Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Контрольна робота В4. Вивчення основних прийомів дотримання безпеки руху поїздів

.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
17.05.2018
Размер:
37.76 Кб
Скачать

Український державний університет залізничного транспорту

Кафедра “Автоматика і комп’ютерне телекерування рухом поїздів”

Контрольна робота

"Вивчення основних прийомів дотримання безпеки руху поїздів”

з дисципліни

“БЕЗПЕКА РУХУ

Перевірив

______ О.О. Удовіков

(підпис)

Розробив студент

групи 2-ІII-Аc

_____ В.С.Сидоренко

(підпис)

Харкiв 2018

Тема контрольної роботи – вивчення основних прийомів забезпечення безпеки руху поїздів при виконанні робіт по технічному обслуговуванню и ремонту пристроїв СЦБ.

Варіант №4

Після відправлення поїзда з 1 колії не разімкнулась секція 16-26СП через хибну зайнятість з причини обриву дросельної перемички.

  1. До якого переліку з ЦШАТ- 0018 відноситься пошкодження.

Пошкодження відноситься до третього перечню в інструкції з забезпечення безпеки руху поїздів при виконанні технічного обслуговування і ремонту пристроїв СЦБ ЦШАТ- 0018, тобто без запису в журнал ДУ-46.

2. Порядок запису у журнал ДУ-46

Дії чергового станції (ДСП)

1)Після відправлення поїзда з 1 колії ДСП помічає, що не разімкнулась секція 16-26СП;

2) Без запису в журнал ДУ-46, ДСП по телефону або другим способом (наприклад, гучномовець) повідомляє черговому електромеханіку (ШН) про несправність;

4) Після заяви про несправність ДСП чекає інформацію від ШН.

5) Після того, як електромеханік робить висновок про те, що виключення із залежності секція 16-26СП, дає дозвіл на проведення робіт.

Дії електромеханіка СЦБ (ШН)

1) Прибувши на місце пошкодження ШН установлює причину неможливості разімкнутись секція 16-26СП. І виявляє, що причиною є обриву дросельної перемички.

2) Робиться висновок, а саме, прикрутити перемичку. Також робиться висновок, що вилучити секція 16-26СП із централізації не потрібно.

3) Після дозволу ДСП, ШН проводить ремонт дросельної перемички.

4) Після ремонту перемички ШН повідомляє про це ДСП, а той перевіряє розімкнутість секції та можливість задати через неї маршрут.

5) Після перевірки працездатності секції, ДСП говорить «Дякую» черговому електромеханіку і працює далі.

3. Як користуватись ділянкою з секція 16-26СП в момент її непрацездатності. Як пропускати поїзди через ділянку.

Оскільки секція не вимкнена із централізації, то у непарному напрямку або не пропускати поїзди, бо немає інших стрілок через цю ділянку, або пропускати поїзди через заборонені сигнали світлофорів (по радіозв’язку з машиністом). А у парному напрямку можна так само, як і у непарному або пропускати всі поїзди через стрілку 32/34.

Висновок

У даній контрольній роботі були вивчені основні прийоми забезпечення безпеки руху поїздів при виконанні робіт по технічному обслуговуванню і ремонту пристроїв СЦБ; принципи взаємодії осіб, пов'язаних з функціонуванням пристроїв СЦБ; основні практичні навики оформлення робіт у відповідній документації; основні заходи щодо забезпечення безпеки тих, що працюють.