Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

скрил-1

.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.03.2023
Размер:
16.48 Кб
Скачать

РЕФЕРАТ

На тему «Поява, розвиток та особливості системи електронних грошей Skrill»

Історію створення платіжний сервіс веде з 2001 року - сервіс під брендом Moneybookers було запущено компанією Paysafe Group у Великій Британії. На території Англії Moneybookers став першим сервісом, що займається електронною комерцією, який отримав ліцензію від FCA (британського Управління з фінансового регулювання та нагляду).

Розробники платформи спочатку зробили акцент на ідеї найпростішого використання платіжної системи: зареєструватися в Moneybookers можна було за допомогою адреси електронної пошти та пароля. Частково це і пояснює досить швидке зростання популярності сервісу - вже 2005 року ним активно користувалися понад 1 мільйон осіб, а 2008 року кількість користувачів перевалила за 6 мільйонів осіб. У 2009 році Moneybookers підписала угоду про співпрацю з торговим майданчиком eBay, випустивши потім фірмову передоплачену карту Prepaid MasterCard.

Наступний рік приніс компанії значущі зміни. Ребрендинг сервісу (перейменування з Moneybookers на Skrill) тільки збільшив впізнаваність, і кількість активних користувачів перевалила позначку в 20 мільйонів користувачів. Крім цього, кількість партнерів, які тією чи іншою мірою співпрацюють із платформою, перевищила позначку в 100 000, а сам Skrill придбав активи австрійського платіжного сервісу Payolution. У 2010 році Skrill міг похвалитися вже 25 мільйонами користувачів. Того ж року платформа поповнила свій технічний актив за рахунок купівлі сервісу PaySafeCard. Протягом наступних років платіжна система продовжила поступовий розвиток і поліпшення функціоналу, що вже працює, що тільки підвищувало її цінність на ринку і в очах користувачів. 2015 року сервіс був викуплений компанією Optimal Payments Plc. за €1,1 мільярд. Незабаром після злиття Optimal Payments Plc. провела ребрендинг, отримавши назву Paysafe Group: на сьогодні це один із найвідоміших всесвітньо відомих консорціумів, що володіють такими сервісами (окрім Skrill і Paysafecard), як Neteller (електронний гаманець), Fans Entertainment (компанія, яка розробляє мобільні технології для майданчиків, арен і стадіонів), Income Access (маркетингове агентство, що пропонує також розробку ПЗ).

Платіжна система Skrill пропонує понад 100 локальних способів оплати, включно з переказами на банківські картки (зокрема миттєві), електронні гаманці та інші альтернативні способи оплати, навіть криптовалютні. У 2010 році Skrill заблокував рахунки WikiLeaks, всесвітньо відомого журналістсько-розслідувального проєкту, тільки за те, що його внесли в урядові чорні списки Австралії та США. У 2015 році приватна міжнародна рейтингова асоціація Better Business Bureau присвоїла Skrill один із найвищих рейтингів своєї системи - "B", за ефективну роботу з клієнтами.

Манімейкери з різних країн світу активно користувалися всіма можливостями системи Skrill з того самого моменту, як сервіс почали підключати партнерки. Особливою популярністю Skrill користувався серед людей, які працюють у гемблі. Серед плюсів вебмайстри відзначали легкість відкриття рахунку, низькі комісії на перекази всередині системи, можливість отримання коштів від людей практично з усіх частин світу (насправді, у списку держав, у яких Skrill не надає послуги, кілька десятків країн). До переваг користувачі також відносили і досить широкий функціонал сервісу, пов'язаний з оплатою покупок в інтернет-магазинах, онлайн-казино, покерних клубах і букмекерських акаунтах. Серед недоліків вебмайстри відзначали необхідність верифікації акаунта в системі для підвищення лімітів на перекази і зниження комісії при виведенні. Процес верифікації передбачає кілька етапів - перевірку особистості, адреси, приналежності рахунку (хоча процедуру можна пройти за допомогою мобільного додатка, приготувавши заздалегідь скани всіх необхідних документів). Деякі арбітражники стикалися з труднощами під час верифікації, які заважали розширенню фінансових можливостей під час роботи з партнерками. До мінусів можна віднести і необхідність оплати в разі бездіяльності рахунку. Крім усього іншого, деякі користувачі скаржилися на бани акаунтів у ситуаціях, коли вони заходили у власні акаунти Skrill з країн, у яких платіжна система офіційно свою діяльність не вела. Звернення до служби підтримки в таких випадках допомагало не завжди: нерідко користувачі отримували довічний бан із заморожуванням усіх залишків коштів, що залишалися на рахунках. У Skrill є і своя власна партнерка, що дає змогу заробляти 20% від загальної суми заробітку мерчанта з кожного зареєстрованого за реферальним посиланням користувача. Виплати обмежені одним роком після реєстрації реферала.

Соседние файлы в предмете Финтех