Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
128
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
168.96 Кб
Скачать

Як може вплинути на фінансово-господарську діяльність підприємств-виробників звільнення їхньої продукції від акцизного збору? Збільшить прибуток від реалізації. Збільшить обсяг виробництва і реалізації підакцизних товарів.

Як саме визначається коефіцієнт співвідношення позикових та власних коштів? .

Яка основна мета здійснених змін щодо оподаткування малого підприємництва? Сприяння розвитку малого підприємництва.

Яка частина оборотних коштів обслуговує сферу обігу?Кошти на рахунках у банках і касі, у розрахунках, дебіторська заборгованість. Готова продукція, що відвантажена., але не оплачена

Яке головне призначення місцевих податків і зборів? Розвиток місцевої інфраструктури.

Яке джерело сплати єдиного податку із суб’єктів малого підприємництва (юридичних осіб)? Виручка від реалізації продукції (робіт, послуг).

Яке основне призначення податку з власників транспортних засобів? Забезпечити фінансування автомобільних доріг. Підвищити ефективність використання автомобільного транспорту. Забезпечити екологічний захист навколишнього середовища.

Яке призначення оперативного фінансовго планування? Контроль за своєчасністю грошових надходжень

Який показник може характеризувати кількість днів, необхідних для погашення боргів? Індекс ліквідності.

Яким чином визначається стан оборотних коштів? Наявністю оборотних коштів на певну дату. Порівнянням фактичної наявності оборотних коштів з нормативом.

Які джерела формування оборотних коштів можна віднести до власних і прирівняних до них? Сума статутного капіталу. Сума сталих пасивів.

Які з названих показників безпосередньо впливають на розмір амортизаційних відрахувань? Балансова вартість основних засобів на початок звітного періоду, норма амортизаційних відрахувань, структура основних засобів, строки експлуатації основних засобів.

Які із названих обов’язкових платежів належать до місцевих податків і зборів? Комунальний податок. Збір за використання місцевої символіки. Плата за використання місцевої символіки.

Які напрямки розміщення оборотних коштів можна віднести до високоліквідних активів? Цінні папери. Гроші на банківських рахунках і в касі підприємства.

Які напрямки розміщення оборотних коштів можна віднести до низьколіквідних активів? Матеріальні оборотні засоби.

Які напрямки розміщення оборотних коштів можна віднести до середньоліквідних активів? 1. Товари відвантажені.  Дебіторська заборгованість.

Які оборотні фонди слід віднести до нормованих? Оборотні виробничі фонди й готову продукцію.

Які показники відносять до групи показників ліквідності та платоспроможності? Маневреність власних оборотних коштів. Частка виробничих запасів у активах. Коефіцієнт покриття запасів.

Які показники можна вважати найприйнятнішими для визначення впливу розміщення оборотних коштів на фінансовий стан підприємства? Коефіцієнт автономії (забезпечення власними коштами). Коефіцієнт покриття. Коефіцієнт абсолютної ліквідності.

Які показники необхідні для нормування оборотних коштів у запасах готової продукції? Норма запасу оборотних коштів щодо готової продукції. Одноденний випуск продукції в IV кв. планового року за виробничою собівартістю.

Які показники треба використовувати, визначаючи потребу в оборотних коштах економічним методом? Зміни в обсязі виробництва продукції. Розмір «виробничого» нормативу на початок планового року. Розмір «невиробничого» нормативу на початок планового року.

Які показники характеризують майновий стан підприємства? Коефіцієнт зносу основних засобів. Сума господарських коштів, яка є в розпорядженні підприємства.

Які фактори впливають на величину єдиного податку із суб’єктів малого підприємництва (юридичних осіб)? Розмір ставки єдиного податку.

Які фактори впливають на розмір (суму) фіксованого сільськогосподарського податку? Родючість землі і структура сільськогосподарських угідь. Вартісна оцінка сільськогосподарських угідь. Розмір ставки фіксованого сільськогосподарського податку.

Які фактори впливають на розмір ставки податку з власників транспортних засобів (автомобілів)? Потужність двигуна автомобіля. Вантажопідйомність автомобіля.

Якщо покупець (платник) заздалегідь депонує кошти для розрахунку з постачальником, тоді такий акредитив слід вважати…покритим.

Соседние файлы в папке spory_finansu_predpr