Добавил:
viktoriakharzhevska@gmail.com Поблагодарить: 4441114428079998 Monobank Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БУЛІНГ НАВКОЛО НАС!.pptx
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.07.2021
Размер:
634.28 Кб
Скачать

БУЛІНГ

НАВКОЛ

НАС!

ІЛЛЯ

МЕНЬШИКОВ

(БАРНАУЛ, РОСІЯ)

"12 листопада мій чотирнадцятирічний син прийшов зі школи з підбитим оком і рваною раною нижньої повіки. У нього кинули шматок льоду в шкільному дворі. В черговий раз він один відбивався від компанії, яка цілеспрямовано переслідувала його з початку навчального року, попросту кажучи - труїла" , - пише Меньшикова. У цей день підліток зізнався, що з самого початку року в поодинці відбивається від групи що терпіти

СКЛАДНІ

ВІДНОСИНИ

МІЖ ВЧИТЕЛЕМ ТА УЧНЕМ

ЗЕЛЕНИЙ

ВЛАДИСЛАВ

(БІЛОРУСЬ,

БАРАНОВИЧІ)

- Він відразу не влився в колектив. Говорили, мовляв, «ти мінчанин». Хоча хлопчик у нас був хороший.

<...> Він постійно після школи приходив то з порваним костюмом, то курткою. Останнім часом він у нас плакав і просив, щоб його перевели в іншу школу. Я йому говорила, Владюшка, дев'ятий клас, ну вже здай іспити, і або клас переформується, або переведемо тебе в іншу школу, або кудись поступиш. Я його все просила ... Душили, душили три роки і додушили, - плаче Ніна Федорівна.

ЗНАМЕНИТОСТІ , ЯКІ ПІДДАЛИСЯ БУЛІНГУ

ЛЕДІ ГАГА

«Ненавидіти - це

завжди неправильно, але любити - правильно

завжди.»

ДЖАМАЛА

«Я багато раз у житті стикалася з цькуванням, тільки в той час ніхто не використовував слово "буллінг". Як мене тільки в школі ні обзивали! Говорили, що у мене "безглузда прізвище", що я "задрот", «пеша" (тому що любила співати в класі). А скільки довелося вислухати з приводу своєї національності і релігії! У музичному училищі це, до речі, тривало, правда, вже не в такій мірі. Коли в 17 років я вирішила вступати до консерваторії, все говорили: "Куди ти рипаєшся, село, сиди на місці". Таких історій були десятки на різних етапах. Але знаєте, до якого висновку я прийшла? Якщо ти не

подобаєшся якимось людям

ПРО БУЛІНГ У ТВОРАХ ВІДОМИХ АВТОРІВ

В.

ЖЕЛЄЗНІКОВ

«ОПУДАЛО»

«Ось ти і не знаєш, що це таке, коли тебе ганяють як зайця. А виходить, раз побіг – значить, винен. Тепер я вчений – треба відбиватися, якщо навіть їх багато і тебе б’ють. Але бігти не можна. Тоді я цього не зрозуміла і побігла.»

КЕНДЗІРО ХАЙТАНІ «ПОГЛЯД КРОЛИКА»

«Ті, хто цураються слабких та безсильних, уникають та зневажають їх,завдають шкоди насамперед самим собі.

Вони перестають бути

людяними.»

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]