Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
РОЗРОБКИ ВИХОВНИХ ЗАХОД_В.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
112.13 Кб
Скачать
  1. Тренінг «Карусель»

Спробуймо самостійно розподілити їх за напрямками діяльності.

Для цього виконаємо таке завдання: розподілимося на три групи. Я пропоную одна група – це один ряд. Ви згодні? Кожна група обере один із напрямків (просоціальні, асоціальні та антисоціальні) й напише субкультури, що відносяться до цього напрямку. Через три хвилини за годинниковою стрілкою передасте свої аркуші іншій групі. Вони допишуть свої міркування, далі – передають знову іншим групам, вони дописують свої думки і знову передають аркуші. Отримавши свої завдання, представники груп повідомляють про виконання цього завдання та пояснюють, чому вони віднесли те чи інше неформальне молодіжне об’єднання до цієї групи.

Класний керівник: Спільними зусиллями ми дослідили, які субкультури є позитивними, тобто допомагають нашому суспільству бути кращими, а які навпаки руйнують все на своєму шляху.

  1. Діалог з учнями

Як ви вважаєте, членом якої субкультури бути краще? Чому?

Подумайте про це хвилинку. Для того, щоб ви висловили свою точку зору пропоную вам такий вид роботи: ви бачите на дошці небо, воно чисте, але якщо ви вважаєте, що краще бути членом просоціального об’єднання, то прикріпіть на небо зірочку, а якщо асоціального чи антисоціального, то «чорну діру». (учні прикріплюють)

Як ви вважаєте, чому я обрала саме небо, зірки та чорні діри?

Дякую вам за ваші чудові відповіді. Дійсно, зірки на небі – це наші добрі справи, а «чорні діри» - це те, що губить наше суспільство. Бажаю, щоб у вашому житті було більше зірок.

  1. Робота з епіграфом

Кл. керівник: Повернемося до нашого епіграфу. Як ви розумієте ці слова?

Після відповідей дітей висновок робить кл. керівник.

  1. Клумба очікувань

Прикріплюють розквітлі квітки, якщо сподівання виправдалися, або – бутони, якщо - ні.

10. Висновки.

Які висновки ви для себе зробили?

Після відповідей дітей висновок робить кл. керівник.