Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

1190

.pdf
Скачиваний:
11
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
734.57 Кб
Скачать

Список літератури

1 Клюшин Е.Б., Киселев М.И., Михелев Д.Ш., Фельдман В.Д. Инженерная геодезия. М.: Высшая школа, 2000, 464 с.

2 Визгин А.А., Ганьшин В.Н., Коугия В.А., Купчинов И.И., Хренов Л.С. Инженерная геодезия / Под общей ред. проф. Л.С. Хренова. – М.: Высшая школа, 1985. - 352 с.

3 Інструкція з топографічного знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500, ГКНТА –2.04-02-98 (видання офіційне,

виправлене та доповнене). – К.: ГУГКК, 1999. –156 с.

4 Інструкція про умови і правила виконання аерознімальних топографо-геодезичних, картографічних робіт, кадастрових знімань суб’єктами підприємницької діяльності, порядок видачі ліцензій та контроль за їх дотриманням, ДКНТА –2.07-01-93. – К.: ГУГКК, 1993.

5 Условные знаки для топографических планов масштабов 1:5000, 1:2000, 1:1000, 1:500 / ГУГК. – М.: Недра, 1989. – 286 с.

6 Основні положення створення державної геодезичної мережі України. Затверджено постановою Кабінету Міністрів України 8 червня 1998, № 844. – Укргеодезкартографія, 1998. – 26 с.

7Справочник по инженерной геодезии. П.И.Баран, Н.Г.Видуев, С.П.Войтенко, Ю.В.Полищук, П.Г.Шевердин / Под общей ред. Н.Г.Видуева. – К.: Вища школа, 1978. - 376 с.

8Инструкция по нивелированию 1, 11, 111, 1V классов. – М:

Недра, 1990. – 167 с.

9 П.Г.Черняга, Г.Г.Лебідь, М.П.Мальчук, А.Т.Мануйлик, С.В.Романчук, О.А.Тадеєв. Інженерна геодезія. Лабораторні роботи, Частина І / Навчальний посібник для студентів технічних вищих закладів освіти. Рівне:

РДТУ, 1999. – 137 с.

51

Навчально–методичне видання

РОБОТА З ПРИЛАДАМИ

Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу „Інженерна

геодезія” студентами спеціальності 8. 100 502 „Залізничні споруди та колійне господарство” та курсу „Основи геодезії” для студентів спеціальності 8. 100 403 „Організація перевезень та управління на залізничному транспорті”

Укладачі: ЧОПЕНКО Євген Федорович КРЯЧОК Сергій Дмитрович АРТЮХОВИЧ Тетяна Дмитрівна

Відповідальний за випуск Е.І.Даніленко, д-р техн. наук.

Підп. до друку

Формат паперу А5, папір для

 

тиражувальних апаратів, друк на ризографі. Замовлення

тираж 205.

Надруковано видавництвом Київського університету економіки та

технологій транспорту,

03049, м. Київ – 49, вул. М. Лукашевича, 19.

52

Р Е Ц Е Н З І Я

на методичні вказівки “Робора з приладами” Чопенка Є.Ф., Крячка С.Д., Артюхович Т.Д. до виконання лабораторних робіт з курсу “Інженерна геодезія” студентами спеціальності 8. 100 502 „Залізничні споруди та колійне господарство” та курсу „Основи геодезії” для студентів спеціальності 8. 100 403 „Організація перевезень та управління на залізничному транспорті”

Методичні вказівки “РОБОТА З ПРИЛАДАМИ” до виконання лабораторних робіт з курсу “Інженерна геодезія” призначені для студентів денної та заочної форм навчання складені у відповідності з вимогами до оформлення методичних матеріалів і вміщують всі необхідні пояснення.

Матеріал викладено в порядку виконання навчальної програми з курсів „Інженерна геодезія” та „Основи геодезії”, має перелік рекомендованої літератури і відповідає вимогам програм дисциплін.

В методичних вказівках наведені відомості про будову теодоліта та нівеліра, методи: вимірювання горизонтальних та вертикальних кутів, визначення перевищень геометричним та тригонометричним нівелюванням, виконання тахеометричних знімань, виконання перевірок геодезичних приладів.

Представлені на рецензію методичні вказівки висвітлюють актуальні питання підготовки студентів, суттєво поновлюють потенціал засобів методичного забезпечення навчального процесу, що дозволяє рекомендувати їх до видання.

Кандидат технічних наук, доцент КНУБА

О.П.Ісаєв

Підпис О.П Ісаєва засвідчую

53

Р Е Ц Е Н З І Я

на методичні вказівки “Робора з приладами” Чопенка Є.Ф., Крячка

С.Д, Артюхович Т.Д.

до виконання лабораторних робіт з курсу

“Інженерна геодезія”

студентами

спеціальності

8. 100 502

“Залізничні споруди та колійне господарство”

та курсу “Основи

геодезії” студентами

спеціальності

8.100

403

“Організація

перевезень та управління на залізничному транспорті” денної та заочної форм навчання.

Матеріал викладений в порядку виконання програми курсів “Інженерна геодезія” та “Основи геодезії” і відповідає вимогам програм дисциплін.

