідуваність дуже велика. Якщо ж за допомогою Інтернет реклами ви бажаєте саме продати товар, то необхідно підбирати вузьконаправлений сайт, де знаходяться переважно представники вашої цільової аудиторії.

При виготовленні банерної Інтернет-реклами ціна залежить не тільки від вартості розміщення на конкретному майданчику, але і від ціни, яку попросить виробник банера. Головне тут - заздалегідь знайти потрібні вам майданчики, забронювати їх і внести передоплату. Зараз даний вид медійної реклами служить переважно для створення образу компанії.

Рекламні банери бувають графічними і текстовими. Графічні банери зазвичай являють собою статичне або анімаційне зображення певного розміру). Текстові банери - це будь-який текст певного розміру, що містить гіперпосилання на рекламований сайт або його певні сторінки.

Банери виконують роль рекламного щита в Інтернеті, який виконує дві функції:

- служить рекламі і просуванню бренду кампанії, а також інформування про її продукцію - всі, хто побачив банер на тому чи іншому Інтернет ресурсі, вважаються охопленими рекламною кампанією;

- є засобом залучення відвідувачів на електронне представництво (сайт) рекламованої компанії. Всі, хто зайшов на сайт, що рекламується по банеру, вважаються залученими відвідувачами, які в подальшому формують цільову аудиторію ресурсу.

Як правило, баннер являє собою прямокутне графічне зображення у форматі GIF або JPG. Банер вміщується на сторінці веб-видавця і має гіперпосилання на сервер рекламодавця.

2.2 Контекстна реклама сайту.

Контекстна реклама сайту. Являє собою тематичні текстові блоки, які збігаються з тим запитом, який користувач ввів в пошуковику, або з вмістом сторінки, на якій ви перебуваєте. На відміну від медійної реклами, контекстна Інтернет реклама сайту являє собою тільки текст, а тому ні про який імідж не може бути й мови. Контекстна реклама є досить ефективним способом просування компанії. Для її розміщення служать такі сервіси, як Бігун, Google AdWords і Яндекс. Директ.

Контекстна реклама в Інтернеті відрізняється тим, що її можна дуже ефективно налаштувати під конкретну цільову аудиторію. Не тільки підібрати тематичні майданчики для розміщення, але і налаштувати час і частоту показу, а також варіювати свій рекламний бюджет. Таким чином, контекстна реклама допомагає вам економити свій бюджет, вибираючи для Інтернет реклами тільки потрібну вам цільову аудиторію.