Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

колективна робота

.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2022
Размер:
1.66 Mб
Скачать

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

Кафедра інформаційних систем та технологій в економіці

Завдання практики

«Колективна робота»

Виконала студентка 1 курсу 1 групи

Економічного факультету

Стешенко Тетяна Олександрівна;

Київ – 2021

Зміст

Розділ 1: «Результати тестування» 3

Розділ 2: «Дошка команди на сайті сервісу Trello» 4

Розділ 3: «Відповіді на питання» 5

Розділ 4: «Життєво важливі фактори бізнесу» 7

Розділ 5: «Опитування клієнтів» 8

Розділ 1: «Результати тестування»

Рис. 1 «Результати тестування»

За результатами тестування я в компанії беру самостійну орієнтацію на себе.

Це показує, що я хочу незалежності та самостійності і прагну реалізувати себе як керівника.

Моя команда складається лише з мене, оскільки я не довіряю відповідальність за виконання завдання іншим, та віддаю перевагу роботи все самостійно. Тому, усі завдання лягли на мої плечі.

Розділ 2: «Дошка команди на сайті сервісу Trello»

Рис. 2 «Дошка команди на сайті сервісу Trello»

На наступному етапі я створила дошку команди на сайті сервісу Trello. Додала 5 завдань які мені потрібно виконати. Встановила кінцевий термін здачі завдань та додала учасників.

Цей сервіс дуже допомогає в виконанні тих чи інших завданнь. Я вважаю, що цей сервіс необхідний кожному хто вирішив створити свою команду.

Розділ 3: «Відповіді на питання»

- Чи є Ви конкурентоздатними?

Я вважаю, що так. Наш бізнес має гарне місце розташування. Влучна транспортна розв’язка, поруч є зупинка трамваю та тролейбусів. В торговому центрі багато офісних приміщень де працює велика кількість працівників. В самому торговому центрі не має кав’ярень, що виключає будь-яку конкуренцію.

- Чим Ви відрізняєтесь від інших компаній представлених онлайн?

Наш бізнес спрямований більш на оффлайн продаж напоїв та їжу, але також планується створити онлайн магазин для продажу різних сортів кави та чаю. Тобто гості можуть прийти до кав’ярні, скуштувати каву та чай, а потім сподобавщийся сорт кави та чаю замовити собі додому, щоб ласувати смачним напоєм щодня. Це відрізняє нас від інших схожих кав’ярень.

- Яка особливість Вашого бізнесу?

Особливість нашого бізнесу в тому, що в нашому закладу є гарна атмосфера, смачна їжа, доброзичливі працівники, та звісно дуже смачна кава. Це є головною складовою успішного бізнесу.

- Що і кому будете продавати?

Продавати ми будемо кавові напої, чай, різну їжу, та для домашнього приготування каву та чай.

- В якому регіоні?

В місті Києві, звідки я родом.

- Який веб- сайт Вам потрібен?

Я вважаю, найбільш ефективним для нас буде сторінка в інстаграм, щоб заохотити більше гостів відвідати наш заклад, а так веб сайт на платформі Google, щоб продавати каву та чай для домашнього приготування.

- Які інструменти Ви будете використовувати?

Для просування нашого бізнесу я планую використати таргетовану рекламу в самому інстаграм, а також на сервісі Google. Також планується встановити рекламні банери в самому місті.

- Який маркетинговий бюджет Ви готові виділяти і чи співпадає він із цілями Вашого бізнесу?

Для маркетингового бюджету ми готові приділити 1000 доларів, оскільки реклама – це один із головних складових просування бізнесу. Планується цю суму потратити на усі напрямки рекламування онлайн та оффлайн.

- Яка рентабельність Вас влаштує?

На початковому етапі ідеальна рентабельність буде, якщо в день буде приходити приблизно 100 чоловік і каса буде від 2500 грн. Звісно згодом планується збільшити обороти нашого бізнесу.

-Як будете відслідковувати результати?

Буду самостійно слідкувати за результати, часто навідуватися до закладу, слідкувати за звітами, та звісно слідкувати за відгуками клієнтів.

- Які інструменти будете використовувати для комунікації?

Для комунікації з гостями я планую використовувати напряму особисті повідомлення в інстаграм, та відповіді на відгуки в сервісі Google карти.

Розділ 4: «Життєво важливі фактори бізнесу»

Як все повинно працювати в ідеальній ситуації?

В ідеалі все повинно гарно функціонувати, працівники гарно виповняти свої обов’язки, не порушувати дисциплінарні правила, клієнтів повинно бути багато, щоб каса була 4500 – 5000 грн. Щоб гості хотіли повертатися знову і знов.

Хто відповідальний за процес загалом і окремі складові?

В першу чергу весь процес повинна контролювати я, як господар бізнесу. Але на більш початковому рівні за гарною атмосферою в закладі повинна слідкувати бариста, за чистотою повинна слідкувати прибиральниця, а за виконанням цих зобов’язань повинен слідкувати менеджер.

До якої інформації потрібен доступ кожному учаснику процесу?

Повний доступ до інформації повинен бути у менеджера, оскільки це так названа «права рука» господаря і ця людина відповідає за майже весь бізнес.

Доступ до постачальників та звіти по продукції повинна мати бариста, щоб раціонально робити замовлення на нові товари.

А ось мінімальний доступ до інформації повинна мати прибиральниця, оскільки це не входить в її службові обов’язки.

Що може піти не так та що робити в такому випадку?

Звісно як і в будь-якому бізнесі, можуть бути негаразди, що сповільнить дохід закладу. Наприклад, порушення працівниками дисциплінарних правил (запізнення, не вихід на роботу та інше – в такому випадку потрібно самостійно брати відповідальність і завжди бути готовим відкрити заклад, або хоча б, мати люди, що зможе підмінити працівника), також різні епідеміологічні ситуації в країні (карантин або війна – в такому випадку, потрібно намагатися підлаштовуватися під правила та продовжувати вести свій бізнес) , щоб вносить свої корективи в ведені бізнесу та багато інших факторів, що можуть нашкодити бізнесу. Але не потрібно опускати руки, потрібно шукати варіанти вирішення цих проблем.

Розділ 5: «Опитування клієнтів»

Важливою складовою ведення успішного бізнесу – є зворотній зв’язок з клієнтами. Це допоможе дізнатися, що не так відбувається, що потрібно покращити в закладі та що можна додати. Також це допоможе побачити свій заклад зі сторони своїх клієнтів.

Тому, я зробила швидке опитування, щоб побачити відгук на свою кав’ярню.

Прикріпляю ссилку на опитування - https://forms.gle/ajGhVmffofhv2d3o8

Рис. 3 «Опитування клієнтів»

Рис. 4 «Опитування клієнтів»

7/6/2022 Стешенко Т. О. 1

Соседние файлы в предмете Информационные системы