Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-25_OVU.doc
Скачиваний:
363
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
178.18 Кб
Скачать

15. Організація контролю служби військ.

Організація перевірки служби військ у підрозділах здійснюється згідно з вимогами Інструкції про порядок оцінки служби військ у Збройних Силах України введеною в дію наказом начальника Генерального штабу Збройних Сил України 02.03.2000 року № 13.

Суть перевірки у підрозділах питань служби військ полягає в перевірці всього укладу військової служби у відповідність з вимогами Військових статутів Збройних Сил України, наказів та інших документів, що регламентують життя, побут і діяльність військових частин (підрозділів).

Контрольздійснюється: у підрозділі - офіцерами та прапорщиками підрозділу цілодобово, згідно з графіком, затвердженим командиром підрозділу; у з'єднанні (військовій частині) - групами контролю чисельністю 2-3 офіцери зі складу управління (штабу) під керівництвом командира (одного із заступників командира з'єднання (військової частини)).

16.Порядок перевірки варт.

Перевірка варт проводиться посадовими особами гарнізону (військової частини) за графіком, який складається щомісячно з розрахунку здійснення перевірки кожної зміни та затверджується начальником гарнізону (командиром військової частини).

Особи, які прибули для перевірки варт із штабів вищого рівня, зобов'язані показати черговому варт (військової частини) посвідчення особи та засвідчений печаткою письмовий припис (посвідчення про відрядження) начальника, за дорученням якого їх призначено здійснити перевірку.

Черговий варт (військової частини) доповідає про це начальникові та військовому комендантові гарнізону (командирові та начальникові штабу) і супроводжує осіб, що перевіряють, до вартового приміщення.

Офіцери своєї військової частини перевіряють варту без супроводу чергового частини або його помічника.

Особи, які перевіряють несення служби чатовими, супроводжуються до постів начальником варти або його помічником з одним-двома озброєними вартовими.

Під час перевірки несення служби чатовими (за винятком осіб, яким чатові підпорядковані) зауважень ніхто їм не робить; про всі помічені недоліки вони дають вказівки особам, які їх супроводжують. Результати перевірки та вказівки записуються до постової відомості.

При кожній перевірці варт обов'язково перевіряються:

  1. наявність особового складу, розставлення його згідно з постовою відомістю;

  2. наявність, дотримання порядку зберігання зброї та боєприпасів;

  3. бойову готовність варти, внутрішній порядок, знання обов'язків та практичні, їх виконання особовим складом варти, несення служби чатови­ми на постах;

  4. правильність оформлення та ведення встановленої документації та ве­дення постової відомості.;

  5. відповідність обладнання вартового приміщення і постів вимогам Ста­туту гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України (додатки 3,4 до Статуту);

  6. справність технічних засобів охорони, засобів зв'язку, освітлення та протипожежного захисту;

Заборонено перевіряти несення служби чатовими прихованим наближенням до поста, спробами відібрати у чатового зброю та іншими діями, які можуть призвести до нещасних випадків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]