Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

онко мезенх / Cases - Mesenchymal tumors укр

.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.06.2022
Размер:
1.28 Mб
Скачать

40-річна жінка багато років спостерігала за безболісним підшкірним утворенням в її правій нозі, яке не збільшується в розмірах, зважилася на видалення. Новоутворення оточене тонкою капсулою сполучної тканини, рівномірно жовте і м'яке, без крововиливів.

1. Як називається цей пухлинний процес?

2. Який ступінь диференціаціювання?

3. Що сталося б, якщо це пошкодження не було б вирізано?

1. Це новоутворення складається з клітин, які близько нагадують клітку походження: адипоцити. Цедоброякісні ліпоми ,2. Доброякісні пухлини майже однаково добре диференційовані, хоча є поодинокі винятки (наприклад, Spitz невуси).3. Доброякісні новоутворення навряд чи трансформуватися в злоякісні новоутворення, якщо не триває проліферація і потенціал отримання трансформуючих мутацій (наприклад, хронічне запалення).

61-річний чоловік 1 рік страждає на постійний ниючий біль в животі.

1. Яке новоутворення є найбільш імовірним?

2. Яке це новоутворенння, якщо воно містить ліпобласто-подібні клітини?

3. Яке це новоутворення, якщо воно складається веретеноподібних клітин, що будують вихрєподібні структури?

4. Яка буде біологічна поведінка цієї пухлини?

1. Ця велика нерегулярна і інвазивна заочеревинна маса ( ) Має загасання низької щільності з фокусною неоднорідністю, що наводить на думки про крововилив або некроз. Розташування і зовнішній вигляд райдужні саркома ,2. ліпосаркома3. було б злоякісна фіброзна гістіоцитоми , Незважаючи на свою назву, він має фібробластичних походження. Чим більше прийнята термінологія заразнедиференційована плеоморфна саркоми. 4.Саркоми, як правило, виникають в глибоких м'яких тканинах, де вони можуть досягати значного розміру до виявлення і, таким чином, може бути важко повністю резекцію. Більш ледачі саркоми часто повторюються; більш агресивні саркоми (як зазначено гістологічно митотического індексу і ділянки некрозу) мають поганий прогноз.

При народженні у новонародженого є урадження шкіри шиї. Воно швидко збільшується протягом 3-х місяців, після чого стабілізується, а у віці 3 років воно регресує і становить 0,5 см у 7 років.

1. Ваш діагноз?

2. Як би Ви назвали аналогічне пошкодження, якщо (а) залучена кінцівка або внутрішній орган, або (б) це сталося після травми ясен або слизової оболонки порожнини рота?

1. це гемангіомамає екзофітну характер зростання. Один з 200 новонароджених має один з цих «полуничних» гемангіом, які можуть бути множинними.2. (А)ангиоматоз, Злоякісна трансформація рідко. (Б)гнійні гранульоми , Деякі з них також пов'язані з вагітністю.

29-річний чоловік має червоний шкіряний вузлик на грудях, який дуже повільно збільшується в розмірах протягом багатьох років.

1. Опишіть ураження.

2. Яке значення такого одиночного ураження з більшими, розширеними судинними просторами у внутрішньому органі?

3. Які мутації генів можуть бути пов'язані з аналогічними ушкодженнями в центральній нервовій системі?

1. Поширення малих каналів капілярних ( ) Формує цейкапілярна гемангіома ,2. кавернозні гемангіоми окантовані пошкодження, які часто більше, ніж капілярні гемангіоми; вони є доброякісними і зазвичай випадковими знахідками.3. Гіппеля-Ліндау ( ВХЛ) ген кодує білок-супресор пухлин в комплексі, який регулює hypoxiainducible фактор-1 деградації, яка впливає на експресію судинного ендотеліального фактора росту в поєднанні з судинними пухлинами.ВХЛ мутації можуть бути пов'язані з центральної нервової системи і очей гемангіоми, гемангіобластом, карциноми ниркових клітин, і феохромоцитоми.

2 66-річний чоловік має утворення на потилиці, що повільно збільшується 2 роки. Зараз воно 7 × 4 см в діаметрі, з вузловатою поверхнею, синювато-чорною поверхнею. Після видалення, на розрізі сіро-білого кольору, з вогнищами некрозу і крововиливів. Рентгенограма показала легеневі вузлики.

