Добавил:
... Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Семестр5 / Екологія / Презентації / Сучасні екологічні проблеми півдня України.pptx
Скачиваний:
0
Добавлен:
26.06.2024
Размер:
29.73 Mб
Скачать

Сучасні екологічні проблеми півдня України

3361

Зміст:

1.Вступ

2.Загальні екологічні проблеми

3.Проблеми водних ресурсів півдня України

4.Електростанції півдня України

5.Висновок

Вступ

Війна — це не лише інфраструктурні руйнування та смерті серед населення. До того ж, війна несе небезпеку людям і природі навіть там, де активних бойових дій не було або де вони були раніше. Це явище називається екоцид - злочини, скоєні проти природи.

На сьогоднішній день, росія та її війська створюють екоцид нашій природі, непоправно забруднюючи водойми та ґрунт України. Це часто має тривалий ефект – результатом можуть стати навіть глобальні зміни погоди.

Загальні екологічні проблеми

Вплив ракет на екологію

Також варто враховувати наслідки виділених речовин після вибуху, наприклад, від снаряда "Град" після вибуху залишається не менше половини кілограма сірки, що потрапляє у ґрунт. А від контакту сірки з водою все живе просто згоряє у сірчаній кислоті.

Крім того, після вибухів багато частинок потрапляють в атмосферу, що робить забруднення надбанням не лише неба над Україною, а й усієї планети. При цьому йдеться не тільки про сірчану кислоту, а й про важкі метали.

Серед інших небезпечних факторів, що впливають на екологію, у Державній екологічній інспекції України називають пожежі на нафтосховищах, підірвані резервуари з хімічними речовинами, такими як аміак та

Знищення унікальної природної

пам'ятки

Наприклад, у середині травня через лісові пожежі на кордоні Миколаєва та Херсона було знищено понад 4 тисячі гектарів лісу на Кінбурнській косі.

Під загрозою знищення опинився весь рослинний світ, зокрема, найбільше в Європі поле диких червонокнижних орхідей, площа якого становить понад 60 гектарів, багаторічні дерева, рожеві озера, тварини.

Наслідки лісових пожеж є дуже небезпечними для життя людей і надзвичайно руйнівними для навколишнього середовища, адже вогонь знищує цілі екосистеми українських лісів, які потім важко буде відновити.

Супутниковий знімок пожежі на Кінбурнській косі на межі Миколаївської та Херсонської областей.