Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фармацевтична ботаніка Збірник тестів.docx
Скачиваний:
1243
Добавлен:
09.05.2015
Размер:
267.83 Кб
Скачать

Запорізький державний медичний університет

Кафедра фармакогнозії, фармакології та ботаніки

Фармацевтична ботаніка Збірник тестів

(збірник тестів «Крок-1» з коментарями)

Запоріжжя

2014

Фармацевтична ботаніка

Збірник тестів

збірник тестів «Крок-1» з коментарями для студентів денної та заочної форми навчання спеціальності «Фармація» та «Технологія парфумерно-косметичних засобів»

м. Запоріжжя: ЗДМУ, 2014-110 с.

Кафедра фармакогнозії, фармакології та ботаніки

Укладачі: доц. Корнієвська В.Г.

ас. Панченко С.В.

Рецензенти:

        • Доктор фармацевтичних наук, професор, завідувач кафедри фармакогнозії, фармацевтичної хімії і технології ліків ФПО Запорізького державного медичного університету Мазулін О. В.

  • Доктор фармацевтичних наук, професор, завідувач кафедри токсикологічної та неорганічної хімії Запорізького державного медичного університету Панасенко О. І.

Затверджено цикловою методичною комісією з фармацевтичних дисциплін

протокол № від « » 2014 р.

Затверджено на засіданні центральної методичної Ради Запорізького державного медичного університету

протокол № від « » 2014 р.

Передмова

Використання тестового контролю дає змогу вирішувати важливі завдання щодо управління навчально-виховним процесом у вищих навчальних закладах: корегування змісту освітніх стандартів і навчальних програм, вдосконалення методів викладання предметів, підвищення ефективності самостійної роботи студентів. Головні результати тестового контролю: поліпшення якості освіти, рівня навчальних досягнень студентів, наявності об’єктивної інформації про результати успішності студентів.

Тести виконують роль стимулюючого фактора, тому що спонукають студентів вчити той матеріал, знання якого, на їхню думку будуть контролюватися і оцінуватися. Тести допомогають заповнювати прогалини у вивчені тієї чи іншої теми, примушуючи студентів працювати з додатковою літературою. Зміст тестових завдань повинен відображати матеріал з предмету, питома вага найбільш важливих розділів програми повинна бути великою, а правильні відповіді до тесту – однозначними і чітко сформульованими. Саме за такими принципами уже протягом кількох років складаються тести на курсі фармацевтичної ботаніки.

Банк тестових завдань створених викладачами з дисципліни «Фармацевтична ботаніка» становить на даний момент більше 3000 тестів різного ступеня складності.

Досвід курсу свідчить про доцільність видання тестів наявного банку у вигляді практикума з розширеним поясненням правильних відповідей. На наш погляд посібник надасть істотну допомогу при самостійному вивченню тем під час підготовки до знань, сприяє проведенню ефективного самоконтролю засвоєння основних тем при підготовці модульного контролю, яке представляє завдання з банку тестів «Крок-1 Фармація», створенного Департаментом кадрової політики, освіти і науки МОЗ України протягом 2005-2013 років UF а також тести розроблені викладачами кафедри.

Збірник містить 323 тести та коментарі з модулю 2 «Систематика рослин» «Морфологічна будови суцвіття і квітки» - 26 та «Морфологічна будова плода і супліддя. Розмноження і репродукція» - 20. В збірник входять тести з таких тем: Макові, Жовтцеві, Капустяні, Гречкові, Глухокропивові, Айстрові, Селерові, Губоцвіті, рослини України, а також з тем винесених на самостійне вивчення. Завдання по темі «Морфологічна будови суцвіття і квітки» та «Морфологічна будова плода і супліддя. Розмноження і репродукція» підготовані у формі запитання з правильними відповідями.