1. Ваш діагноз?

2. Які хімічні впливи можуть привести до цього?

3. Який прогноз?

1. Це є ангіосаркома, Пухким, плеоморфние клітини нагадують ендотелій і утворюють нерівні судинні канали, заповнені кров'ю, переливається в суміжну строму.2. Хімічні речовини, які вступають в контакт з шкірою, особливомиш'яку , Загальні причини цього стану. Сторонні тіла (наприклад, метали, пластмаси, віск) також були причетні, в тому числі і сторонніх тіл з хірургічних процедур, хоча вони надзвичайно рідкісні.3. Прогноз поганий, в результаті локального розширення, рецидиву після резекції, і наявності віддалених метастазів (наприклад, в легенях, як це було запропоновано легеневими вузликами в даному випадку).

38-річна жінка має м'яке, рухливе, безболісне випинання в її передній черевній стінці, що залишається незмінним протягом більш ніж 10 років. Проте, з причин марнославства, вона вирішує видалити його.

1. Ваш діагноз?

2. Опишіть очікуваний мікроскопічний зовнішній вигляд.

3. Якщо рецидивує після резекції, що слід підозрювати?

1. Ця добре розмежована і рівномірно жовта маса (♦) - ліпома, яка є однією з найпоширеніших доброякісних новоутворень; їх можна знайти практично в будь-якому місці.

2. Більшість добре диференційованих доброякісних новоутворень складаються з клітин, що нагадують нормальну клітку походження. Ліпоми складаються із зрілих адипоцитів.

3. Первісне ураження могло бути "атиповою" або плеоморфною ліпомою або навіть добре диференційованою ліпосаркомою

27-річна жінка (G2, P2) відзначає хворобливий грудочку в нижній передній частині живота через 1 місяць після пологів у доношеної дитини. Показано її оригінальне КТ; пошкодження рецидивує після резекції.

1. Ваш діагноз?

2. Якщо це ураження знаходилось в брижі або стінці таза,

які генні мутації можуть бути присутніми?

3. Що може призвести до регресу цього ураження?

маса ( ) У черевній стінці є десмоїд, Яка є однією з форм глибинногофіброматоз, Хоча ці нарости грубо обмежені, вони інфільтративні, і вони будуть повторюватися, якщо не широко видалені. Черевна порожнина десмоїд часто виникає в прямому м'язі живота, як правило, протягом періпартального або післяпологового періоду.2. Интраабдоминальная desmoids може статися з синдром Гарднераі САП , Які часто пов'язані з APC або β-катенин генні мутації.3. Desmoids може регресувати після менопаузи, при використанні протизаплідних засобів, або за допомогою терапії тамоксифена.

16-річний юнак з 4-місячної історією болю у коліні в кінці кінців погодився на велику хірургічну резекцію.

1. Ваш діагноз?

2. Які мікроскопічні ознаки цього ураження?

3. Куди метастазує найбільш часто такі ураження?

Це може бути остеосаркома , Велика руйнівна маса () Виникає в метафізі і перервах через кістку кору () Вторгнутися прилеглу м'яку тканину ( ). Більше 60% остеосарком виникають навколо коліна, з стегна, проксимального відділу плечової кістки і щелепи, що представляють інші основні сайти. Три чверті цих пухлин виникає у людей, які менш ніж за 20 років.2. Остеосаркоми мають плеоморфну ​​шпинделя клітини, які утворюютьостеоїдна матриця і кістки ,3. Саркоми, швидше за все, метастазировать hematogenously , Злегеня причому найбільш часто беруть участь.

19-річний чоловік скаржиться на біль у стегні, який посилюється вночі і зменшується під дією аспірину.

1. Ваш діагноз?

2. Який хімічний медіатор викликає біль цього пацієнта?

3. Як лікується це ураження?

1. Різко розмежовані площа світиться ( ) У верхній стегнової кістки кори, з більш яскравим центральним вогнищем, єостеоїдна остеома, Більшість з них зустрічається у дітей і молодих дорослих.2. Ці ушкодження виробляють простагландини, які відповідальні за біль; аспірин необоротно інгібує циклооксигеназу і блокує синтез простагландинів з арахідонової кислоти.3. Хірургічне висічення або черезшкірна радіочастотна абляція під контролем КТ може бути використана для лікування цього стану.

Соседние файлы в папке онко мезенх