Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ПЕРЕЛІК_ТЕМ_ДЛЯ_ПІДСУМКОВОГО_КОНТРОЛЮ

.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.12.2022
Размер:
14.82 Кб
Скачать

ПЕРЕЛІК ТЕМ ДЛЯ ПІДСУМКОВОГО КОНТРОЛЮ

1. Фрахтування суден як сфера комерційної діяльності. Види і різновиди фрахтування суден. Основні положення, характерні особливості та сутність угод.

2. Документальне оформлення договорів фрахтування суден, практика використання проформ. Різновиди проформ, порядок їх розробки.

3. Судновласник та фрахтувальник як сторони угоди з фрахтування суден, їх права і відповідальність у різних видах фрахтових угод.

4. Умови про судно у договорі рейсового фрахтування – відповідальність судновласника, основні техніко-експлуатаційні характеристики та архітектурно-конструктивні особливості судна як його опис у договорі рейсового фрахтування.

5. Вантаж у договорі рейсового фрахтування – способи вказівки назви вантажу, його транспортні характеристики, позначення у договорі рейсового фрахтування кількості вантажу.

6. Варіанти вказівок портів завантаження і розвантаження, відповідальність та права судновласника і фрахтувальника щодо портів виконання вантажних робіт. Подання судна до порту завантаження, відповідальність сторін.

7. Терміни знаходження судна у портах під вантажними роботами. Домовленості про сталійний час. Порядок вирішення ситуацій за невиконання сторонами домовленостей щодо термінів обробки судна.

8. Фінансові умови договорів рейсового фрахтування: порядок розподілу витрат між сторонами; сплата фрахту – визначення розміру та порядок внесення платежів.

9. Особливості та комерційні умови спеціалізованих проформ рейсових чартерів - лісного, танкерного, зернового та ін.

10. Сутність угоди з фрахтування суден на умовах тайм-чартера. Судно у договорі тайм-чартерного фрахтування – його техніко-експлуатаційні характеристики та архітектурно-конструктивні особливості. Інтерес фрахтувальника до них та відповідальність судновласника.

11. Порядок передання та повернення судна – місце та час відповідних операцій. період оренди – варіанти вказівок. Обмеження з використання орендованого судна фрахтувальником

12. Фінансові умови договорів тайм-чартерного фрахтування: порядок розподілу витрат між сторонами; сплата оренди – визначення розміру та порядок внесення орендних платежів; додаткові платежі.

13. Умови договорів фрахтування суден на умовах бербоут-чартера: судно, прийом та повернення судна, експлуатація; поточний ремонт, страхування судна, фінансові умови угоди; купівля-продаж судна.

14. Порядок фрахтування судна - загальна схема укладання фрахтової угоди, проведення перемовин, критерії вибору пропозиції, роль фрахтового брокера.

Соседние файлы в предмете Фрахтування