Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
8
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
32.77 Кб
Скачать

ПЛАНИ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

з курсу «Аналітико-прогностичне забезпечення управління»

Заняття № 1. Організація прогнозування і планування в управлінні (2 години)

  1. Позааудиторно проаналізувати основні категорії та поняття Закону України «Про державне прогнозування та розробку програм економічного і соціального розвитку України». В аудиторії обговорити положення нормативного документа. Результати обговорення законспектувати в зошиті для практичних робіт.

  2. Разом з викладачем розглянути основні умови формування системи показників програми економічного і соціального розвитку. Результати узагальнити та занести в зошит для практичних робіт.

  3. Проаналізувати проблеми та перспективи прогнозування на підприємствах сфери послуг за концепцією І. С. Гращенка. Власні висновки щодо проаналізованих проблем законспектувати.

Заняття № 2. Прогнозування інфляції та управління інфляційними процесами (2 години)

  1. Позааудиторно ознайомитись з видами інфляція та способами її вимірювання.

  2. Виконати завдання разом з викладачем та студентами академічної групи в аудиторії: проаналізувати практичні методи прогнозування інфляції. Порівняти знайдені в глобальній мережі прогнози експертів щодо інфляції в Україні та зафіксувати у зошиті для практичних робіт власні узагальнення.

  3. Виконати самостійно у зошиті для практичних робіт завдання щодо проблем управління інфляційними процесами (за варіантами): варіант 1 – Визначити стан та причини інфляційного процесу в Україні; варіант 2 – Визначити до якого виду відноситься інфляція в Україні; варіант 3 – Порівняти практику здійснення управління інфляційними процесами за кордоном та в Україні.