Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-25_OVU.doc
Скачиваний:
363
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
178.18 Кб
Скачать

19.Планування та організація бойової підготовки

Бойова́ підгото́вка — це система заходів, які плануються, організовуються і проводяться з метоюнавчаннятавиховання особового складу окремих категорій військовослужбовців, підготовки і злагодження підрозділівчастинз'єднаньорганів управління (штабів) веденню бойових дійта виконання інших завдань за призначенням, а також для підтримання встановленої бойової готовності.

Бойова підготовка проводять в збройних силах всіх держав вмирнийі воєнний час. Бойова підготовка тісно пов'язана з морально-психологічною підготовкою військовослужбовців, вихованням у них високих морально-бойових якостей і є одним з найважливіших елементів, яким значною мірою визначається висока бойова готовність збройних сил (військ).

Бойова підготовка військ проводять відповідно до вимог наказів, настанов, керівництв, курсів стрільб і водіння, а також програм бойової підготовки. В процесі бойової підготовки військ дотримують послідовність в засвоєнні знань і навичок військовослужбовців, застосовують різні форми і методи їх навчання. У військовій частині бойову підготовку планує заступник командира військової частини з озброєння. Організовується бойова підготовка відповідно до плану бойової підготовки, складеної на рік.

Формами бойової підготовка є: тактичні заняття та різні тактичні навчання, військові ігри на місцевості і на топографічних картах, штабні тренування, ігри і навчання, маневри військ тощо. На заняттях і навчаннях, що проводяться в полі (в повітрі, на морі), забезпечується спільна підготовка командирів, штабів, військ і органів тилу в умовах, максимально наближених до бойових.

20.Організація командирськох підготовки офіцерського складу

Командирська підготовка офіцерів - це комплекс заходів, що проводяться з метою вдосконалення знань, умінь, навичок і командирських якостей офіцерів для виконання обов'язків за посадою і на один ступінь вище в повсякденній діяльності та під час виконання СБЗ, методики підготовки, проведення занять і є складовою частиною професійно-посадовий і бойової підготовки.

Командирська підготовка у військах з офіцерами організується і проводиться на планових командирських заняттях, зборах і в ході самостійної підготовки.  Вона здійснюєтьсявідповідно до завдань, поставлених Міністром оборони України,начальником Генерального штабу Збройних Сил України, посадовимиособами, яким підпорядковані ВЧ.

Основними завданнями командирської підготовки є: 

- Глибоке вивчення військової теорії в тісному зв'язку з СБЗ військ;  - Вдосконалення знань, умінь і навичок офіцерів, прапорщиків, сержантів у військово-професійної та суспільно-державної підготовки;  - Формування у учнів високих морально-бойових іпсихологічних якостей, які забезпечують вмілу організацію і керівництво службово-бойовою діяльністю підрозділів, військових частин і з'єднань, здатність керувати ними в загальновійськовому бою і при виконанні СБЗ в умовах мирного часу;

- Вдосконалення методики навчання підлеглих.

Основним змістом командирських занять є: 

- Засвоєння положень Тимчасового статуту ВВ МВС Росії, настанов з організації службово-бойової діяльності, іншим центральним та інших керівних документів;

- Прищеплення навичок в організації службово-бойової діяльності, її всебічного забезпечення та управління підпорядкованими підрозділами (військовими частинами, з'єднаннями); 

Розвиток методичної майстерності навчання та виховання підлеглих.  Основна увага під час їїорганізації повинна бути зосереджена на:

  • підвищенні професійних знань та методичних навичок офіцерів;

  • вивченні нових зразків озброєння, військової техніки і

  • способів їх бойового застосування;

  • поглибленні викладачами знань із своєї навчальної дисципліни;

  • вивченні суміжних навчальних дисциплін з метою реалізації

  • комплексного підходу до навчання курсантів (слухачів, студентів).

Командирська підготовка здійснюється згідно з вимогами

керівних документів щодо її організації у Збройних Силах України.

Рішення на організацію контролю БП включає.

Бойова́ підгото́вка — це система заходів, які плануються, організовуються і проводяться з метою навчання та виховання особового складу окремих категорій військовослужбовців, підготовки і злагодження підрозділівчастинз'єднаньорганів управління (штабів) веденню бойових дій та виконання інших завдань за призначенням, а також для підтримання встановленої бойової готовності.

Бойова підготовка військ проводять відповідно до вимог наказів, настанов, керівництв, курсів стрільб і водіння, а також програм бойової підготовки.

При цьому організація контролю виконання рішень і вказівок командира - найважливіше завдання штабу і інших органів управління.

Організація контролю включає:

1 визначення мети і завдань контролю;

  1. розробку плану контролю;

  2. доведення змісту плану контролю до посадових осіб, що беруть участь у його здійсненні;

  3. підготовку (інструктаж) цих осіб до здійснення контролю;

  4. визначення порядку і часу доповіді результатів контролю.

Роль командира тут значна. Він:

  • визначає завдання контролю за роботою підлеглих командирів і штабів;

  • дає своєму штабу вказівки, коли і як краще їх здійснити.

Командир бере особисту участь у такому контролі, перевіряючи точність виконання підлеглими найбільш важливих завдань і заходів.

У плані контролю вказуються:

  1. підрозділи, що перевіряються;

  2. питання, які підлягають перевірці;

  3. терміни перевірки;

  4. виконавці;

  5. час і порядок доповідей про результати перевірки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]