Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДОВІДНИК кваліфікаційних характеристик професій....rtf
Скачиваний:
27
Добавлен:
08.07.2019
Размер:
7.31 Mб
Скачать

17. Завідувач господарства

Завдання та обов'язки. Здійснює керівництво роботою з господарського обслуговування підприємства, установи, організації або їх підрозділів. Забезпечує збереження господарського інвентарю, його відновлення та поповнення, а також додержання чистоти у приміщеннях та на прилеглій території. Стежить за станом приміщень та вживає заходів щодо своєчасного їх ремонту. Забезпечує працівників канцелярським приладдям та предметами господарського вжитку. Керує роботою обслуговуючого персоналу.

Повинен знати: постанови, розпорядження, накази, інші керівні та нормативні документи органів вищого рівня, що стосуються господарського обслуговування підприємства, установи, організації; засоби механізації праці обслуговуючого персоналу; правила експлуатації приміщень; основи організації праці; основи трудового законодавства.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст). Стаж роботи з господарського обслуговування - не менше 1 року.

18. Завідувач гуртожитку

Завдання та обов'язки. Керує роботою обслуговуючого персоналу гуртожитку. Організовує вселення в гуртожиток громадян, які прибули, стежить за своєчасною і правильною реєстрацією громадян, які вселилися, та випискою тих, що вибули. Організовує прибирання приміщень та контролює додержання чистоти у спальних кімнатах і місцях загального користування. Стежить за справною роботою електромережі, зв'язку, водопроводу, каналізації та обладнання гуртожитку. Забезпечує видавання і приймання інвентарю та іншого необхідного майна. Відмічає громадянам, які вибувають із гуртожитку, обхідні листи або видає довідки про відсутність заборгованості. Веде облік наявного майна, проводить періодично його огляд та забезпечує його збереження. Складає за умови необхідності акти на списання майна, зіпсовані або втрачені матеріальні цінності особами, що проживають у гуртожитку, в установленому порядку оформляє документи на стягнення їх вартості з винуватців. Стежить за забезпеченням гуртожитку необхідним майном, обладнанням, інвентарем та засобами протипожежного захисту. Контролює виконання правил протипожежного захисту. Веде книгу записів санітарного і пожежного нагляду, а також книгу скарг і пропозицій, вживає заходів до усунення зазначених недоліків, розв'язання конфліктних ситуацій, які виникають між особами, що проживають в гуртожитку та обслуговуючим персоналом. Забезпечує проведення культурно-масової та виховної роботи.

Повинен знати: постанови, розпорядження, накази, інші керівні та нормативні документи органів вищого рівня та інших органів, що стосуються житлово-комунального господарства; порядок утримання житлових, соціально-культурних та побутових приміщень гуртожитку; правила внутрішнього розпорядку в гуртожитках; основи організації праці; основи трудового законодавства.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст). Стаж роботи з господарського обслуговування - не менше 1 року.

19. Завідувач експедиції

Завдання та обов'язки. Здійснює керівництво роботою експедиції. Організовує роботу з приймання, оброблення, відправлення за призначенням вантажів, документів, кореспонденції, що надходять, забезпечення їх зберігання та своєчасного доставляння адресатам. Складає інструкції із супроводження вантажів та документів, які проходять через експедицію. Бере участь у перевірках цілісності упаковки (тари) та наявності вкладень згідно із супровідними документами, у необхідних випадках у складанні актів на виявлену недостачу або псування. Вживає заходів щодо забезпечення працівників експедиції засобами механізації праці, інвентарем, обладнанням, стежить за їх правильною експлуатацією і технічно справним станом. Здійснює контроль за наявністю необхідних видів транспорту, організацією правильного транспортування, проведенням вантажно-розвантажувальних робіт, розміщенням та укладанням вантажів, документів і кореспонденції, правильним оформленням приймально-здавальної документації. Організовує роботу з ведення обліку, складання встановленої звітності, підготовки довідок про додержання строків доставки. Забезпечує необхідний режим зберігання вантажів, документів і кореспонденції під час їх транспортування.

Повинен знати: постанови, розпорядження, накази, інші керівні та нормативні документи органів вищого рівня, що стосуються організації діловодства; структуру підприємства, установи, організації; прийоми і методи оброблення кореспонденції; організацію діловодства: організацію вантажно-розвантажувальних робіт; порядок приймання та здавання вантажів; адреси основних постачальників вантажів, їх складів; форми документів на приймання і відправлення вантажів та правила їх оформлення; порядок складання вимог на транспорт; особливості транспортування, складування і зберігання експедируваних матеріалів; порядок реєстрації відправників та одержувачів вантажів, документів та кореспонденції, організацію контролю за їх доставлянням; установлену звітність; засоби механізації праці; спеціальне устаткування та інвентар; основи економіки, організації праці та управління; основи трудового законодавства.

Кваліфікаційні вимоги. Базова або неповна вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр або молодший спеціаліст). Стаж роботи за професійним спрямуванням - не менше 1 року.