В методичних вказівках наведені відомості про будову теодоліта та нівеліра, методи: вимірювання горизонтальних та вертикальних кутів, визначення перевищень геометричним та тригонометричним нівелюванням, виконання тахеометричних знімань, виконання перевірок геодезичних приладів.

Представлені на рецензію методичні вказівки висвітлюють актуальні питання підготовки студентів, суттєво поновлюють потенціал засобів методичного забезпечення навчального процесу, складені на належному рівні, достатньо відпрацьовані і рекомендуються до видання.

Кандидат технічних наук,

 

доцент кафедри РЕЗІС

А.Д.Возненко

Підпис А.Д.Возненка засвідчую

54

Ї

ВИ Т Я Г

зпротоколу № 8 засідання кафедри “Реконструкція і експлуатація залізниць і

 

споруд” від 9 березня

2004 року

 

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію

доц. Чопенка

Є.Ф.

про надання

до друку

методичних вказівок “Робора з приладами” Чопенка Є.Ф.,

Крячка С.Д., Артюхович Т.Д до виконання лабораторних робіт

з

курсу “Інженерна геодезія”

студентами спеціальностей

 

8. 100 502 “Залізничні споруди та колійне господарство”

та

«Основи геодезії» для студентів

спеціальності

8.100

403

“Організація

перевезень та

управління на залізничному

транспорті” денної та заочної форм навчання

ВИСТУПИЛИ: проф., д.т.н.., Даніленко Е.І., доц., к.т.н. Ейхе Г.М., ст. викладач Талавіра Г.М., які підтвердили належний рівень розробки та доцільність випуску вказаних методичних матеріалів.

ПОСТАНОВИЛИ: методичні

вказіви “Робора з приладами” Чопенка Є.Ф.,

Крячка С.Д., Артюхович Т.Д.

до виконання лабораторних робіт

з курсу “Інженерна геодезія”

 

студентами спеціальності

8. 100

502 “Залізничні

споруди

та

колійне господарство”

та

курсу

«Основи геодезії» для

студентів спеціальності

8.100 403

“Організація

перевезень та

управління на залізничному

транспорті” денної та заочної форм навчання затвердити і рекомендувати до друку.

Зав. кафедрою РЕЗІС д.т.н., проф. Е.І.Даніленко

Секретар кафедри

В.М.Бойко

55

ВИТЯГ З ПРОТОКОЛУ № 6

від 22 січня 2003 р.

засідання навчально-методичної комісії факультету ІРСЗ

ПРИСУТНІ: голова навчально-методичної комісії доц.Возненко А.Д., доц. Сватов В.П., доц. Ейхе Г.М., доц. Черних Ю.М., Янюк І.П., Шатоєв В.М., Артюхович Т.Д., Піневич Т.О., Ільїн П.П.

СЛУХАЛИ: Про рекомендацію до видання методичних вказівок “Робора з приладами” Чопенка Є.Ф., Возненка А.Д., Артюхович Т.Д. до виконання лабораторних робіт з курсу “Інженерна геодезія” студентами спеціальності 8. 100 502 “Залізничні споруди та колійне господарство” та курсу “Основи геодезії” студентами спеціальності 8.100 403 “Організація перевезень та управління на залізничному транспорті” денної та заочної форм навчання.

ВИСТУПИЛИ: Польовий Д.В., Артюхович Т.Д. запропонували підтримати пропозицію кафедри РЕЗіС про рекомендацію згаданих вказівок до друку. Вона написана на сучасному науковометодичному рівні, в доступній формі і відповідно з навчальною програмою.

УХВАЛИЛИ: Рекомендувати до друку у видавничо-друкарському комплексі університету методичні вказівки “Робора з приладами” Чопенка Є.Ф., Крячка С.Д., Артюхович Т.Д. до виконання лабораторних робіт з курсу “Інженерна геодезія” студентами спеціальності 8. 100 502 “Залізничні споруди та колійне господарство” та курсу «Основи геодезії» студентами спеціальності 8.100 403 “Організація перевезень та управління на залізничному транспорті” денної та заочної форм навчання.

Голова навчально-методичної комісії

А.Д. Возненко

Вчений секретар

І.П. Янюк

56

Ректору КУЕТТ академіку ТАУ, професору О.П. Кутаху

Службова записка

Кафедра РЕЗіС просить Вашого дозволу на друк у видавничо-друкарському комплексі університету методичних вказівок “Робора з приладами” Чопенка Є.Ф., Крячка С.Д., Артюхович Т.Д. до виконання лабораторних робіт з курсу “Інженерна геодезія” студентами спеціальності 8. 100 502 “Залізничні споруди та колійне господарство” та курсу “Основи геодезії” студентами спеціальності 8.100 403 “Організація перевезень та управління на залізничному транспорті” денної та заочної форм навчання в кількості 200 (двісті) примірників.

Зав. кафедри РЕЗіС,

 

д.т.н., професор

Е.І. Даніленко

Бібліотека

______________

Навчально-методичний відділ

______________

ХарДАЗТ

______________

Кафедра

______________

Авторам

______________

57

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]