Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Ситуаційне завдання 3

.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
28.08.2023
Размер:
14.57 Кб
Скачать

Ситуаційне завдання 3

Козак Світлана

Отримавши термінове завдання від замовника, що у разі успішного виконання обіцяло суттєві прибутки, керівництво страхової фірми вирішило посилити мотивацію і самомотивацію підлеглих, задіяних в цьому проекті. У випадку своєчасного і якісного виконання була обіцяна оплачувана за рахунок фірми відпустка разом із сім’ями на два тижні. Керівництво було вражене підсумками – навіть деякі кращі агенти знизили показники результативності своєї праці і не виконали плану. Виявилося, що перспектива поїхати на відпочинок навіть за чужий кошт не всім прийшла по душі і не сприйнялася як винагорода.

Запитання:

  1. Чому так відбулося?

Не був врахований той фактор що окрім одружених є не одружені. Був ризик що путівка буде найдешевша хоч прибуток фірми дозволяв вибрати кращий варіант і молодь не хоче їхати в пансіонати, було впевненості втому що путівки їм видадуть. Також було ймовірність що поїдуть особи наближені до керівництва. Якщо працюють друзі ко вони можуть конкурувати.

  1. Чи була у цій ситуації присутня мотивація, самомотивація?

Ні. Працівники не мали визначених критерій щодо виконаної роботи і вони не були представлені працівникам. Документально не було затверджено (наказ) про систему преміювання, дати початку і кінця щодо виконання замовлення не була проведена презентація для всіх працівників. Самомотивація теж була відсутня, оскільки ймовірність отримання премії “примарна”.

  1. Який мотив переслідувало керівництво фірмою?

Отримання швидкого і надзвичайного прибутку. (за терміновість платять у подвійному розмірі). Також фірма мала намір підняти свою репутацію у порівнянні з конкурентами.

  1. Який мотивуючий фактор запропонували б ви?

Нічого не зближує людей як team building. Це корпоративна поїздка по видатних місцях. Відвідування концертів спектаклів. Активний відпочинок – як приклад піший похід у горах, сплав на великих ріках. Як варіант може бути грошова премія, додаткові бонуси.