Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontrolna_zavdannya_dlya_vsikh.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
52.74 Кб
Скачать

4. Резолютивна частини

В И Р І Ш И В:

В позові прокурора міста Луцька в інтересах Луцької міської ради до ОСОБА_2 про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки шляхом демонтажу гаража відмовити.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Волинської області через Луцький міськрайонний суд Волинської області шляхом подання апеляційної скарги на рішення суду протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

До Луцького міськрайонного суду

Волинської області

Позивач: Прокуратура м Луцьк

Відповідачі: Туз Валерій Анатолійович

м. Луцьк, вул. Героїв Дніпра, 41 кв. 234

Позовна заява

Рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 24 грудня 1992 року № 546 надано дозвіл заводу виробів з пластмас на будівництво гаражного кооперативу по вул. Рівненській. Розпорядженням виконавчого комітету Луцької міської ради № 361-р від 13 грудня 1993 року Тузу В.А. дозволено встановлення металевого гаража для власного автомобіля в гаражному кооперативі «Пластик-2».

Однак, згідно матеріалів перевірки дотримання вимог земельного законодавства встановлено, що на земельну ділянку гаражного кооперативу «Пластик-2»відсутні правовстановлюючі документи, крім того встановлено, що ОСОБА_2, в супереч розпорядження, збудовано цегляний гараж.

На вимоги державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель головного управління Держкомзему у Волинській області Туз В.А. порушень земельного законодавства не усунуто. Позивач просить суд зобовязати відповідача звільнити самовільно зайняту земельну ділянку шляхом демонтажу гаража.

Відповідно до п. 1.9, 4.1 наказу Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України «Про затвердження Інструкції про порядок державної реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна, що перебувають у власності юридичних та фізичних осіб»до об'єктів нерухомого майна, що підлягають державній реєстрації, відносяться гаражі, оформлення права власності на об'єкти нерухомого майна провадиться з видачею свідоцтва про право власності, фізичним особам на новозбудовані, перебудовані або реконструйовані об'єкти нерухомого майна за наявності акта про право власності або рішення про відведення земельної ділянки для цієї мети та за наявності акта державної комісії про прийняття об'єкта і введення його в експлуатацію.

В порушення норм законодавства виконавчий комітет Луцької міської ради видав рішення та акт державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію закінченого будівництва № 372-10 від 09 червня 2010 року, Туз В.А. отримав свідоцтво про право власності на цегляний гараж та зареєстрував право власності у Волинському обласному бюро технічної інвентаризації.

Враховуючи вище викладене та керуючись Керуючись ст. ст. 10, 11, 15, 58, 60, 209, 215 ЦПК України, на підставі ст. 41 Конституції України, ст. ст. 316, 321, 331 ЦК України, п.п. 1.9, 4.1 наказу Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України «Про затвердження інструкції про порядок державної реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна, що перебувають у власності юридичних та фізичних осіб»

Прошу

  1. Скасувати рішення та акт державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію закінченого будівництва № 372-10 від 09 червня 2010 року;

  2. Демонтувати самовільно збудоване приміщення.

Прокурор Петров В.А.

до Луцького міськрайонного суду

Волинської області

Суддя Петров Л.Д.

Позивач: Прокуратура м Луцьк

м. Луцьк, вул. Пірельмана, 17 кв. 12

Відповідачі: Туз Валерій Анатолійович

м. Луцьк, вул. Героїв Дніпра, 41 кв. 234

КЛОПОТАННЯ

ПРО ВИКЛИК СВІДКІВ

На підставі ст. 136 ЦПК України, для підтвердження раніше поданих суду заперечень Відповідачів, прошу суд у справі за позовом прокуратури м. Луцьк до Туз Валерія Анатолійовича викликати в якості свідків на стороні відповідачів наступних осіб:

1) представника БТІ м. Луцьк, м. Луцьк, вул. Героїв Дніпра, 3:

• Підтвердити той факт що відповідач не одноразово звертався з метою узаконення будівлі;

2) представника Державної архітектурно-будівельної інспекції м. Луцьк, м. Луцьк, вул. Героїв Одеси, 348:

• Підтвердити той факт що відповідач не одноразово звертався з метою узаконення будівлі;

«____» ___________________ 2010 р. О.О. Бодашко

(представник)

Рішення суду є вмотивованим та відповідає чинному законодавству, обґрунтоване. Обставини справи досліджені в повному обсязі.