Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Задачи / кейс

.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.07.2024
Размер:
16.75 Кб
Скачать

Питання:

1. Як ви вважаєте, яка з наведених тез була фундаментом успіху Рокфеллера?

На мою думку це перша теза – «Тверезий розрахунок – передусім», тому що саме в ній заклався сенс його життя. Все життя для отримання грошей він все прораховував, до дрібниць. Він прорахував навіть власну смерть і отримав гроші, він привчив дітей розраховувати все своє життя, слідкувати за грошима, чого навіть зараз вчить дуже маленький відсоток людей. Він не переоцінював себе, свої можливості або своїх людей, основою його розрахунків були факти, він працював з тим що мав і з тим що міг отримати.

2. Чи є з наведених принципів такі, що втрачають свою актуальність для лідерів

сьогодення?

Я не впевнена що це саме принципи, але можу виокремити два «пункти» його життя котрі навряд чи будуть актуальні нині, це :

- прагнення до монополізації – нині таке прагнення може буди шкідливим через його загибель через відсутність конкуренції(конкурентоспроможності) і внаслідок зупинку розвитку, також деякі закони про обмеження монополізації;

- перемога будь якою ціною – загалом не всі вчинки Рокфеллера булу чесними і чистими, і більшість з них караються законом, напевно в минулому ще можна було приховати таке, але в сучасному світі таких навіть шукають, для загибелі або привласнення їхнього бізнесу.

3. Відомо, що Рокфеллер використовував багато аморальних дій на шляху до успіху.

Зміг би він домогтися таких результатів без таких вчинків? На вашу думку, в даному

випадку результат виправдовує його дії?

Напевно він не зміг би дійти до настільки великого результату, але результат на мою думку все ж таки був би великим, можливо його ім’я було не таким розповсюдженим та значним в економіці Америки. На мою думку, результат виправдав всі дії, цей чоловік створив імперію і клан котрий має значне місце в економіці Америки і є одним з найвпливовіших. Але на той час такі дії були дієвими та приводили до результату та розвитку, в сучасному світі такі дії приносили лише б шкоду бізнесу.

4. Чи слід вважати успіхи клану Рокфеллерів результатом застосування системи

вирощування лідерів?

Напевно так, Джон Рокфеллер легко відсіював тих хто не витримував його систему виховання, тих хто були слабими і не витримали би тиску в бізнесі. Це доволі вартісна система вирощування лідерів, але нажаль дуже жорстока, її деякі могли б назвати знущаннями над дітьми і позбавлення їх дитинства, напевно краще використовувати таку систему в школі, щоб діти розуміли сутність життя і в них залишалося те саме дитинство.

Соседние файлы в папке Задачи