Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
конспект розваги.docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
03.02.2018
Размер:
32.3 Кб
Скачать

«Нагодуємо ляльку»

Мета: продовжувати вправляти в називанні посуду українською мовою; збагатити словник дітей назвами страв: борщ, каша, котлета, компот; продовжувати вчити називати чотири основних кольори (червоний, жовтий, синій, зелений); удосконалювати дрібну моторику рук; розвивати усне мовлення та вміння розрізняти предмети круглої та квадратної форми; виховувати самостійність,активність, інтерес до образотворчої діяльності.

Обладнання: лялька, предмети посуду, геометричні фігури, солоне тісто. Технологія проведення.

  • Малята погляньте, хто це? (Лялька) Правильно. Дивіться, яка гарна ця лялечка. Подобається вона вам? (Так) Звати нашу ляльку Катя. Лялька Катя спішила у дитячий садочок і дуже-дуже зголодніла. Що нам, діти, потрібно зробити, коли Катя зголодніла? (Треба нагодувати) Молодці, авжеж нагодувати. Діти, якими стравами нагодуємо ляльку? (Борщ, каша, котлета, компот, пиріжки) Для приготування страв нам потрібний посуд. (Дидактична гра «Що це і для чого?», показ малюнків із зображенням різного посуду, діти називають предмет і говорять , що ним роблять на кухні.)

Що це? (Каструля) Що можна зробити у каструлі? (Варити) Звуконаслідування «Що нам каструля сказати хоче»

Нам каструля щось сказати хоче: Рю-рю-рю-гарні страви я … (варю), Щу-щу-щу-наварю я вам … (борщу), От-от-от-не забуду і … (компот), Шу-шу-шу-а для Каті і … (лапшу), Ки-ки-ки-їжте діти … (залюбки). У нас є нова кухня і ми підемо до неї готувати ляльці Каті поїсти (Вірш «Пригощайтеся борщем» І. Саталкіна) На плиті - каструлька біла, В ній водичка закипіла, Буль-буль-буль, - вода буркоче, Я в окріп буряк поклала, А вода плюскоте: - Мало! Додала тоді квасолю, Цибулину, бараболю! І морквицю, й капустину, Ложку солі, дрібку кмину, Не забула й помідори. От і борщ буде скоро.

  • Борщ зварили. Приготуємо Катрусі ще й котлетки. Давайте згадаємо, якої форми бувають котлетки. (Круглої, овальної) Котлетки жарять. На чому їх жарять? (На сковороді) (Математична дидактична гра «Кругле і квадратне». Діти вибирають серед геометричних фігур круг – «Сковорідку») – Молодці малята, знайшли сковорідку. А якого кольору ваші «сковорідки»? (жовтого, синього, червоного, зеленого)

  • А зараз зваримо кашу. (Фізхвилинка «Каша»)

Добру кашу я зварю, В казанок води наллю, Ось пшонця я насипаю –  Кашу ложкою мішаю, Вийде страва смаковита: Пригощайтесь любі діти! Час нам пекти пиріжки. (Читання вірша «Чарівне тісто») Раз стояло в мисці тісто, Але стало тісту тісно, Воно з миски утекло Та й до нас сюди прийшло. Образотворча робота «Пиріжки» - ліплення із солоного тіста.

  • Ми сьогодні приготували так багато страв! Які страви є у нас? (Борщ, каша, котлети, пиріжки) Отже, діти, вже час нагодувати ляльку Катю. Щоб їсти, що треба взяти до рук? (Ложку) – Катя ще не знає, як треба користуватися ложкою і ми їй допоможемо.

  • Дидактична гра «Нагодуй лялечку!»

  • Діти, Катруся дякує вам за смачну їжу і за те, що нагодували її. І пропонує вам погратися в спокійну гру, бо одразу після їжі не треба грати в швидкі та гамірні ігри (Гра-імпровізація «Ладі-ладусі»