Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ТКП - Тема 2

.pdf
Скачиваний:
7
Добавлен:
26.03.2015
Размер:
384.96 Кб
Скачать

локальними МАС-адреса-мі, в ньому є таблиця відповідності МАС-адрес і портів. Крім того, між різними портами комутатора утворюється декілька з'єднань, по яких пакети можуть передаватися одночасно. В той же час маршрутизатор оперує IP-адресами і таблицями маршрутизації і виконує складні алгоритми маршрутизації.

Можливі комутація "на льоту" (крізна комутація — out-trough), коли передача пакету починається відразу після розшифровки заголовка, і після повного отримання пакету (проміжна буферизація — store-and-forward). Перший спосіб частіше застосовують в невеликих мережах, другий — в магістральних комутаторах. Крізна комутація дозволяє зменшити затримки в передачі пакетів і обійтися малим об'ємом буфера, але не дає можливості контролювати безпомилковість передачі даних.

Віртуальна ЛВС (ВЛВС) — це локальна мережа, в якій вузли згруповані не по територіальному, а за функціональною ознакою. Для цього кожна підмережа у ВЛВС одержує свій ідентифікатор, кожному ідентифікатору відповідають певні порти комутаторів мережі. Ідентифікатор указується в заголовку кадру (структура кадру у ВЛВС задається стандартом IEEE 802/10) і тому комутатор направляє кадр в потрібну підмережу. Адміністратор мережі може управляти структурою мережі (перекоммутацией портів) за допомогою спеціального ПО.

Лідером у виробництві комутаторів для ВЛВС є фірма Cisco. Її комутатори сімейства Catalyst допускають об'єднання у ВЛВС до 1024 підмереж FDDI, E, TR, АТМ. Вбудовані програми управління дозволяють закріплювати будь-який порт за будь-якою підмережею.

Шлюз (gateway — міжмережевий перетворювач) — блок взаємодії, службовець для з'єднання інформаційних мереж різної архітектури і з неоднаковими протоколами. У шлюзах передбачено узгодження протоколів всіх семи рівнів ЭМВОС. Прикладами шлюзів можуть бути пристрої, що сполучають ЛВС типу Ethernet з мережею SNA, використовуваної для зв'язку великих машин фірми IBM. Часто під шлюзом розуміють сервер, що має єдиний зовнішній канал передачі даних

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]